Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Profil
384 syf.
·
Puan vermedi
Kitap gayet sade bir dilde ve basit bir anlatımla yazılmış, bir nevi wikipedia da bulacağınız bilgileri daha sağlam kaynaklarla ve daha iyi bir anlatım tarzıyla anlatmış Arslan Hoca, başlangıç için bile önerebilirim lakin tabikide altyapının olması kitabı daha rahat okumanızı sağlar, kitap felsefe tarihi nedir? Sorusu ile başlayıp Felsefenin ortaya çıkışına, Felsefenin özelliklerine -isminden de anlaşılabileceği gibi- ilkçağ felsefecilerinin hayatlarına ve felsefelerine değinerek demokritos ve leukippos'a (dahil) kadar anlatıyor, okurken çok keyifle okudum diyebilirim, tavsiye ederim
İlkçağ Felsefe Tarihi 1
İlkçağ Felsefe Tarihi 1Ahmet Arslan · Alfa Yayınları · 2023816 okunma
·
Puan vermedi
Podcastlerini dinliyordum, kitabını görünce bakmak istedim ama podcastlerinin yazıya dökülmüş haliymiş. O yüzden bunun zaten podcasti varken başka kitapları okumanızı öneririm.
Kesintisiz Felsefe Tarihi 1
Kesintisiz Felsefe Tarihi 1Peter Adamson · Alfa Yayınları · 202021 okunma
Reklam
592 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
199 günde okudu
Çok beğendim ve felsefeye dair düşünce temellerimi attı bu kitap. Lisede felsefeden nefret eden ben şimdi büyük bir zevkle okudum. Evet ben de değiştim fikirlerim değişti. Kitabın da sürükleyiciliği ve merak uyandırışı beni daha da cezbetti. Kendimi ve düşüncelerimi geliştirmiş hissediyorum. . . . 30.10.2023 Kitabın ortalarında sabredemeyip incelemeyi paylaşmıştım. Ama şuan gerçekten bitti. Okurken araya iki kitap daha aldığım için uzadı bu kadar. Gerçekten etkiledim Sofie Amundsen, Hilde Møller Kang ve ben birbirimizin yerine geçip durduk rollerimiz karıştı. Tekrar okumak isteyeceğim kitaplardan biri. . . . SPOİLER! Benim okuduğum kitapta Hilde var Hilde' de Sofie'yi okuyor. Ve kitabın sonlarında Sofie'ye benim okuduğum kitabı hediye ediyor Alberto
Sofie'nin Dünyası
Sofie'nin DünyasıJostein Gaarder · Pan Yayıncılık · 202036,5bin okunma
535 syf.
·
Puan vermedi
·
11 günde okudu
Eskisi kadar sık inceleme yazmayan birisi olarak, az da olsa kitap hakkında yorum yapma ihtiyacı duydum. Beni bu duruma iten şey, kitabın etkileyiciliği oldu. 3. Yüzyılda yaşamış bir yazarın, kendisinden önceki 84 düşünürün hayatını, ekollerini ve düşüncelerini anlattığı, mukayeselerle anlatıma zevk kattığı ve yazarın herkesten bahsedip kendisinin gizli birisi olarak kaldığı düşünülürse, beni daha da içine çeken bir eser oldu. Felsefeye, özellikle de ilk çağ felsefesine başlamak için, eşsiz bir eser olduğu kanaatindeyim. Felsefeye ilgisi olmayan kişilerin de ilgisini oluşturacak nitelikte olduğu kanaatindeyim. Kitap siteleri ya da sözde blogerların çok fazla önem vermediği bu eser, hak ettiği degeri gerçek okuyucularında bulacaktır.
Ünlü Filozofların Yaşamları ve Öğretileri
Ünlü Filozofların Yaşamları ve ÖğretileriDiogenes Laertios · Yapı Kredi Yayınları · 2017278 okunma
350 syf.
