Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Caesar, karayoluyla Suriye'ye hareket etti ve Tarsus'a gitmek için bir gemiye bindi. O yılın 2 Agustos'unda, Pontus'ta Zela yakınlarındaki bir savaşta, Pompeius taraftarı Bosporos kralı Pharnakes'i yendiğinde, aslında bir Yunan atasözü olan o ünlü sözünü Roma'ya gönderdi. Veni, vidi, vici ( Geldim, gördüm,yendim).
Julius Caesar
47 sonlarında tekrar harekete geçti ve Asya'ya Kral Pharnakes'i Zela'da yenmeye gitti. Veni, vidi, vici (geldim, gördüm, yendim) sözünü bu hızlı seferinin kutlamalarında söyledi.
Sayfa 205Kitabı okudu
Reklam
Sezar'ın, Mısır'ı aldıktan sonra Roma'da ünü oldukça artmıştı. Zafere doymak bilmiyordu. Anadolu'ya geçmiş ve karşısına çıkan Rum Pontus Devleti'ni de çok kısa bir sürede yenmişti. Gelişmeleri merakla takip eden Roma'daki dostlarına, kazandığı bu önemli zaferin çabukluğunu anlatmak için şu kısa mektubu yollamıştı: "Veni… Vidi… Vici…" ("Geldim… Gördüm… Yendim…"
Elma YayıneviKitabı okudu
Roma
Veni,Vidi,Vici Geldim, Gördüm,Yendim ~julius caesar~
Veni vidi vici ...."Geldim gördüm yendim " diye ünlü bir Latince deyiş vardır hani.Kimi durumlarda geldim gördüm yendim değil, "Geldim gördüm travma sahibi oldum "a dönüşebiliyor durum.
Sayfa 110Kitabı okudu
Reklam
Veni vidi vici: Geldim, gördüm, yendim.
Sezar Roma'da zaferlerini kutlarken, zafer alayındaki bir afişle Pharnakes karşısındaki hızlı zaferinin reklamını yaptı. Afişte siyaset tarihinin en büyük sloganlarından biri yazılıydı: Veni vidi vici. Geldim, gördüm, yendim.
Say Yayınları
Tarihte bir erkek sevgiliye yazıldığı varsayılan ilk lakonik mektup Sezar'a aittir.Sadece üç kelimeyle her şeyi anlatmayı başarır: " Veni,vidi,vici." (Geldim,gördüm,yendim.)
Sayfa 62
“Veni, vidi, vici!” “Geldim, gördüm, yendim.” ünlü Latince deyiş.
Sayfa 107Kitabı okudu
Batarken güneş ardından tepelerin..
"veni, vidi, vici" j. Sezar Sezar'ın hakkını, Sezar'a teslim edip film izlemeye gider ben; düşüncelerimi terk edip. Bu gecelik zihin yogam bu kadar yeter, herkese musmutlu geceler ve heceler.
Reklam
“Geldim, gördüm, yendim.” veya Latincedeki orijinal ifadesiyle “Veni, Vidi, Vici.”
Everest YayınlarıKitabı okudu
10/10 puan verdi
·
Beğendi
“Bir dünyada, bin dünya yaşamak istiyorum”… Çocukken yatmadan evvel ettiğim duamda pek de anlamını bilmediğim bir dilekti. Doğal geliyordu bu nakarat bana. Kaynağını, nerden dilime doladığımı bilmiyordum. İçimden mi söyletiliyordu? Kafamda sanki bir slogan hâlini almıştı. Bu hezeyan, dokuz yaşındayken ölümden döndüğüm bir kazadan sonra üzerinde fazla düşünmeden oluşuverdi sanıyorum. Zamanla anladım ki hem içimde hem de ‘dışım’ sandığımda; Bin dünya değil, BİR dünyamızmış iç çektiğim… Veni Vidi Vici Geldim Gördüm Yendim. BİRliği gördüm. “BEN” dediğimizi yenmek için döndürüldüm… Bu sanki avucuma yazdırılmıştı dönmeden. Bu ne ilk ne sondu, birkaç kez daha döndüm, hepimizin kolunun altındaki dosya ile. Ne demek olduğunu onaltı yaşımda Hz. Mevlana’nın Konya’daki türbesini ziyaretimde anladım. AŞK düştü içime. Yetmedi, keşfedilecek bu dünya vardı önümde. Ortak yazgımızı idrak etmem, kırkımda kazasız belasız ‘geldiğimiz O Âleme’ tekrar çekildiğimde, “OL’mak ve VARLIK!” dersinin içime işlenmesi ile oldu. “Mabet değil Muhabbet istiyoruz” – “Yaz”, BİZ’i yaz, bu kanal hepimize açık” dendi. Yazdım defalarca ama yayınlayamadım. Otuz yıl geçti, tekrar O’raya temelli avdet etmeden yazma cesaretini ve cüretini, Covid’ten kardeşimi kaybedince ancak buldum içimde. Dilerim, “BİZ”in Tümü kapsayan mesajını “gerçeğimize” bir alternatif farkındalık olarak iletebilirim.
Kuantum Birlik Aktivizmi
Kuantum Birlik AktivizmiOnur Fenercioğlu · İkinci Adam Yayınları · 20240 okunma
271 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.