Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Nisa

429 syf.
·
Puan vermedi
·
19 saatte okudu
Çerezlik bir kitap mı? Çerezlik bile değil. Öylesine okumuş olmak için okudum diyebilirim. Canım sıkılıyordu vaktim vardı okudum. Zamanınız değerli ise hiç yeltenmeyin derim
Umutsuz
UmutsuzColleen Hoover · Epsilon Yayınları · 2016844 okunma
Reklam
376 syf.
4/10 puan verdi
·
12 saatte okudu
Modern güzel ve çirkin demişsiniz de o kadar sığ bir kitap ki bu benzetmeyi yapmaya içiniz nasıl elverdi inanın anlayamadım. Vasat bir kitap cümlelerin sıradanlığı beni iğrendirdi. Amy Harmon çok övülüyor bir de orjinal dilinde okuyayım belki çevirmen hatasıdır dedim. Ama çevirmen fazla bile güzel yazmış. Kadın dedikodu anlatır gibi kitap yazmış
Tersyüz
TersyüzAmy Harmon · Yabancı Yayınları · 20172,126 okunma
424 syf.
·
Puan vermedi
·
20 saatte okudu
Bu bildiğimiz Outlander'in yani Diana Gabaldon Yabancı serisinin çakması. Ucuz versiyonu, tutmamış ve tutmayacak özgün olmayan hali. İnsan bir durup düşünür çok bilindik bir kitabın fikrini cepliyorum insanlar anlamaz mı diye. Üstelik çok bilinmekle kalmayıp kitap okumayanların bile bilmesini sağlayacak bir şekilde çok popüler bir dizi yapılmış bu fikirden. Ya neden bu kadar abarttınız bu kitabı?
Sadece Rüzgar Bilir
Sadece Rüzgar BilirAmy Harmon · Yabancı Yayınlar · 2021911 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
408 syf.
·
Puan vermedi
·
45 günde okudu
Merhabaaaaa, Çok uzun bir ara verdim ama kitap yorumlamaya geri döndüm. Uğultulu tepeler benim için mükemmel bir kitap değildi. Yani herkesin bahsettiği gibi aşkın kitabı değil bana göre. Aşk değil, toksik bir ilişkinin ve korkunç bir karakter olan Heathcliff'in aklanmaya çalışması söz konusu. Yazar gerçekten gaddar ve tehlikeli bir karakter oluşturmuş ve bu karakterin davranışlarına sebebiyet veren (!) şeyleri irdeleyerek onu masumlaştırmaya çalışıyor. Kitabı şu açıdan sevdim Jane Austen romanlarında olan ezik kadın karakterler bu yazarımızın dünyasında yok. Kadın karakterler gerçekten güçlü ve karşılık verebiliyorlar. Üstelik tamamen iyi karakterler yani pürüpak iyilikten oluşan karakterler de yok. Gerçek hayattaki gibi hepsinin parçasına biraz kötülük çamuru bulaşmış.
Uğultulu Tepeler
Uğultulu TepelerEmily Brontë · Can Yayınları · 202142,2bin okunma
598 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
İlk defa bir filmi kitabından daha çok sevdim sanırım. Edebi bir kitap değil, beni çok tatmin etmedi. Sadece filmine ve oyunculara hayran olduğum için bitirebildim. Çok güzel bir senaryo ama bir roman mı, değil.
Kayıp Kız
Kayıp KızGillian Flynn · Artemis Yayınları · 2016400 okunma
Reklam
640 syf.
