Tarık Tufan
“Ruhuma musallat olmuş o uçurumların kenarında yaşayabilmek için aylardır bıkmadan usanmadan çocukluğumun yüzlerini, sokaklarını, ağrılarını yazıyorum. Delirmişçesine, hafızamın kuytu, karanlık, ıssız yerlerine, çocukluğuma, ilk gençliğime, utançlarıma, kavgalarıma bakıyorum bir şeyler bulabilmek için. Ne arıyorum? Bu kadar öykünün içinde aradığım nedir? Bir kere de mutlu bitsin şu hikâyelerin sonu diyenlere ne cevap vereceğim?” Bir kere sevdiğinin yüzüne baksa ölecek âşıklar… Güzelliğini bir yara gibi taşıyan kadınlar… Gururundan ölenler, gidenler, tam söyleyecekken susanlar, yıkık krallıkların prensesleri… Tarık Tufan, Beni Onlara Verme’de bir semti, o semtin mahallelerini ve o mahallelere sıkışmış karakterlerin birbirinden ilginç hikâyelerini anlatıyor. Tarık Tufan’ın etkileyici ve akıcı dilinden kimi zaman karanlık, can yakan masalsı hikâyeler. Beni Onlara Verme cüretli ve içten bir meydan okuma.
245 sayfa

248 syf.
8/10 puan verdi
Yıl 2014 olması lazım İstanbul Tüyap kitap fuarında Tarık Tufan'a kitap imzalatmak için 45 dakika sırada bekledim. İmza sırasında beklerken, bir huyum vardır, imzalatacağım kitabı okumaya başlarım, sıra geldiğinde kaldığım sayfayı imzalatırım. Yine sıra geldiğinde kaldığım sayfayı koydum masasına aramızda şöyle bir konuşma geçti; T.T: Neden bu sayfayı imzalatıyorsun? Ben: Sırada beklerken buraya kadar okudum. İmza için ne kadar beklediğimi unutmamak için. T.T: Dimi, sıra baya uzun sağolsunlar Ben: Sıra uzunluğundan değilde, herkesle fotoğraf çekilip, sohbet ediyorsunuz o yüzden bekledik bu kadar. Dedim ve Tarık Tufan'ın yüzü düştü, alındı, sustu. Ben de dedim içimden, ünlü kaprisi eleştiriye gelemiyor. Ama şimdi okudukça anlıyorum o günkü kapris değildi muhtemelen, üzdük adamı. Bir insan bu kadar hüzünlü, karamsar, pesimist olabilir mi yahu? Tamam bizde hüzünlüyüz, olumsuzuz, mutsuzuz, ama Tarık Tufan başka adamın bütün kitapları böyle. Arkadaş bir kitap düşünün içinde küçük küçük bir sürü hikaye var (her biri güzel bir roman olabilecek konular) ama hepsi kötü sonla bitiyor. Ne yapıyorsun abi Emre Aydın dinleyerek, Zuhal Olcay fotoğrafına bakarak, Yeditepe İstanbul izleyerek mi yazıyorsun. Bu ne kasvet, ne yaşadın sen Allah aşkına. Olurda bir daha karşılaşırsak bu sefer laf sokmucam, sarılcam sana, sarılcam ve "abi s.ktir et çok şeyy yapma" dicem. Görüşmek üzere.
8/10 puan verdi
Tarık Tufan'ı okuyanlar bilir, çok akıcı ve hoş bir üslubu var her daim. Her kitabında olduğu gibi kendinizden bir iz, bir parça bulabileceğiniz bir eser ortaya koymuş yazar. Çok iyi denemeler hikâyeler barındırıyor kalemi git gide sağlamlaşıyor. Yazarın yazılarında insana huzur veren bir yön var. Bir semt ve bu semtte herkes bu kitabın bir parçası, parmakların bir birine geçmesi gibi bir birine kenetlenmiş, yaslanmış karakterler. Aslında sıradan yaşamların içine gizlenmiş duygular ve yaşanmışlıkları bizlere aktaran muhteşem bir eser. Kitabı okuyunca çevrenizdeki insanlara daha derinden gözlemleyeceğinize eminim. Umut dolu kitaplara, keyifli okumalar...
