Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
➤Sabreden fakir mi yoksa şükreden zengin mi? ➤İlim tohumdur. Amel ise ekindir. O ekinin de suyu ihlastır. ➤Kalp asıldır beden ise uydusudur. ➤Günah işleyen günahının cezasını çekecektir. (Nisa Süresi 123) ➤Ey nefis! Ey benlik! Yazıklar olsun sana. ➤Niçin ihtiyarlıktan önce gençliği ve hastalıktan önce sağlığı ve işten önce istirahati, ölmezden önce yaşamayı ganimet bilmezsin?
Ehil Yayınevi
4/Nisa Suresi
123. Ne sizin kuruntularınız ne de Ehli Kitap'ın kuruntularına göre değil; kim bir kötülük yaparsa, onun karşılığını bulur. O, kendisine Allah'tan başka ne bir veli ne de bir yardımcı bulabilir. 124. Erkek ve kadın; her kim Mü'min olarak salihatı yaparsa, işte onlar Cennet'e gireceklerdir. Ve onlara zerre kadar haksızlık edilmeyecektir.
Reklam
Nisa suresi 123. Ayet
kendisi için Allah'tan başka dost da, yardımcı da bulamaz. (4-Nisa') (5. Cüz-4. Hizb)
Sayfa 97 - Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları Haziran 2015
( Eleştirel bir Bakış )
_Dinde zorlama yoktur. (Bakara 256) _Ama, kim İslamdan çıkıp başka bir dîn'e yönelirse sapkındır ve af yoktur. (İmran 90) _Çünkü, tek gerçek din islamdır. (İmran19) _İslam dışı tüm inançlar batıl ve sapkınlıktır.(Hadis) _İslam hakim gelene kadar kafirlerle savaşın.(Enfal39) _Kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır. (Saff 8)
İslam'ın cennet tasarımı açık bir çelişki içerir: Kadınların cenne­te girmesi, mümin oldukları için doğrudan, müminlerin zevceleri oldukları için de dolaylı olarak güvence altına alındığı halde, cennet mekanı, yalnızca erkekleri mutlu edecek biçimde düzenlenir. Ayrıca, sonsuza dek güzel, genç ve bakire kalacak cinsel bir eşin, yani hurinin varlığı, yeryüzü kadınlarının varlığını dışlar. Oysa birçok ayette, mümin olmanın gereklerini yerine getiren fani kadınların da erkeklerle eşit koşullarda cennete girmeyi hak ettikleri belirtilir: "Erkek veya kadın olsun her kim mümin olur da iyi işler yaparsa, Cennete girerler ve zerre kadar gadre uğramazlar." (Nisa Suresi, 123. ayet)
Sayfa 166 - Metis Yayınları, 6.Basım, Nisan 2016
İnsanlık, hakiki muhasebe duygu ve düşüncesini İslâm'la tanımıştır. "Kim bir kötülük yaparsa, onun cezasını görecektir." (Nisa Süresi, 4/123) "Hiçbir günahkar, başkasının günah yükünü yüklenemez." ve "İnsan için kendi çalışmasından başka bir şey yoktur." (Necm Süresi, 53/39) gibi nasslarla Müslümanlıkta herkesin çalışmasının esas olduğu ve mükâfatın da Allah'ın dilemesine bağlı bulunduğu vurgulanmıştır. Evet, bir gün Cenâb-ı Hak lütfedecek ve herkes mutlaka çalışmasının karşılığını görecektir.
Reklam
Kur'an'ın, gaflet içinde namaz kılanlara "Veyl olsun!" dediğini unutmamalıyız! (bk. Maun suresi) Gaflet içinde namaz kılmanın Kur'an açısından ne anlama geldiğini yine Kur'an bize bildiriyor. Nisa suresi 43. ayet şöyle diyor: "Ey iman edenler! Sarhoşken, ne söylediğinizi bilinceye ka dar, cünüpken de -yolculuk
Sayfa 194Kitabı okudu
... O halde Allah Teala'dan gelen musibetlere rıza göstermek gerekir. Zira böyle davrananlardan Allah razı olur ve hesapsız sevap verir. Kim de bunları hoş karşılamaz, kötü görürse, Allah'ın gazabına uğrar. Çünkü "Kötülük işleyen cezalandırılır" [Nisa Suresi(4), 123]
Sayfa 257
Erkek veya kadın olsun her kim mümin olur da iyi işler yaparsa, Cennete girerler ve zerre kadar gadre uğramazlar. (Nisa Suresi, 123 . ayet)
Sayfa 166Kitabı okudu
huri varsa nuri de vardır
Erkek veya kadın olsun her kim mümin olur da iyi işler yaparsa, Cennete girerler ve zerre kadar gadre uğramazlar. (Nisa Suresi, 123. ayet) Ne var ki, cennet mekânının düzenlenişi bu "eşitliği" yadsıyacak niteliktedir.
