Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
288 syf.
·
Puan vermedi
·
93 günde okudu
BİLİNÇALTININ GÜCÜ Bu kitabı, sevgili Ceyda Düvenci 'in "bana iyi gelen sana iyi gelsin "yayında bir satır arası tavsiyesi olarak not etmiştim. İyi ki,iyi ki... Bilinçaltımızın gücü bir nevi çekim yasasıdır. Zihin odalarımızın kapılarını açıp neyi istiyorsak onu içeri buyur ettiğimiz bir yasa. Bilindiğinin aksine kişisel gelişim kitapları, gelişimi ve değişimi ömür boyu devam bizlerin her yaşta okuması gereken kitaplardır. Kitabın bazı kısımlarında bilinçaltımızın kölesi, bazılarında da efendisi oluyoruz. İstemsiz bir şekilde çalışan bilinçaltımızı istemli bir şekilde yönettiğimizde inandığımız bir olumlamanın içinde bulabiliyoruz kendimizi. ALINTILAR Yaş senelerin geçip gitmesi değil ,bilgeliğin doğmasıdır. Birini gerçek anlamda affettiginizde ,sizi inciten olayı hatırlarsınız ama bunun yarattığı acıyı ya da üzüntüyü hissetmezsiniz.Affetmenin asit testi budur Bir zihin mühendisi olun daha yüce ve daha büyük bir hayat inşa edebilmek için denenmiş ve kanıtlanmış teknikleri kullanın. Memnuniyetsizliğimizin kaynağı, isteklerin katsayısını yukarı çekme çabamız sürekli yenilenirken bunu önleyen diğer katsayının haraketsizliginde yatar. Benim olsaydı nasıl olurdu ?" düşüncesinin yerine" Bunu kaybetsem ne olurdu?" diye düşünmek gerekir.
Bilinçaltının Gücü
Bilinçaltının GücüJoseph Murphy · Koridor Yayıncılık · 200912,1bin okunma
Zihin bilinçsiz bir biçimde sorunları sever, çünkü onlar size bir tür kimlik verirler. Bu normaldir ve delice bir şeydir. "Sorun," sizin şimdi bir eylemde bulunma konusunda gerçek niyetiniz ya da olanağınız olmadan bir durum üzerinde zihnen durduğunuz ve onu bilinçsiz olarak benlik duygunuzun bir parçası kıldığınız anlamına gelir. Bu durumda yaşam-durumunuz tarafından öyle ezilirsiniz ki yaşam duygunuzu, Var'lık duygunuzu yitirirsiniz. Ya da dikkatinizi şimdi yapabileceğiniz tek bir şey üzerinde odaklamak yerine, zihninizde gelecekte yapacağınız ya da yapabileceğiniz onlarca şeyin delice yükünü taşımaktasınızdır.
Sayfa 84 - Akaşa YayınlarıKitabı okudu
Reklam
·
Puan vermedi
"Arcuna; "İnsanı kendi isteği dışında, sanki karşı koymaya hiç gücü yokmuş gibi günaha iten şey nedir? Krişna; Tutkudan doğan aç gözlülük ve öfke. Bütün kötülüklerin anası, ruhun düşmanı, yıkıma götüren şey budur....' Der kitabın bir yerinde....öyle çok cümleyi işaretledim ki, tekrar tekrar okuyup, hâl olana kadar okumak için.... Okurken zor olduğunu söyleyip dursa da beynim, içimden bir ses hep " zor ama İmkânsız değil" dedi......işte bu çatışmalar için; ruh-beden-zihin dinginliği şart... Hep içimde bir savaş var.... Yol uzun ben de istekliyim... Daha ne olsun... Kitaba gelirsek, Doğu Bilgeliğinin en önemli belgelerinden biri olan ,2500 yıl önce ortaya çıkan Vyasa tarafindan söylendiği düşünülen ünlü Hint Destanı " Mahabharata"nın içinde yer alan bir bölüm bu kitap... Krallığı paylaşamayan iki güçlü akrabanın savaşını anlatıyor. Daha önce savaşın tamamını okumuştum. Bu kitap da daha çok içsel yolculuk için yol gösterici.... Bhagaadgita ( Kutsal Ezgi)... Çeviri için #sevdaçalışkan a teşekkür ederim. Akıcı ve anlaşılır idi. Kitapta hoşuma giden konuşmalardan biride," Arcuna Krişna'ya der ki; savaşacağım taraf akrabalarım, eşim, dostum. Nasıl onları öldürebilirim. Öldürdükten sonra ben nasıl eski ben olurum. Nasıl devam ederim kılıcımda onların kanları ile.... " İşte bu cümle...... Savaşın kazananı olmadığını nasıl da anlatıyor değil mi?