7/10 puan verdi
Öyle hayatlar var ki.. İnsan sadece kendisinin ve çevresindeki dostlarının başında sıkıntı, acı var sanıyor ama bilmediğimiz o uzak diyarlarda yaşanan her bir evdeki acıyı ve zorlukları bu satırlar da okuyor ve Ah diyoruz. Ne hayatlar varmış meğerse.. 41 farklı hikaye var kitapta. Her birinin konusu apayrı ve iz bırakan türden.. Bazı hikayeler için keşke yarım kalmasaydı dedim açıkçası. Sonu yok çoğu hikâyenin, ortada kalmış ve sanırım biraz da sizin hayal gücünüze bırakmak istemiş yazarımız. Bu da bazı hikayeler de kopmama neden oldu. Ee n'oldu şimdi diyerek okudum. Dili akıcı ve sağlam yazarlardan. Kadını ve hislerini iyi tamamlamış yazdığı sözlerle.. Okuduğum 2. Tarık Tufan kitabı. Kalemiyle geç tanıştım ancak tüm kitaplarını okumak istiyorum Keyifli okumalar diliyorum
8/10 puan verdi
*Kırgınım. Dünya kırgınlığımın da farkında değil.* Beni Onlara Verme, hayatta kalmaya çalışan bir kalbin, sessizce atmaya devam etme çabasıdır. Kırılgan bir çocuğun içinden konuşur gibi, kelimeler bazen fısıltı gibi, bazen de boğaza düğüm gibi yerleşiyor. Anlatılan bir hikâye değil de yaşanmış bir yara gibi... Tarık Tufan insanın en kırık yerlerine seslenmeyi çok iyi biliyor. Bu kitapta da tam oradan, en kırıldığınız yerden tutuyor sizi. Tarık Tufan’ın her kitabı olmasa da çoğu kitabı güzel; bu kitabı da onlardan biri. Hissedene çok şey söylüyor, hissetmeyen zaten hiçbir cümleyi duyamıyor. Her sayfada biraz daha yalnızlaşıyor insan. Kalabalıklar içindeki sessizlik, en çok da anlaşılmamışlık büyütüyor hikâyeyi. Bu kitap, bağırmadan anlatıyor kendini. Bir köşe başında bekleyen, belki de hiç gelmeyecek birini özleyen bir metin gibi. Okudukça kendinizle karşılaşıyorsunuz; sustuğunuz, içine attığınız, anlatamadığınız her şeyle... Eğer kalbinizin sessizliğini duymaya hazırsanız, bu kitap size çok şey fısıldar. Tavsiye ederim, usulca okuyun.
Beni Onlara VermeTarık Tufan · Doğan Kitap Yayınları · 20215,3bin okunma
Beni kırıyorsun ama çok güzelsin :)
8/10 puan verdi
Bir yanı ile içi ısıtan tebbessüm ettiren diğer yanı ile dünyanın en ağır tabutlarını taşıyor hissi yaşatan öyküleri ile bir Tarık Tufan kitabı.. Politik argümanların havada uçuştuğu bir dönemde, derin bir duygusal kırılma yaşatan, dışarıdan bakıldığında her bir bataklığın olma ihtimali olan bir semtin, içinde yaşanan sıcak temiz hikayeler... Kısa öykü kitapları bana göre olmadığı kanısına varmışken Tarık Tufan bu önyargımı kırdı.. Okurken kendimi o mahalleden birisi gibi hissettim. Ve acaba benim hikayem hangi sayfada gelecek diye bekledim heyecanla.. Ama gelmedi.Herhalde başka kitabında yazacak beni.. :) "O vesikalık fotoğrafları ölmek için çektiriyorlar" bu cümle kalbime yük olup beni dağladı.. Çoğu iç sızlatan Türkiye'nin gerçekleri olan, yalın akıcı bir dille yazılan, kimisi yaşanması mümkün, kimisi dibine kadar malesef en imkan dahilinde olan hikayeler ile güzel bir okuma serüveniydi benim için.. Vesselam..
