Her şey yokken daha kesindir: İşler gizli bir düzen görünenin ardında. Onlar uzaklıklarıyla güzel
Sayfa 82·Kitabı okuyor
Şiir
Ben hem oğul hem bir babayım, aynı zamanda birisine ağabey ve bir başkasına kardeş olabilirim, ayrıca birinin eşiyim de. Bu rollerin her biri farklı davranışlar ortaya koymamı gerektirir. Oyunculuk burada devreye girer. Bir Yunan tragedyası yani. Kendi kendime farkında olmadan üstlendiğim rollerden kurtulmak, takındığım maskelerden arınmak ve saf tertemiz bir hale dönmek Öz'ü açığa çıkarmakla mümkündür. Bu da genelde en yakınlarım, yani aile, dost veya akrabalarımın yanındayken söz konusu olabilir. Fakat bu en açık, en saf, en hassas ya da en çok kendim olduğum zamanlarda incinmem de kaçınılmaz oluyor. Onlara güvenip kendi aslımı, içimde uyuyan hassas oluşumu ortaya koyduğumda sadece beni görmelerini, anlamalarını beklerken karşımdaki kişi bir yargıca dönüşürse, beni eleştirmeye başlarsa kalbim kırılıyor, canım acıyor ve ağır bir darbe alıyorum. Öz'ü korumaya çalışarak yepyeni bir kılıf, farklı bir maske hatta değişik bir rol üstleniyorum. Tragedya bitmiyor. Bu roller birikip arttığında, sonunda kendini tanımayan hatta kendini sevmeyen birisine alelacele dönüşüyorum. Halbuki gerçekten kendim olmak insana göre davranmak yerine insan gibi davranmak demek oluyor. Söylediklerim doğrultusunda sizlerin de yorumlarınızı bekliyorum..." diye devam etti başkan.
Sayfa 109·Kitabı okuyor
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
Günün sonunda yine kendinle baş başa kalmak
Herkes tarafından bu şekilde yüzüstü bırakılmışken içimde hissettiğim şiddetli ve bilinmeyen sarsıntıları neden kendi kendime anlatmayi denemeyeceğim ki?
1000Kitap
Bilmediğini bilmek en büyük bilgidir.Bilmediğini bilmemek bir kusurdur. Ermiş kişinin kusuru yoktur. Çünkü kusuru, kusur olarak teşhis edebilir. İşte bu yüzden kusurdan uzaktır.
Sayfa 18·Kitabı okuyor
Yaşamaktan değil, acılarımdan kim kurtaracak?
Bana burdan anladığınız şeyi söyleyin.
- Bir günbatımı görmek isterim... Beni kırmayın... Güneşe batmasını emredin... -Bir generale bir çiçekten diğerine kelebek gibi uçmasını, bir tragedya yazmasını ya da bir deniz kuguna dönüşmesini emretseydim ve emrimi yerine getirmeseydi, kabahat onda mi olurdu, bende mi? - Sizde olurdu, demiş küçük prens kesin bir tavırla.
Sayfa 38 - İş bankası·Kitabı okudu
Alıntı