Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

A. Kadir Çüçen

A. Kadir ÇüçenFelsefeye Giriş yazarı
Yazar
Editör
8.5/10
66 Kişi
502
Okunma
43
Beğeni
5,9bin
Görüntülenme

Hakkında

Prof. Dr. A. Kadir ÇÜÇEN, 1961 yılında Erzurum'da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İzmit'te tamamladı. 1985 yılında Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi, Felsefe Bölümü'nü bitirdikten sonra yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Amerika Birleşik Devletleri'nde tamamladı. Doktora çalışmasını Alman felsefeci Martin Heidegger'in varlık kuramı üzerinde yaptı. 1993 yılında Türkiye'ye döndü. 1995'de yardımcı doçent, 1997'de doçent ve 2003'te de profesör oldu. Yazarın Mantık (Asa Kitap Evi, 2. Baskı 1999), Heidegger'de Varlık ve Zaman (Asa Kitap Evi, 2. Baskı 2000, 3. Baskı 2003), Orta Çağ Felsefesi Tarihi (İnkılâp Kitap Evi, 2000), Felsefeye Giriş (Asa Kitap Evi, 3. Baskı 2003, 4. Baskı 2005), Liseler İçin Mantık Ders Kitabı (Fil Yayın Evi, 2001) ve Klâsik Mantık (Asa Kitap Evi, 2004) adlı kitapları vardır. Yurt içinde çok sayıda sunduğu bildiri ve yazdığı makalelerinin yanı sıra Rusya ve ABD'inde Heidegger üzerine sunduğu iki bildirisi; Rusya, Fransa ve ABD'inde yayınlanmış birer makalesi bulunmaktadır. 1999 yaz dönemi TÜBA burslusu olarak ABD'nin Duquesne Üniversitesi'nde "teknoloji felsefesi" üzerine araştırma yaptı. Hâlen Uludağ Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
Tam adı:
Prof. Dr. A. Kadir Çüçen
Unvan:
Felsefe profesörü
Doğum:
Erzurum, 1961

Okurlar

43 okur beğendi.
502 okur okudu.
32 okur okuyor.
370 okur okuyacak.
12 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Ne babamızın omzunda ağlayabildik, ne de annemiz üzülür diye dertleşebildik.
Reklam
Yalın ayaklı Sokrates,
"en önemli şey yaşamak değil, iyi ve doğru yaşamaktır. " demiş
Hiç kimse diğerinin ölümünü ondan alamaz. Her ne kadar biri diğeri için ölebilirse ya da kendini feda edebilirse de, bu onun diğerinin ölümünü tecrübe ettiği anlamına gelmez. Ölüm, her zaman ve her durumda bana aittir.
Sayfa 87
Batı biliminde ve tekniğinde techné kendi gizemini meydan okuma şeklinde açmıştır, çünkü Batı bilimi, doğaya ve insanın kendisine karşı bir meydan okuması, mücadele etmesi, egemenlik kurması ve hakim olması türünde Varlık'ın gizemini açma çabasından başka bir şey değildir.
Heidegger'de Varlık ve Zaman
Heidegger'de Varlık ve Zaman
furkan

furkan

@heideggerist
·
01 Şubat 2023 12:19
İnsan varlığının amacı, evrene hakim olmak için onun gizemini ve sırlarını çözmektir.
Reklam
Felsefe Meraklıları İçin 25 Filozoftan 25 Kitap
Felsefe ile ilgisi olanların mutlaka içinden en az birkaç tanesini mutlaka okuduğu bu liste Dilozof adındaki Pelin Dilara'ya ait bir videodan alınmıştır. Videoyu en sona ekleyeceğim. Takip etmenizi tavsiye ederim.
Devlet
Devlet
Metafizik
Metafizik
İtiraflar
İtiraflar
Meditasyonlar
Meditasyonlar
Leviathan
Leviathan
Etika
Etika

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
376 syf.
8/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Varoluşçuluğa giriş yapmak için oldukça ideal bir eser. Kitap 12 bölümden oluşuyor. İlk bölümde varoluşçuluğun terim anlamından başlayıp, karşı çıktığı felsefeler, kabul ettiği yaklaşım ve yöntemler, temel kavram ve ilkeleri ve varoluşçuluğun kısa tarihi yazılmış. İkinci bölümde varoluşçuluğun kökleri yani Sokrates, Augustinus ve Pascal ele alınmış. Üçüncü bölüm Kierkegaard ile varoluşun başlangıcı bir sonraki bölüm Nietzsche temel kavramlarıyla ele alınmış. V. bölümle fenomenolojiden varoluşçuluğa giden yol açıklanmış. 6 ile 11. bölümlerde tek tek varoluşçu filozoflar (Jaspers, Camus, Marcel, Sartre, Ponty, Beauvoir) ele alınmış. Son bölümde ise varoluşçuluğun sanatla( edebiyat ve sinema) ilişkisine filozoflar bağlamında değinilmiş. Kitapta ele alınan her şey kısa ama net. Varoluşçulukla derinden ilgilenenler için çok basit olacaktır. Ancak varoluşçuluğu tanımaya başlayanlar için kısa ve açık olduğundan yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Özellikle varoluşçuluğa giriş yapacaklara tavsiye ederim. Keyifli okumalar.
Varoluş Filozofları
Varoluş FilozoflarıA. Kadir Çüçen · Sentez Yayınları · 201543 okunma
376 syf.
8/10 puan verdi
·
43 günde okudu
çok fazla yazım ve imla hatası olmasına rağmen, varoluş felsefesinin temelini ve filozoflarını estetik-sanatlarıyla içiçe anlamak adına okunması elzem..
Varoluş Filozofları
Varoluş FilozoflarıA. Kadir Çüçen · Sentez Yayınları · 201543 okunma
Reklam
184 syf.
9/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
Klasik Mantık - Kadir Çüçe
Mantık ilmine giriş niteliğinde bir eser arayanlar, bu kitaptan başlayabilirler. Genel olarak iyi bir kitap, fena değil. Lakin; oklarla, şemalarla, tablolarla anlattığı bölümler biraz kafa karıştırıcı geldi, oraları pek anlamadım. Fakat mantık ilmini genel olarak öğrendim, diyebilirim. Puan olarak, 8/10 veriyorum. Akıl-yürütme bilimine ilgi duyan herkesin kesinlikle okumasını tavsiye ederim.
Klasik Mantık
Klasik MantıkA. Kadir Çüçen · Asa Kitabevi Yayınları · 200447 okunma