Engin Mavi

Bir makine gibi ne yaptığımı bilmeden çalıştım…Bir nebat gibi, şikâyetsiz, şuursuz, iradesiz, yaşayıp gidiyordum. Yavaş yavaş hislerim kütlemişti. Hiçbir şeyden müteessir olmuyor, hiçbir şeye sevinemiyordum.
Koridor Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
fakir, zavallı bir insan titiz oluyor. sokakta önünden geçenlere, etrafına yan yan, ürkek ürkek bakar. konuşulanları dinler, acaba ondan mı bahsediyorlar diye kulak kabartır. neden böyle miskin görünür, neler duyar acaba? dış görünüşü nasıldır? Şurası muhakkak ki Varenka, fakir bir adam paçavradan değersizdir.
Can Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı

Engin Mavi

, bir kitap okudu
9/10
·102 syf.··
Beğendi
·
6 günde okudu
·
2024 36. kitabı
Yaşar Kemal
8.2/10 · 28,2bin okunma
Hem uyduruyorlar, uydurduklarını bile bile, az sonra da uydurduklarını gerçeğe çevirip inanıyorlardı.
Sayfa 72 - Yapı Kredi Bankası Kültür Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
Susup babasının hortlaklığını, anasının orospuluğunu, deliliğini, kanının yerde kaldığını, babası üstüne binbir hikâye bir arada, dinliyor dinliyordu. Yeni bir hikâye kalmamışsa Halil hakkında, bu sefer kendisi yazıyor, kendisi uyduruyor. Hem de inanaraktan. Düş mü gerçek mi, düşü gerçeği unutup gitmişti. Hortlak babasını, dünya güzeli anasını sarmış bir düş dünyasına taşıyıp duruyordu. Köy de onun gibi olmuştu. Onlar da durmadan bir şeyler uyduruyorlardı. Hem uyduruyorlar, uydurduklarını bile bile, az sonra da uydurduklarını gerçeğe çevirip inanıyorlardı.
Sayfa 72 - Yapı Kredi Bankası Kültür Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı