Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Bir insanın durumunu, mutluluğuna göre değerlendirmek isteniyorsa. Onu hoşnut edeni değil, canını sıkanın ne olduğunu sormak gerekir; çünkü bu ikincisi ne denli azsa, insan da o denli mutludur. - Arthur Schopenhauer / Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar
"Hayatında gururlanacak başka bir meziyeti olmayan kimseler, son kertede, milliyetçiliğe sarılır." — Schopenhauer, Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar: Bölüm 4, sf. 328.
Reklam
"Esasında herkes sadece kendisiyle tam bir ahenk tutturabilir. Bu uyumu, ne arkadaşıyla yakalayabilir ne de sevgilisiyle. Bu yüzden, kalbin gerçek, derin huzuru ile ruhun sükûneti, ancak yalnızlıkta bulunabilir." — Schopenhauer Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar: Bölüm V, sf. 386.
Nisan 2024 Okuma Raporu
İş Bankası Modern Klasikler Serisi 1) 37.
Çocukluğum
Çocukluğum
-
Maksim Gorki
Maksim Gorki
2) 38.
Martin Eden
Martin Eden
-
Jack London
Jack London
3) 39.
Ayaktakımı Arasında
Ayaktakımı Arasında
-
Maksim Gorki
Maksim Gorki
4) 40.
Bütün Şiirlerinden Seçmeler
Bütün Şiirlerinden Seçmeler
-
Rainer Maria Rilke
Rainer Maria Rilke
İş Bankası Hasan Ali Yücel Klasikleri Serisi 5) 21.
Dörtlükler
Dörtlükler
-
Ömer Hayyam
Ömer Hayyam
6) 22.
Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar
Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar
-
Arthur Schopenhauer
Arthur Schopenhauer
7) 23.
Denemeler
Denemeler
-
Montaigne
Montaigne
8) 24.
Devlet
Devlet
-
Platon (Eflatun)
Platon (Eflatun)
Bu ayki mütevazi okuma listesinde hedefimden çook geride kalsam da nitelik itibariyle yüksek kitaplar okuduğumu düşünüyorum. Her zaman favorim olan kitaplar yine favorim olmaya devam etti. Tabiki Jack London-Martin Eden ve Montaigne-Denemeler her daim önerilerimden olmaya devam. Felsefe sevdalısı olarak bu ayki felsefe kitapları yoğunluğu da Platon-Devlet le doruk noktasına ulaştı. Mutlaka okunması gereken 100 kitap listesinde olduğu su götürmez. Bu ay yeni keşfettiğim yazar olmasa da Gorki-Çocukluğum ilk defa okuduğum bir kitap oldu ve önerebileceklerim arasında yerini aldı. Bu ayki hayal kırıklığımsa Schopenhauer- Yaşam(ama) Bilgeliği Üzerine Aforizmalar oldu. Mayıs ayında da iş güç yoğunluğu tatil nedeniyle kendimden düşük performans beklesem de HAY serisine devam edeceğim için keyifli okumalar beni bekliyor olacak. Herkese kitap sevgisiyle dolu bir hayat dilerim.
-uyutmayan düşünceler serisinden-
"yalnızlık tüm seçkin zihinlerin yazgısıdır. zaman zaman bundan yakınacaklardır, ama her zaman kötünün iyisi diye bunu seçeceklerdir." der yaşam bilgeliği üzerine aforizmalar kitabında arthur schopenhauer. sahiden yazgı/kader midir yalnızlık? bizden, kendilerinden biri yaratmayı başarabilenlerin yönetiminde ve sisteminde yalnızlık yazgı mı tercih mi? belki de entelektüel kitabında "insan yalnız kalır, doğru; ama her zaman sürüye uyup mevcut duruma hoşgörü göstermekten iyidir yalnızlık" diyen edward said gibi tercihin zorunluluğa evrildiğini hissedebilmektir.
315 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.