Bhagavadgita
BhagavadgitaKolektif · İmge · 2014301 okunma
_Harcamaktan keyif aldığınız zaman boşa harcanmış zaman değildir. _DüşünceIerim için öImeyi göze aImam, çünkü yanıIıyor oIabiIirim. _Her istediğini elde edememek, mutluluğun ayrılmaz bir parçasıdır. _Mutluluğun sırrı, dünyanın korkunç bir yer olduğu gerçeğiyle yüzleşmektir. _İşte evren karşımızda duruyor ve hepsi bu. _Ya bu din adamları bize
Birbiriyle Bağlantılı Kavramlar
( Düşünce-Frekans-Müzik-Burç-Bilim-Büyü-Tılsım-Nazar ) _ DÜŞÜNCE _ _Buda: Her şey düşüncedir. Ne düşünüyorsak o oluruz. Bize düşüncelerimiz şekil verir. Hepimiz düşüncelerimizden doğarız. Bu dünyayı yaratan, zihnimizdir. Bu dünyayı bir hava kabarcığı, bir serap gibi düşün. Dünyayı böyle gören kişiyi ölüm görmez. Biz, içselliğimizin meyvesiyiz.
(Atatürk'ün tavsiyesidir) _İnsanların zihinlerini karıştırmayı çok seven diktatör ile yönetilen bir ülke var. Bu ülke dünyadır; bu hükümdar Allah'tır; vekilleri din adamlarıdır; uyruğu insanlardır. Bu hükümdar, bilinmek, sevilmek, itaat edilmek istiyor. Ancak hiçbir zaman kendisini göstermiyor ve her şey hakkında edinilebilen bilgiyi
Reklam
İnancının temellerini sorgulamayan bir zihin kendini (sorgulayanlara kıyasla) doğal olarak daha güçlü hissedecektir. Mill, bir başka ifadeyle, "iman gücü" diye bir şeyin gerçekliğine inanır, ama bu tür bir zihin yapısını ahlaki açıdan zayıf ve sorunlu bulur.
Zihin kendi başına işlev-bozukluğuna sahip değildir. O olağanüstü bir alettir. İşlev-bozukluğu siz kendinizi zihinde aradığınızda ve onu gerçek benliğinizle karıştırdığınızda başlar. O zaman, o egosal zihin haline gelir ve tüm yaşamınızı ele geçirir.
Sayfa 68 - Akaşa YayınlarıKitabı okudu
Egosal zihin yaşamınızı yönettiği sürece, gerçekten rahat ve huzur içinde olamazsınız; siz -istediğiniz şeyi elde ettiğiniz, bir arzunuzu doyuma uğrattığınız o kısa zamanlar dışında- doyum içinde olamazsınız. Ego bir şeyden alınan bir benlik duygusu olduğundan, o dışsal şeylerle özdeşleşmeye ihtiyaç duyar. O sürekli olarak hem savunulmaya hem de beslenmeye ihtiyaç duyar. En yaygın ego özdeşleşmeleri mal-mülk, yaptığımız iş, toplumsal statü ve itibar, bilgi, eğitim, fiziksel görünüm, özel yetenekler, ilişkiler, kişisel ve ailesel geçmiş, inanç sistemleri ile ve ayrıca siyasi, milliyetçi, ırkçı, dini ve diğer ortak özdeşleşmelerle ilgilidir. Bunların hiçbiri siz değildir.
Sayfa 65 - Akaşa YayınlarıKitabı okudu
Zihniniz gelecekteyken, siz şimdi'de ve burada'sınızdır. Bu bir endişe aralığı yaratır. Ve eğer siz zihninizle özdeşleşmiş ve Şimdi'nin gücü ve sadeliği ile temasınızı yitirmişseniz, bu endişe aralığı sizin değişmez refakatçiniz olur. Siz daima şimdiki anla başa çıkabilirsiniz, ama sadece bir zihin projeksiyonu olan şeyle başa çıkamazsınız; siz gelecekte başa çıkamazsınız.
Sayfa 63 - Akaşa YayınlarıKitabı okudu
Reklam
---Ruhsal dünyamız o kadar karışık ki içinde çok az düşünce ve bilgi var. ---Tartıştığınız kişiyi asla ikna edemezsiniz. Siyaset Meydanı’nda hiç “Ben böyle düşünmemiştim, arkadaş doğru söylüyor. Ben hatalıymışım.” diyen birini gördünüz mü? Oradaki konuşmalar muhataba değil tribüne/izleyiciye yapılır. Tartışmada ikna tribünü iknadır, muhatabı
_Manyetizma, X, Alfa-Beta-Gama, Çakra
_Frekans - Titreşim, bir eylemin saniyedeki tekrarlanma sıklığı. Tesla’ya göre evren, kocaman bir titreşimdir. Einstein’e göre her şeyin özü enerjidir; her şey titreşen atomlardan oluşmuştur ve madde diye bilinen şey bile titreşen enerjidir. _İnsan zihni, elektrokimyasal enerjiyle çalışır ve farklı dalga boylarında frekanslar yayar ve bu manyetik
Düşünmeyi durduramamak korkunç bir derttir, ama biz bunu fark etmeyiz, çünkü hemen herkes bu derdi çekmektedir, böylece o normal bir durum olarak kabul edilir. Bu ardı arkası kesilmez zihinsel gürültü sizin Var'lığa ayrılmaz bir biçimde bağlı olan o içsel sessizlik ve sükûnet âlemini bulmanızı engeller. O ayrıca bir korku ve ıstırap gölgesi oluşturan sahte, zihin-ürünü bir benlik yaratır.
Sayfa 34 - Akaşa YayınlarıKitabı okudu
1.500 öğeden 361 ile 375 arasındakiler gösteriliyor.