·
Puan vermedi
Canım eski dostum, beni sınamak için 8 yıl önce elime tutuşturduğun ve okumamı, seçimler yapmamı beklediğin bu kitap yeniden karşıma çıktı ve seni hatırlattı. Nerede ve nasılsın bilmiyorum ama umarım geri alınmayacak hatalar yapmıyorsundur
Şahane Hatalar 1
Şahane Hatalar 1Heather Mcelhatton · April Yayıncılık · 20114,159 okunma
456 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Bu yorum spoiler içerebilir. Uyarımı yaptığıma göre incelemeye geçiyorum. Nermin Yıldırım'ın eserlerini okumaya devam etmemin sebebi müthiş bir genel kültür seviyesinin oluşu ve kitaplarında bunu aktarabilmesi. Ama okuduğum 3 kitabında da neredeyse aynı imgeleri görmek beni sıkmıştı. Bu sorunu kitabın sonuna doğru bir nebze olsun çözüme kavuşturdum(tam değil) nasıl kavuşturduğum konusuna birazdan geleceğim ama önce fikirlerimi aktarmak istiyorum. 1. Yazarın acınacak kişi olmak ile ilgili derin bir aşağılık kompleksi olduğunu düşünüyorum. 2. EMDR yöntemini araştırdım ve gerçekten mantıklı buldum. 3. Camino de Santiago hayali soktu aklıma bu kitap, yolculuğu çok güzel ve imrenilesi anlatmış. 4. Kitapta bir noktada Kuleşov etkisinden bahsediyor ancak anlattığı olayın Kuleşov etkisi ile benzerlik kurduğu kadar ortak bir noktası yok bence. Yani benzeşmeyen bir benzetme olmuş. 5. Yazarın diğer kitaplarında da bahsettiği bir evsizlik hissiyatı var ve bu bir süre sonra baygınlık hissi veriyor. 6. Yazarın psikiyatrik hastalar ile bir ortak paydası var muhtemelen çünkü hikayelerinin ana karakterleri hep öyle kişiler. 7. Karakterlerin aynılığı (yani diğer kitaplardaki karakterlerine benzeyişi) sıktı. Ama şöyle bir nokta var son madde konusunda. Yazar kitabın sonunda kendini yazdığına dair bir imada bulunduğu için bu aynılık bir nebze tolere edilebilir gibi geldi.
Ev
EvNermin Yıldırım · Hep Kitap · 20203,496 okunma
420 syf.
·
Puan vermedi
·
11 günde okudu
Nermin Yıldırım'ın okuduğum ikinci kitabı oldu bu eser. İlk okuduğum eseri olan Dokunmadan ile bu kadar fazla benzerlik içermesi beni açıkçası rahatsız etti. Karakterlerin düşünceleri ekseninde bir benzerlik söz konusu olduğu için yazar acaba kendine bir şey katmıyor mu? bu kadar saplantılı mı? gibi düşünceler oluştu. Velhasıl kelam beni sona ulaşıma konusunda zorlayan bir kitap oldu. Açıkçası sevemedim ama nefret de etmedim. Nötr kalacağım sanırım bu kitaba
Unutma Beni Apartmanı
Unutma Beni ApartmanıNermin Yıldırım · Doğan Kitap · 20163,608 okunma
504 syf.
·
Puan vermedi
·
24 saatte okudu
Osman'ın daha ne kadar iğrençleşebileceğinin kanıtı olmuş resmen kitap. Şebnem'in sonunu hazırlarken her şeyden habersiz olduğunu iddia etmesi resmen şeref yoksunluğunun daniskası. Kitapta Şebnem'in sonu ile ilgili bir durum olmayışı ise hoşuma gitmedi.
Osman
OsmanAyfer Tunç · Can Yayınları · 20204,795 okunma
238 syf.
·
Puan vermedi
·
7 günde okudu
İncelemeler ve kitap görselleri için instagram sayfama beklerim diyip link bırakarak yoruma geçiyorum. instagram.com/p/CVvYAJYtG7S/?... 1995 yılında İletişim Yayınları'ndan çıkan Puslu Kıtalar Atlası İhsan Oktay Anar'ın ilk kitabı. Kendi içinde bir bütün olan kitap yedi ayrı bölümden oluşuyor. Belki de her bölüm de kendi içinde ayrı değerlendirilmelidir ama ben bunu yapamayacağım çünkü kitabı bu şekilde yorumlamak bile biraz gözümü korkutuyor. Çünkü kitabı çok sevdim. Ve sevdiğim kitapları hakkı ile yorumlayamamak hep korkunç gelmiştir. Postmodern romana güzel bir örnek olarak verebileceğimiz bu eser üstkurmaca metinlerden oluşuyor. Yazar kendini gizlemiyor, hep bir köşeden bizimle sohbet ediyor. Metinlerarası geçişler çok yaygın, bilinç akışları ile geriye dönüşler beni asla yormadı ve tarihi gerçekler ile karakterlerin değiştirilerek bir kurgusal gerçekliğe kazandırılması beni hayran bıraktırdı. Konstantiniyye gibi katmanlı, çok renkli bir roman okudum diyebilirim. Ayrıca Osmanlı'ya kutsallaştırılmış bir şekilde değil de gerçekçi bir bakışla, hayatın kötülüğünü göz ardı etmeyen bir yerden bakması çok güzel. Şu kutsallaştırma ve mükemmelleştirme meselesi yüzünden o dönemde geçen eserlere çok mesafeliyim. Çizgiroman baskısı tükenmiş, bir daha yapılır mı bilmiyoruz ama yapılmasını çok isterim buna karşın sinemeya uyarlamak bence bu kitabı katletmek olur çünkü biliyorsunuz ki yönetmenlerimiz hep aynı oyuncuları seçmekten usanmıyor ve bence şu anki tanınmış oyuncularda bu kitabı yaşatacak yetenek yok. Bu arada gerçekten Rendekâr yanılıyor olabilir mi?
