Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Murat Türkmenoğlu

Murat Türkmenoğlu
@Murat_Turkmenoglu
"Bu dünyadan ayrılırken iyi bir insan olmuş olmaktan çok, ardımda daha iyi bir dünya bırakmış olmayı isterim." (H. Arendt)
Okur/Yazar/Dinler/Dertlenir
Lisans
switzerland
166 okur puanı
Kasım 2019 tarihinde katıldı
Kişiye değil cevaba odaklanmak
Bir gün bir Yahudi, Hz. Ali'ye gelerek şöyle demiş: -- Ey Ali! Bana öyle bir sayı söyle ki, bu sayı hem 2'ye, hem 3'e, hem 4'e, hem 5'e, hem 6'ya, hem 7'ye, hem 8'e, hem 9'a, hem 10'a tam olarak bölünebilsin! Hz. Ali, Yahudiye şu soruyu sormuş: -- Bu soruyu cevaplarsam müslüman olur musun? Yahudi, teklifi kabul edince, Hz. Ali şu cevabı vermiş: -- Haftanın gün sayısını ayın gün sayısıyla çarp, sonra elde ettiğin sayıyı yılın gün sayısıyla çarp. Sonuç, hem 2'ye, hem 3'e, hem 4'e, hem 5'e, hem 6'ya, hem 7'ye, hem 8'e, hem 9'a, hem 10'a tam olarak bölünecektir. Yahudi, haftanın gün sayısını (7), ayın gün sayısıyla (30) çarpmış ve elde ettiği sayıyı (210) yılın gün sayısıyla (360) çarpmış, böylece 75.600 sayısını elde etmiş. Ardından bu sayıyı sırasıyla hem 2'ye, hem 3'e, hem 4'e, hem 5'e, hem 6'ya, hem 7'ye, hem 8'e, hem 9'a, hem 10'a bölmüş. Ve ulaştığı sonuç karşısında kelime-i şehadet getirerek Müslüman olmuş...
Reklam
Murat Türkmenoğlu tekrar paylaştı.
koca bir kitap okumuş etkisi yaratan bir alıntı
Biz nerede koptuk bu dünyadan?’ diye soruyorum mesela. Bu diyarlarda yaşayan insanlar, tarihin hangi noktasında, başka topraklardaki gelişmekte olan kalabalıklardan ayrılıp bugün sonuna yaklaştığımız görülen o zavallı maceraya yuvarlandı. Şeyh Bedrettin’i astığımızda mı, Piri Reis’i öldürdüğümüzde mi, Nefi’yi boğdurduğumuzda mı,
Murat Türkmenoğlu tekrar paylaştı.
236 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Endoktrinasyon ve Türkiye'de Toplum Mühendisliği
Orta Doğu'nun önemli ve karmaşık sorunlarından biri, bölgedeki ülkelerin insanları sistemli bir biçimde tek tipleştirme çabalarıdır. Bu bağlamda, "Endoktrinasyon ve Türkiye'de Toplum Mühendisliği" kitabı, bu sorunun Türkiye üzerindeki etkilerini analiz eden önemli bir çalışma olarak öne çıkmaktadır. Yazar Serdar Kaya,
Endoktrinasyon ve Türkiye'de Toplum Mühendisliği
Endoktrinasyon ve Türkiye'de Toplum MühendisliğiSerdar Kaya · Nirengi Kitap · 201134 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Murat Türkmenoğlu tekrar paylaştı.
Niye hepimiz biribirimize benziyoruz? Nasıl oluyor da bir vakit yaşadıktan sonra insanların ne zaman, ne yapacağını öğreniyoruz, nasıl oluyor da birbirine hiç benzemeyen insanlar bile birbirine benzer şeyler yapıyor?
Murat Türkmenoğlu tekrar paylaştı.
Canı cehenneme rahat uyuyanın Kapısını örtenin perdesini çekenin Yüreği yalnız kendiyle dolu olanın Duvarları ancak çarpınca görenin Canı cehenneme başkasının yangınıyla Evini ısıtıp yemeğini pişirenin...
Reklam
Murat Türkmenoğlu tekrar paylaştı.
Kollektif fazilet
İstediğiniz kadar mükemmel kanunlar yapın, seçimleri mevzuatları oluşturun, siyasi ideolojilerin mucizevi güçlerine inanın, çocuklarınız iyi terbiye görmeden hayata atılırlarsa ne kadar iyi bir hukuka sahip olursak olalım toplum hayatımız sönük ve sefil olacaktır. Bu gençlerin arasından çıkan memur işlerinde ihmalkârlık yapacak, milletvekilleri kendi çıkarların peşinde koşacak, bakanlarsa siyasi cambazlar olacaktır. Okullar yeni neslin zekâsını ve kalbini körelten yerler olurken, ülke basınıysa sokaklarda bedenini para karşılığı satan fahişelere benzeyecektir. Hem şahsınızın ve hem de toplumun hayatını buna göre düzenlemelisiniz.”
Sayfa 149Kitabı okudu
Murat Türkmenoğlu tekrar paylaştı.
Halkımızın büyük bir kısmının böyle ilkel, cahil ve eğitimsiz kalmasına hiçbir şey yapmadan seyirci kalmak ahlaksızlıktır ve suçtur.
Sayfa 196Kitabı okudu
Murat Türkmenoğlu tekrar paylaştı.
Beyler! Ne zamana kadar bu saklambaç oyununa devam edeceksiniz? Sürekli vatan severlikten, halk sevgisinden uygarlığa hizmet etmekten bahsediyorsunuz ama halk için, vatan için, uygarlık için ne yapıyorsunuz? Bazıları yasa dışı işler yaparak milyonlar kazanıyor ve yurdumuzu namussuzca soyuyor...
Sayfa 217Kitabı okudu
Murat Türkmenoğlu tekrar paylaştı.
Hayatın korkakları, ölümün hayranlarısınız. Kendi cinayetlerinizi size çok benzeyen rakiplerinizin cinayetleriyle aklamaya çalışıyorsunuz. Bir cinayet bir başka cinayeti haklı gösterebilirmiş gibi.
Sayfa 125Kitabı okudu
Murat Türkmenoğlu tekrar paylaştı.
Bir insanın kendisine, düşüncelerine, mesleğine, onuruna ihanet etmesi hapishaneden daha fazla azap verecek bir cezadır.
Sayfa 200Kitabı okudu
Reklam
Murat Türkmenoğlu tekrar paylaştı.
Ben, ülkemin, kimsenin faili meçhul cinayetlerle öldürülmediği, kimsenin ortadan yok olmadığı, hukukun ciddiye alındığı bir ülke olmasını istiyorum.
Sayfa 219Kitabı okudu
Murat Türkmenoğlu tekrar paylaştı.
"Gerçeği göremiyoruz çünkü körüz. Sahte inançlar gözlerimizi kör etmiş durumda. Bu nedenle haklı olmaya ihtiyaç duyuyoruz. Başkaları haksız, biz haklıyız. İnandığımız şeylere güven duymaya ihtiyaç duyuyoruz. Ve bu inançlar, bizim acılarımızı yaratıyor. Adeta bir sisin içinde yaşıyoruz ve bu sis burnumuzun ötesini görmemizi engelliyor. Bu sis bir rüya, sizin hayatla ilgili bireysel rüyanız. Bu rüya kim olduğunuzla ilgili inanç ve kavramlarınızdan, kendinizle, başkalarıyla hatta Tanrıyla yaptığınız anlaşmalardan oluşuyor..."
İsviçre Anayasası
"Halkın gücü zayıfların refahıyla ölçülür!"
1.017 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.