Puan vermedi
Herkese selamün aleyküm, Bir Tarık bey kitabını daha hitama erdirdik şükür :) İlk olarak şunu söylemek istiyorum sizlere: Tarık Tufan ve Gökhan Özcan okumak bana göre kolay değil, insanın hayatının bir döneminin demlenmesi gerekiyor. Çünkü cümleleri gerçekten kalbe ve beyne mıhlanıyor, siz o cümleler ve hayatınız ile baş başa kalıyorsunuz ve derin bir sorgu alanına geçiyorsunuz. Tabii bu benim bakış açım, herkeste etkisi farklıdır :) Kitapta yazarın hayatından kesitler var; bazıları bireysel, bazıları ise sevdiklerinin başından geçen olaylar. Ama her olay öyküsü bittiğinde bir ders alıyor insan; "he bunu ben de yaşadım" diyorsunuz ister istemez bazen. Okumanızı tavsiye ederim, kitap sevgisi ile kalın efendim :)
248 syf.
8/10 puan verdi
Ne çok acı var. Böyle başlar Cahit Zarifoğlu Yaşamak kitabına. Tarık Tufan 'da öyle başlasa yeri imiş hani. Her bölümde her sayfada yeni bir acıyla tanıştırıp, yeni bir gözyaşına şahit ediyor kitap . Fakat o kadar içimizden, o kadar bizden hikayeler ki ; hergün yanlarından geçip, görmek istemediğimiz acıları gözümüze sokarcasına, sayfa sayfa bölüştürmüş acılarını her semtin. Acının kenti olmaz belki lakin acı denince akla gelen ilk kenttir İstanbul. Tufan da öyle düşünmüş olsa gerek ki, bu koca şehrin arka sokaklarında kopan tufanları ele almış bu cevherde. Anlayacağınız "Merhaba vicdanım" dedirtecek türden bir kitap olmuş. Bir bölümünde ağladığımı gizlemeyeceğim fakat hangi bölüm olduğunu okuduğunuzdan emin oluncaya kadar gizlemem gerekiyor sizde okur ve herhangi bir yerinde ağlarsanız, beraber gizlenebiliriz o sayfalarda.
Mahalle havası.
Puan vermedi
“Kitaplar yalnızca bir hikâyeyi anlatmaz.** Çocukluğumuzu, suskunluğumuzu ve kalbimizde gizlenen en derin duyguları da usulca sayfaların arasına sıkıştırır.”
‘ın okuduğum ikinci eseri

Tarık TufanYazar · 14 kitap
1973 yılında İstanbul'da doğdu. Kabataş Erkek Lisesi'ni tamamlamasının ardından İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Enstitüsü'nde Sosyoloji bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Tarık Tufan, radyo ve televizyonlarda kültür-sanat alanında programlar gerçekleştirdi. Yayımlanmış kitaplarının yanı sıra "Uzak İhtimal" ve "Yozgat Blues" filmlerinin senaristlerindendir. İlk kitabı "Kekeme Çocuklar Korosu", 2000 yılında yayımlandı. Sonrasında, 2002'de "Kraliçenin Pireleri", 2004'te "Ve Sen Kuş Olur Gidersin", 2007'de "Hayal Meyal", 2010'da "Bir Adam Girdi Şehre Koşarak", 2015'te "Şanzelize Düğün Salonu", 2017'de "Beni Onlara Verme", 2018'de "Düşerken" ve 2020 senesinde "Kaybolan" yayımlandı. Son olarak 2021 yılı ekim ayında "Geç Kalan" başlıklı yapıtı Doğan Kitap tarafından neşredildi. Romanlarının yanı sıra belgesel ve kurmaca film senaryoları yazmaya devam ediyor. "Uzak İhtimal" filmiyle 2009 yılında İstanbul Film Festivali'nde "en iyi senaryo" ödülünü kazandı. "Uzak İhtimal"in ardından senaryosunu yazdığı "Yozgat Blues" filmiyle 2013 yılında Adana Altın Koza Film Festivali'nde "en iyi senaryo" ödülüne layık görüldü. Roman Ve Sen Kuş Olur Gidersin, 2004 Hayal Meyal, 2007 Şanzelize Düğün Salonu, 2015 Beni Onlara Verme, 2017 Düşerken , 2018 Kaybolan, 2020 Geç Kalan, 2021 Deneme Kekeme Çocuklar Korosu 2000 Kraliçenin Pireleri 2002 Bir Adam Girdi Şehre Koşarak 2010 Senaryo Uzak İhtimal Yozgat Blues TV Programları Meksika Sınırı Ülke TV Kafa Dengi 24 TV Radyo Programları Düş Vakitleri - Marmara FM
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.