Tanrı olmayı denedin bir şeyler olmasını istedin. Oldu. El havaya kalktı kadın mumun sönüşünü izledi. Buraya kadar. Ama sensiz? Ben buradayım. Defol. Perdelerin üzerine gölgesi düştü. Bu kadar basit. Kimin umurunda?
Sayfa 119 - Everest Yayınları
Alıntı
Zambaklar en ıssız yerlerde açar, Ve vardır her vahşi çiçek de gurur. Bir mumun ardından bekleyen rüzgâr, Işıksız ruhumu sallar da durur, Zambaklar en ıssız yerlerde açar.
Sayfa 23·Kitabı okudu
Zambaklar en ıssız yerlerde açar Ve vardır her vahşi çiçekte gurur Bir mumun ardında bekleyen rüzgar Işıksız ruhumu sallar da durur.
Alıntı
Sığınak
Neden bacakların öyle hantalca birbirine dolanmış yatıyorsun, Ve bir kolun o asık suratlı, soğuk — Bitkin yüzünün üzerine bükülmüş? Kalbimi acıtıyor seni izlemek, Mumun eriyen altın ışığından düşen derin gölgede: Ve seni neden omzundan sarstığımı merak ediyorsun; Uykulu uykulu, mırıldanıyor, iç çekiyor ve başını çeviriyorsun... Sonsuza dek uyuyakalmak için çok gençsin; Ve ne zaman uyusan, bana ölüleri hatırlatıyorsun.
Küçük bir mumun ışığı ne kadar uzaklara erişiyor! Karanlık bir dünyada iyi bir eylem de işte böyle parıldar
Zeytin ağacının karanlığıdır Elindeki elma ile başlayan ... Bir yakut yüzükte aydınlanan sır , Sıcak ve minnacık yüzündeki kan, Zeytin ağacının karanlığıdır. Zambaklar en ıssız yerlerde açar, Ve vardır her vahşi çiçekte gurur. Bir mumun ardında bekleyen rüzgar, Işıksız ruhumu sallar da durur, Zambaklar en ıssız yerlerde açar. Ellerin, ellerin ve parmakların Bir nar çiçeğini eziyor gibi. .. Ellerinden belli olur bir kadın. Denizin dibinde geziyor gibi Ellerin, ellerin ve parmakların.
Şiir