Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Caner Taslaman

Caner Taslamanİslam ve Kadın yazarı
Yazar
7.6/10
1.574 Kişi
6,3bin
Okunma
661
Beğeni
20,1bin
Görüntülenme

Hakkında

Caner Taslaman, ilk, orta ve lise eğitimini doğduğu şehir olan İstanbul'da bitirdi. Kimya mühendisi bir annenin ve doktor bir babanın oğlu olarak küçük yaşlardan itibaren doğa bilimleri ile ilgilendi. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde üniversite eğitimini tamamladı. Üniversite eğitimi sırasında antropoloji, din sosyolojisi, bilgi sosyolojisi gibi alanlarla ilgilendi. Marmara Üniversitesi Felsefe ve Din Bilimleri bölümünde, Big Bang Teorisi'nin felsefe ve teoloji ile bağlantısı üzerine yaptığı teziyle yüksek lisans, Evrim Teorisi'nin felsefe ve teoloji ile bağlantısı üzerine yaptığı teziyle doktora derecesini kazandı. Daha sonra ise Kuantum Teorisi'nin felsefe ve teoloji ile bağlantısı üzerine yazdığı kitapla doçent oldu, yine bilim-felsefe-din üçgenindeki çalışmalarıyla profesörlük derecesini de aldı. Ayrıca "Küreselleşme Sürecinde Türkiye'deki İslam" çalışmasıyla ikinci doktorasını İstanbul Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi'nde tamamladı. İlk olarak Tokyo Üniversitesi'nde daha sonra Oxford Üniversitesi'nde post doktora çalışmaları yaptı. Harvard Üniversitesi'nde ve Cambridge Üniversitesi'nde misafir akademisyen olarak bulundu. Son dönemdeki çalışmalarında ve yurtdışında bulunduğu üniversitelerde en çok odaklandığı konu modern bilim-felsefe-din ilişkisi olmuştur. Yıldız Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde profesör öğretim üyesidir.
Tam adı:
Prof. Dr. Caner Taslaman
Unvan:
Akademisyen
Doğum:
İstanbul, Türkiye, 1968

Okurlar

661 okur beğendi.
6,3bin okur okudu.
205 okur okuyor.
3.357 okur okuyacak.
167 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
“Evrenimizin düzenliliğini açıklamak için bir Allah yerine sonsuzca başka evren varsaymak, mantıksızlığın en üst düzeyi gibi görünüyor.” - Richard Swinburne
Sayfa 95 - PDF
Kuran, birçok ayetiyle evrene, yeryüzündeki olgulara, canlılara, içdünyamıza baktırmakta ve bunlardan aklın kullanılarak sonuçlar çıkarılmasına davet etmektedir.
Sayfa 11 - PDF
Reklam
Bir insanın olaylar karşısında nasıl reaksiyon vereceği dünyadaki imtihanının bir parçasıdır.
Kuran'a göre kadın, erkekten yaratılmamıştır ve her iki cins de aynı kökenden yaratılmıştır. Kadının erkekten ve erkek için yaratıldığını söyleyerek, kadının erkeğe tabi olmasını dini bir ibadet olarak sunan anlayışın Kuran'la açıkça çeliştiği anlaşılmaktadır.
Sayfa 18 - İstanbul YayıneviKitabı okudu
Newton'a göre Tanrı'nın mekanik sistemin işleyişine müdahalelerde bulunması mümkündü.
Fikir işçileri kaçırmayınız :)
Bugün 20:30' da Habertürk'te çok güzel bir program var.
Altay Cem Meriç
Altay Cem Meriç
,
Caner Taslaman
Caner Taslaman
,
Talha Alp
Talha Alp
gibi tanınmış yazarların bir arada olacağı programı kaçırmayın derim. :) Dipnot:
Altay Cem Meriç
Altay Cem Meriç
'i ilk defa TV 'de göreceğiz hadi bakalım 😀
Allah, evreni aşkın olduğu gibi zamanı da aşkındır.
“Allah neden evreni daha önce değil de sonra yarattı?” veya “Allah insanı yaratmak için neden milyarlarca yıl bekledi?” gibi sorular, bu meselenin aydınlanmasıyla anlamsızlaşır. Çünkü zamanın yaratıcısı için zamana tabi olmak ve beklemek söz konusu olamayacağı için zamana tabi olmayı ve beklemeyi varsayan bu sorular anlamsızlaşır.
Allah'ın Varlığının 12 Delili
Allah'ın Varlığının 12 Delili
Reklam
Kuran, uyutan bir melodi ve hafifçe esen bir meltem değildir; O, canlandıran bir şarkı ve batılı söküp atan bir kasırgadır.
Caner Taslaman
Caner Taslaman