Puslu Kıtalar Atlası
Puslu Kıtalar Atlasıİhsan Oktay Anar · İletişim Yayınları · 202048,4bin okunma
Reklam
263 syf.
·
Puan vermedi
·
18 saatte okudu
Kutsal aile yalanının arkasındaki kirli gerçekleri toplumu özetleyen bir bakış açısı ile gözlerimizin önüne seren bu romanı sevdim. Beklentilerim daha yüksekti ama beğendim. Daha fazlası için insta yoruma beklerim instagram.com/p/CUu2TCstsWJ/?...
Kapak Kızı
Kapak KızıAyfer Tunç · Can Yayınları · 20207,5bin okunma
128 syf.
9/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Bundan önce okuduğum kitabın ardından derin bir nefes alıp, edebi zevkin doruklarına çıkmamı sağladığı için buradan bu güzel kitabın alnından öpüyorum. Ama bana öykü yazarlığımı sorgulattığı için bir miktar da garip hissediyorum. Çok yakınımızdaki insanların hayat hikayeleri nasıl böyle güzel anlatılabilir şaşkınlık içinde okudum. Yazar keşke karşımda olsa da "Mahir abi sen bu olaya nasıl buradan bakabildin, bu cümleleri kurabildin" demek isterdim. Çok çok güzeldi ama yazarın fazla kitabı olmadığı için 1 puanı kırıyorum, 9/10.
Olduğu Kadar Güzeldik
Olduğu Kadar GüzeldikMahir Ünsal Eriş · İletişim Yayınevi · 20132,965 okunma
248 syf.
5/10 puan verdi
·
10 saatte okudu
Bu kitaptaki gibi taksinin girmeye çekindiği mahallelerde çok ilginç hikayeler anlatır. Mahalle kahvelerinden sokaktaki dedikoducu teyzelere doğru akan bir bilgi akışı olur. Hikayeler dallanır budaklanır. Kitabın da ilk öyküleri güzeldi ama sonrakiler bana bu mahalle hikayeleri hissiyatını verdi. Sanattan uzak olarak sadece anlatılan hikayeler işte. Bir de yazarın sürekli güzel kadın edebiyatı yapması çok sıktı. Bir nevi çay edebiyatı. Instagramda 6,5 verdim ama fazla olduğunu düşünüyorum şu an. 5 yeterli.
Beni Onlara Verme
Beni Onlara VermeTarık Tufan · Profil Yayıncılık · 20174,766 okunma
157 syf.
·
Puan vermedi
·
95 günde okudu
Çook uzun bir süre ara verip yeniden başladığım bu kitabı sevebileceğim asla aklıma gelmezdi ancak sevdim. Mükemmel bir şekilde ayrıntılandırılmış, düşünülmüş ve çarpıcı bir konu güzelce işlenmiş. Tüm unsurlar yerli yerindeydi bence. Peki neden uzunca bir süre ara verdim? İlk 30 sayfada çok hissedilen üslup karmaşası, tumturaklı cümleler ve gereksiz uzatılan benzetmeler beni çok yormuştu. Ne okuyorum ben diyip ara vermiştim. Neden sonra elime alıp ilk 30 sayfayı aştığımda kendimi kitaba kaptırdım. Çok güzel alıntılar vardı. Ve biraz araştırınca konum olarak bahse mevzu olabilecek bir kasaba buldum, hiç görmediğim halkından tiksindim. Velhasıl kitap çok etkileyici
Ahraz
AhrazDeniz Gezgin · Sel Yayıncılık · 20124,863 okunma
72 syf.
·
Puan vermedi
·
1 saatte okudu
instagram.com/p/CP_URHEJe9R/?... Erkek adı ile yazılar yazmak zorunda kalan bir kadının muhteşem distopik kurgusuna inceleme ve fotoğraf için linke tıklayabilirsiniz.
Uzaktan Kumandalı Kız
Uzaktan Kumandalı KızJames Tiptree Jr. · İthaki Yayınları · 03,289 okunma
123 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.