9/10 puan verdi
·
68 günde okudu
Pre-Sokratik Felsefe Tarihi
Kitap enfes bir giriş yazısından sonra felsefi düşünürlerin hayatı, kişiliği, eserleri, ontolojileri, kozmolojileri, kozmonogonileri, kendisinden sonraki felsefe etkileri, biyolojileri ve antropolojileri, psikolojileri ve bilgi kuramları, ahlaki görüşleri gibi kategorilendirilmiş Türkçe olarak bulabileceğiniz en ayrıntılı ve ( bu bencesi)
İlkçağ Felsefe Tarihi 1
İlkçağ Felsefe Tarihi 1Ahmet Arslan · İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları · 2013816 okunma
96 syf.
5/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Hypatia'nın hayat hikayesi ve fikirlerinin özetlenmiş hali. Hypatia ile tanışma fırsatı olmayanlar için güzel bir tercih ama daha önceden tanıyanlar için pek tatminkar olmayacaktır.
Yanlış da Olsa Düşünmek Hiç Düşünmemekten Daha İyidir - Hypatia
Yanlış da Olsa Düşünmek Hiç Düşünmemekten Daha İyidir - HypatiaTuğba Sarıünal · Destek Yayınları · 20201,814 okunma
Reklam
296 syf.
6/10 puan verdi
·
120 günde okudu
Bir felsefe kitabından ziyade felsefeye giriş olarak nitelendirilebilecek, Felsefedeki önemli filozoflar hakkında bilgi veren bir kitap. Felsefeye bu kitap ile başlasam sıkılır ilgilenmezdim büyük ihtimalle. Giriş olarak tarihten ziyade düşünceleriyle yeni bir bakış açısı kazandıracak ilgi çekici filozoflardan başlanmasını yeğlerim. Ara ara bazı felsefi problem ve düşüncelere yer verse de çok kısa ve bilgi ağırlıklı bir kitap olmuş. Sana puanım altı kanka.
Felsefe 101
Felsefe 101Paul Kleinman · Say Yayınları · 2018956 okunma
120 syf.
·
Puan vermedi
·
18 saatte okudu
Taoizmin ana edebi eseri Lao-Tzu'nun Tao Te Ching adlı eseridir. Lao-Tzu'nun bu eserin tek yazarı olduğu hiçbir zaman kesinleştirilememiş. Öyle ki eserde metni oluştururken ya da tarihlendirirken yardım alındığına dair kanıt olabilecek herhangi bir diğer kişiye, olaya, yere ve hatta yazıya bile yapılan bir referans yok. Diğer yandan
Tao Te Ching
Tao Te ChingLao Tzu · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20171,755 okunma
224 syf.
·
Puan vermedi
Barış, sevgi, umut, üzüntü, özlem, hayal, kötülük, iyilik... Soyut kelimelerden birkaçı lakin soyut sanat nedir? Beş duyumuzla algıladığımız her şey soyut ise sanatı algılama kabiliyetmiz o kadar gerçektir. Düşünce yoluyla onu kabullendiğimiz ve hatta beynimizde imgelediğimiz her şeyin sanata aktarılıp resmedilmesinden yola çıkılan muazzam bir metinle geldim. Şimdiden söylemeliyim ki ben iyi bir felsefe öğrencisi değilim fakat şu yaşlarımda felsefeyi lise yıllarıma kıyasla daha çok okuyup anlamlandırmaya çalışıyorum. Sanat, sonu olmayan uçsuz bucaksız bir gökkuşağı misali eskiden yeniye aktarılan bir yetenek. Yetenek diyorum çünkü herkese fırçayı tutmamakla birlikte o somut kavramları hayal edip tuvale çekemez. Bu metin, gelmiş geçmiş pek çok modern ve postmodern eserin felsefi boyutunu sana gözlemlerle aktarıyor. Bununla birlikte postmodernist teorisi, pop art, estetik, bilimin etkisi, kameranın icadı, makinenin etkisi, empati, pozitif - negatif sentezi, mimarlık, sanatın kademeli şekildeki derinliği ve yalnızlaşması, sanatta bilinçakışı ve zaman kavramı, popüler sanat, gerçekliğin izolasyonu ve ünlü ressamların tabloları sayesinde sanatın oluşumunda bıraktığı izleri okuyorsun. Sanata meraklısına veya bu türde öğrenim görmüş (görüyor olan) herkese tavsiyemdir. Bence bilinçlenmek, sanata dair daha net sonuçları kafamızda oturtmak adına okunması gerekiyor. Bir nevi üniversite notlarıma geri dönüş tadındaydı. Hepinize şimdiden keyifli okumalar! #modernvepostmoderndönemlerdesoyutsanatfelsefesi #şulegece #cemyayınevi
Soyut Sanat Felsefesi
Soyut Sanat FelsefesiŞule Gece Çelikkan · Cem Yayınevi · 201819 okunma
302 syf.