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
176 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
Beni bu konulara iten en önemli şey geleneksel olarak görüp inandığım dinin benden erkeğe göre çok şey isteyip beni adetli iken geri itmesi, erkeklerin dinen daha değerli olduğunu söylemesi. Bu durum benim canımı çok yakıyordu. Tıpta gördüğüm menstural döngü nasıl olursa nasıl yaşamam gerektiğini anlatan bir kitabın okunmasına tutulmasına engel oluyor? Gerçekten dert ettim bunları. İddia edilen durumun dolayli çıkarım olması, Kuran da asıl öyle olmadığını duyunca başladı okuma yolculuğum. Kendim Kuran okuyor, kadınla ilgili her şeye daha dikkat ediyordum. Bu kitapta da en çok ilgilendim alanın akıl mantık ile Kuran'a hakim birinden okumak çok hoşuma gitti. Kendi kendime düşündüğüm şeylerin birilerinin de düşündüğünü görmek güzel. İlgilenlere kesinlikle öneririm. ️ Canertaslaman.com da pdfsini bulabilirsiniz.
İslam ve Kadın
İslam ve KadınCaner Taslaman · İstanbul Yayınevi · 0714 okunma
245 syf.
3/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Adnan Oktar'ın kediciklerinden Tülay Kumaşçı: <<Caner Taslaman uzun yıllar hocamız Adnan Oktar'ın yanındaydı...>> Taslaman'ı Habertürk Tv'de izlemeye zaten en fazla beş dakika tahammül edebiliyorum. Kitabını okurken de teşhisim şu oldu; 'çok şey biliyor gibi gözüken ama hiç bir şey anlamamış cahil'. Belki de "mankurtlaştırma" amaçlı yazıyordur. Kitapta Kuantum diye bir şey yok. Bunu geçelim, bir kere olsun Allah ismini kullanmıyor hep Tanrı. Bunu da geçelim, Tanrı diye bahseder ama 'full' beşeri (isterseniz felsefi diye okuyun) tanrı anlayışı üzerinden açıklıyor. Dinlerin, kutsal kitapların getirdiği tanrı anlayışının zerresi yok bu kitapta. Bunu da geçelim, sürekli din felsefesi der, işte tam burada benim gözümde Taslaman tastamam olur. Tülay Kumaşçının tweetine gerek yok, okurken "harun yahyacı" misyona hizmet ettiğine kendimce karar vermiştim zaten. Kitabın içeriğine değinmek istemiyorum ama sadece bir alıntıyla bitirmek istiyorum: "Diğer yandan hiçbir teist ve ateist yaklaşım, iradenin tam olarak ne olduğunu ve nasıl çalıştığını açıklayamamaktadır." Büyük bir yalan. Ayrıca tv'de Kur'an diyor, İslam diyor, bilim diyor. Please...
Kuantum Teorisi Felsefe Ve Tanrı
Kuantum Teorisi Felsefe Ve TanrıCaner Taslaman · İstanbul Yayınevi · 2007281 okunma
115 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Dünya üzerinde İslamiyet'in yayılışını gösteren bir haritayı ve refah seviyesini gösteren bir haritayı yan yana koyarsanız bir zıtlık olduğunu fark edebilirsiniz; maalesef günümüzde Müslümanlar olarak bilim, felsefe, sanat gibi birçok alanda pek iyi durumda olduğumuz söylenemez. Bazıları bu kötü durumun nedeninin İslamiyet olduğunu söylerken bazıları da problem İslamiyet'te olsa Ortaçağ'da dönemin en gelişmiş medeniyeti olamayacağımızı öne sürerek buna karşı çıkıyor. Peki ama hangi taraf haklı? İslamiyet gerçekten de bilimsel gelişime engel mi oluyor? Bu kitapta Kuran'ın bilime teşvik ettiği anlatılmakla birlikte arada mantık ve felsefeye de girilerek çeşitli tarafların argümanları değerlendiriliyor. Kitabın İslamiyet hakkında tek kaynak olarak Kuran'ı alması hoşuma gitti. Daha önceden okuduğum, aynı yazarın
Bir Müslüman Evrimci Olabilir mi?
Bir Müslüman Evrimci Olabilir mi?
kitabı da aynı nedenden dolayı hoşuma gitmişti. Çünkü İslamiyet hakkında bir yargıya varılacaksa bu sadece Kuran'a bakılarak yapılmalı diye düşünüyorum. Herhangi bir değeri onun ana kaynağına göre değil de, onun takipçilerine ve takipçilerinin kabul ettiği başka kaynaklara göre değerlendirirsek ortada karşı çıkılmayacak değer kalmaz. Kitabın dili herkes tarafından anlaşılabilecek olsa da fazla düşünce yazısı okumuyorsanız ve tartışmaları sevmiyorsanız okumanız zor olabilir. Bunun yanı sıra bazı ifadelerin tekrarlanması da sürükleyiciliği baltalıyor. Ama sabredip okursanız sizi şaşırtacak bazı tespitlerle karşılaşacağınızı söyleyebilirim.
Kuran ve Bilimsel Zihnin İnşası
Kuran ve Bilimsel Zihnin İnşasıCaner Taslaman · İstanbul · 2015427 okunma