Reklam
İslam'ın cennet tasarımı açık bir çelişki içerir: Kadınların cennete girmesi, mümin oldukları için doğrudan, müminlerin zevceleri oldukları için de dolaylı olarak güvence altına alındığı halde, cennet mekânı, yalnızca erkekleri mutlu edecek biçimde düzenlenir. Ayrıca, sonsuza dek güzel, genç ve bakire kalacak cinsel bir eşin, yani hurinin varlığı,
Sayfa 166 - Metis YayınlarıKitabı okudu
ÜMNİYE
ŞEYTANIN KULLANDIGI EN YIKICI OYUN: ÜMNİYE Kur'an bize bildiriyor ki, şeytan, insanları saptırmada temel araç olarak ümniyeyi kullanacaktır. Ümniyenin anlamlarından biri de ne dediğini anlamadan okumaktır. Şeytan, insanı nasıl saptıracağını, hem de Cenabı Hakk'ın huzurunda ifadeye koyarken şöyle konuşuyor: "Yemin olsun, onları mutlaka saptıracağım, kuruntulara/hurafelere/anlamını bilmeden okumaya iteceğim ... " (Nisa, 119) Şeytana yaptırılan bu konuşma, anlamını bilmeden okumanın bir şeytancılık, şeytana teslimiyet olduğunu göstermekte ve böyle bir teslimiyeti sapıklık olarak nitelemektedir. Anlamadan okumanın bir şeytancılık olduğunu biz, 'Kur'an Açısından Şeytancılık' adlı eserimizde genişçe açıkladık. Şeytancılığın en büyük silahlarından biri de ümniyedir. Kur'an bu kavramı, kitap kavramına karşı bir olumsuzluğu ifade için kullanmaktadır. Karşıtlık şöyle verilmektedir: Kitabı bilmezler, sadece emani bilirler ... (Bakara, 78) Ehlikitap dediğimiz Yahudi ve Hristiyanlarla müslüman kitlelerin emanisinden şikayet edilmekte, sorunların bu emanilerin hiçbirisiyle çözülemeyeceği belirtilmektedir. Çözüm, kitap-bilgi ve eylem ile olacaktır. (Nisa, 123) Unutmayalım ki, şeytanın tarih içindeki en büyük saltanat dönemi olan engizisyon devrinin temel özelliklerinden biri de İncil'in, halkın bildiği dillere tercümesinin yasaklanmasıdır. Yani engizisyon, bizzat Kur'an'ın tanıklığıyla, bir 'anlamadan okuma musibeti' olarak da kayda geçirilmelidir.
Sayfa 139Kitabı okudu
CENNET CENNET DEDİKLERİ..
Erkek veya kadın olsun her kim mümin olur da iyi işler yaparsa, Cennete girerler ve zerre kadar gadre uğramazlar. (Nisa Suresi, 123. ayet) Ne var ki, cennet mekânının düzenlenişi bu "eşitliği” yadsıyacak niteliktedir, zaman zaman içinde yaşadığı toplumun sınırlarının ötesine geçebilen Muhammed'in düşüncesinin ütopyacı niteliği bu noktada, ister istemez, kendisinin de bir parçası olduğu ataerkil Arap toplumunun "erkek fantazileri" tarafından reel alana çekilir: Cennet, yalnızca erkek müminlerin doyuma ulaşmalarını sağlayacak koşulların hüküm sürdüğü bir mekân olarak betimlenir: Orada bakışlarını yalnızca eşlerine çevirmiş (öyle) kadınlar vardır ki, bunlardan önce kendilerine ne bir insan ne bir cin dokunmuştur... sanki onlar yakut ve mercan gibidirler... [...] Orada, huyları güzel, yüzleri güzel kadınlar vardır... Otağlar içinde korunmuş huri-kadınlar... Bunlardan önce kendilerine ne bir insan ne bir cin dokunmuştur. (Rahman Suresi, 46-78. ayetler; Ali Bulaç çevirisi)
Sayfa 185
23 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.