Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Özet şu; biz insana “insan” olduğu için değil, gücü kadar değer veriyoruz.
Sayfa 89 - Kronik kitapKitabı okudu
Canlılığın oluşumu fikirlerinin özet bir tarihçesi
"Kendiliğinden türeme" kuramının yoğun olarak tartışıldığı 19. yüzyılda, Charles Darwin de bu konu üzerinde fikirlerini belirtmiştir. Kuşkusuz evrim denilince ilk akla gelen isim Charles Darwin'dir. Burada belirtilmesi gereken bir nokta var: Darwin'in evrim kuraını temel olarak yaşamın nasıl başladığı üzerine değil, nasıl çeşitlendiği üzerinedir. Darwin yaşamın ilk defa nasıl ortaya çıkmış olabileceği üzerine çok fazla fikir öne sürmemiştir. Ancak 1871'de İngiliz botanikçijoseph Dalton Hooker'a yazdığı mektupta, yaşamın ortaya çıkışıyla ilgili şunları yazmıştır: "Sıcak su birikintilerinde amonyak, fosfor tuzları, ışık, ısı, elektrik vb. gibi gerekli bileşenler bulunduğunda protein yapısı oluşturulmuş ve bu proteinler de daha karmaşık degişiklikterin yolunu açmış olabilirler. Günümüzde böyle bir oluşum mümkün olmayacaktır, çünkü cansız maddelerden oluşturulan yeni karmaşık molekül hızlıca tüketilecektir. Yeni bir canlının oluşumu, ortamda yaşayan organizmalar olmadıgıda mümkün olmuş olmalıdır."
Bilim ve Gelecek Yayınları - VI. Bölüm - Yaşamın Kronolojik Gelişimi - 6.3 Yaşamın Ortaya Çıkışı
Reklam
Özet şu; biz insana “insan” olduğu için değil, gücü kadar değer veriyoruz.
Sayfa 89
Kendime Özet Niyetiyle III
Bu noktada şöyle bir serzenişte bulunulabilir:" Sözü uzattı; üstelik işin içine Grekçe'deki kavramlar da girdi. Bunun neticesinde 'sahne'ler ayrıştı; 'kavrayış' ise zorlaştı. Kestirmeden Türkçe söyle; Attikeli'nin 'meram'ı nedir?" Cevap şudur: "Attike'li Eflatun, nefs'e bağlı olan
Cedit Neşriyat,
‟Unutamadığım çocukluk anılarımdan biridir; yıllarca çamur deryası olup hiç el atılmayan yollar bir devlet büyüğü ziyaret edeceği zaman hemen asfaltlanırdı. Özet şu; biz insana "insan" olduğu için değil, gücü kadar değer veriyoruz.”
Sayfa 89 - Kronik Kitap YayınlarıKitabı okudu
"Özet olarak," diye yazıyordu Giovanni Drogo, "çok mutluyum ve iyiyim".
Reklam
Özet geçecek olursam..
Gebertmekle tüketemezsin ki. Hangi birini geberteceksin? Bunlar dediğin, zulüm makinasının dişleridir. Makinanın dişlerini kırsan bile, diş olmak için sırada bekleyen o kadar çok soysuz var ki! Sen bu soysuzlarla cebelleşirken, o zulüm makinası dönmeye devam eder ve bu, yüzyıllar boyu böyle sürer gider. Bu zulüm ma­kinasını durdurmak gerekiyor. Yapılacak iş budur. Başka çare yok.
Sayfa 202 - BERFİN YAYINLARI
gecenin bastırmasına, rüzgarın siperler arasından gizemli mesajlar getirerek esmeye başlamasına, tabyanın içine koyu bir karanlığın sinmesine ve havanın nemli, nankör olmasına karşın: "özet olarak," diye yazıyordu giovanni drogo, "çok mutluyum ve iyiyim".
“Dersleri öğrenmek, dil bilgisini veya belli bir konudaki özet bilgileri ezbere bilmek, çokça tekrar ile taklit etmek…İşte bunlar, hocanın yanılmazlığını üstü kapalı bir şekilde kabul eden inanışın tezahürü diyebileceğimiz ve sonuçlarıyla bizi küçülten, aciz bırakan gülünç bir eğitim şeklidir.”
Eski rüya kuramları hakkında şöyle bir özet yapmak istiyorum. Rüyalarla ilgili görüşleri iki ana grupta toplamak mümkündür: Bunlardan birisi, rüyaların içimizdeki hayvani arzuların ürünü olduklarını savunan görüş (delilik kapısı) diğeri ise rüyaların aklımızın en yüce yeteneklerinden doğduğunu savunan görüştür (gerçek kapısı). Freud gibi düşünenler, rüyaların akıldışı olduklarını iddia etmektedirler. Buna karştn Jung gibi bazıları ise, rüyalara yüce bir bilginin açıklanması olarak bakmaktadırlar. Bilim adamlarının bir çoğu da, benim bu kitapta dile getirdiğim görüşlere sahiptirler. Yani buna göre, rüyalarımız, hem akıldışı ve hem de akılcı yönlerimizin bir dışa vurumu ve yansımasıdır. Rüya yorumlama sanatının amacı da, bu görüşe uygun olarak, hangi rüyaların iyi yönlerimizi ve hangilerinin de kötü ve hayvani yönlerimizi gösterdiklerini ortaya çıkarmak olmalıdır.
Sayfa 159
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.