·
Puan vermedi
Pre-sokratik filozofların doğa anlayışı birkaç bölümde incelendikten sonra Aristoteles felsefesine geçiliyor. Aristoteles'in Metafizik ve Fizik kitapları temel alınarak derin bir inceleme yapılıyor. Aristoteles'i kendi yapıtlarıyla tanımadan okunursa bu kitap ağır gelebilir. Kitap, bahsetti dönem hakkında şimdiye dek yazılan kitapların bir derlemesi mahiyetinde. Pre-sokratik filozoflar hakkında günümüze yeterince kaynak ulaşmamasından kaynaklı bir boşluk bu dahil tüm felsefe tarihi kitaplarında mevcut. Yazar o boşluğu Aristoteles ile doldurmuş.
İlkçağ' da Doğa Felsefeleri
İlkçağ' da Doğa FelsefeleriArda Denkel · Doğu Batı Yayınları · 202023 okunma
Reklam
367 syf.
·
Puan vermedi
Birçok modern çağ filozoflarına yer verilen bu kitapta filozofların düşünce sistemlerinin açıklanmasının yanı sıra onların pek bilinemeyen yönlerinden de bahsediliyor. Kitapta çok fazla yer alan ara cümle ve dipnot hali hazırdaki içeriğine ek olarak okumayı zorlaştıran bir durum oluşturuyor. Benim Bergson ve Heidegger gibi isimlerle tanışmama sebep oldu. Güzel.
20. Yüzyıl Felsefe Tarihi
20. Yüzyıl Felsefe TarihiChristian Delacampagne · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201854 okunma
431 syf.
7/10 puan verdi
·
85 günde okudu
Ders kitabı niteliğinde bir eser. Macit Gökberk bir filozoflar ansiklopedisi niteliğinde sayabileceğimiz bir yapıt yaratmış.temel eksikliği kendi felsefe tarihi yorumunun olmayışı. Daha çok dönemin tarih felsefecilerinden Türkçe’ye çeviri hissi uyandırıyor. Düşünce akımlarının birbirine etkileri fazla yansıtılamamış. Karşıt görüşlerin sentezi yapılamamış. Okuması zor büyüklükte bir punto ile basılmış olması da yayın evinin kusuru olmuş. Şahsen Ahmet Cevizci’nin ya da Takıyeddin Mengüşoğlu’nun eserlerini öneririm okuyuculara.
Felsefe Tarihi
Felsefe TarihiMacit Gökberk · Remzi Kitabevi · 2016435 okunma
296 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Başta okumam gereken kitabı en son okumuşum gibi bir tebessümle bitirdim kitabı. Çünkü felsefe külliyatı bilindiği üzere hem zor, hem de hayli sabır isteyen bir alan. Onlarca kitap okumanız gerekir gerçekten de felsefeyi anlayabilmek için. Bu kitap ise, felsefe nedir, ne değildir'i anlayabilmeniz açısından 3 bin yıllık felsefe tarihinin kısa bir derlemesi ve özeti olması dolayısı ile gerçekten de çok değerli bir kitap. Felsefeye yeni başlayanlar için kesinlikle önerilmeli. Tarihteki en önemli filozof ve felsefi akımlarının en azından ne olduğuna dair kabataslak bir fikre sahip olmanızı ve bundan sonraki felsefe okumalarınıza nasıl devam edebileceğiniz konusunda çok tatmin edici bir yol göstereceğini rahatlıkla söyleyebilirim. Felsefeyi zor ve anlaşılmaz bulanlar mutlaka bu yalın eserden başlasınlar.
Felsefe 101
Felsefe 101Paul Kleinman · Say Yayınları · 2018956 okunma
16 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.