Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

ZümrüdüAnka

ZümrüdüAnka
@_zevahir
optisyen
7 okur puanı
Eylül 2021 tarihinde katıldı
Yol insana yepyeni dünyalar, bambaşka ufuklar açar. Kitaplarda bulamayacağınız soruların cevabını çoğu kez yollarda bulursunuz. Yol bir öğretmendir. İnsan seyahat ettikçe öğrenir, öğrendikçe keşfeder, keşfettikçe de evrene, varlığa, hayata, siyasete bakışı değişir. Belki de bundan dolayı büyük âlimlerin, mütefekkirlerin, aksiyon adamlarının hayatlarını okurken upuzun yolculuklarla karşılaşırız. Birçoğu gerçekleştirdikleri yolculuklar sonrası zihnî olarak büyük bir sıçrama yaşamışlar ve hayata, dünyaya bambaşka bir şekilde bakmaya başlamışlardır. Yolculuk aynı zamanda kadim zamanlardan beri Müslümanlar için ilme ulaşmanın yegâne vasıtalarından biri olmuş; büyük âlimlerden ders almak için İstanbul'dan Şam-ı Şerif'e, Kahire'den, Endülüs'e, Isfahan'dan Buhara'ya kadar farklı coğrafyalara yolculuklar yapılmıştır. Müslümanların Kuran'dan sonra en temel kaynaklardan biri olarak kabul ettikleri hadis kitabı "Buhari" de İmamı Buhari'nin yaptığı yolculuklar sonucu oluşmuştur. Yolculuk insanı yeniler, hayatına yeni bir hareket yeni bir ruh yepyeni bir nefes katar.
Sayfa 149 - Pınar yayınlarıKitabı okudu
Reklam
180 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Kaçak Yolcu
Kaçak YolcuAdem Özköse
9.2/10 · 646 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"Bizim öyle bir hayatımız olmalı ki, İslam davası için çağrıldığımızda en ufak bir tereddüt göstermeden koşabilmeliyiz. Bir usta işi bittiğinde nasıl elbisesini çıkarıp yeni bir elbise giyiyorsa, bizde İslâm davası söz konusu olduğunda iş elbiselerimizi anında çıkarıp dava elbisesini giyebilmeliyiz. Hayatımızda İslam davası yolunda bizi engelleyecek hiçbir şey olmamalı."
Sayfa 88 - Pınar yayınlarıKitabı okudu
ZümrüdüAnka
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Samanyolunda Ziyafet
Samanyolunda ZiyafetSezai Karakoç
9.2/10 · 3.298 okunma
Reklam
Öfke ,nefret, haset, kıskançlık kin ve husumet gibi duygular sadece akıl -dışı değildir . Bunlar aynı zamanda insana akıl ve erdem sahibi olmaktan uzaklaştıran yıkıcı hislerdir . Doğru bir akla ve muhakemeye sahip olmak, aynı zamanda bu fenâ duygu ve düşüncelere karşı korunaklı olmak demektir. Ancak gerçek manada akıl sahibi olan kişiler kötü duyguların esiri olmaktan kurtulabilirler. Aklın kendini aşağı çeken faillere direnmesi, onun asaletinin bir gereğidir. Aklımızı doğru kullandığımızda sadece rasyonel argümanlara değil aynı zamanda duygularımıza da hâkim oluruz.
Sayfa 45 - insan yayınları
Tevhidin üç. Önemli alanı vardır: 1. Ulühiyette Tevhid: Allah'tan başka ilah yoktur. 2. Rububiyette Tevhid: Allah'tan başka Rab, terbiye eden, gözeten, kanun koyan, hükümranlık hakkı olan yoktur. 3. Ubudiyette Tevhid: Allah'tan başka ibadet edilecek makam yoktur. • Buhâri ve Müslim başta olmak üzere hadis kitaplarının hemen hepsinde geçen Cibril hadisinde Cebrâil (as) Efendimiz'e (sas): “İslâm nedir?” “İmân nedir?”, “İhsan nedir?” diye sormuştur. Aslında Cebrâil tevhidi sormuştur. Neden mi? Çünkü uluhiyette tevhidin karşılığı imandır. Rububiyyette tevhidin karşılığı İslâm'dır. Ubudiyette tevhidin karşılığı ihsandır. Aslında Cebrâil, Efendimiz'e (sas) o meşhur hadisinde bile tevhidin bu üç alanını öğretmeye gelmiştir. Eğer biz hayatımızı bu esaslar çerçevesinde gözden geçirsek ve muhasebesini yaparsak “Lâ ilâhe illallah” cümlesi hayatlarımızı değiştirir.
Sayfa 35 - Siyer yayınlarıKitabı okudu
İnsanlar çalışırken ne kadar mesut oluyorlar! Yaratmanın hızı, onları içlerinden kavrayıp kurduğu zaman bu ölüm makinesi en kadar güzel, ne temiz bir âhenkle işliyor! Sonra insanoğlu mesut olunca bütün varlık nasıl değişiyor, ölüme kadar her şey nasıl sevimli, cana yakın oluyor, hiçbir şey kendi alın teri kadar bir insanı tatmin edemez. Çalışan insan kendi varlığında hüküm süren bir âhengi bütün kâinata nakleder. Hayatın biricik nizam-ı bu âhengin kendisi olmalıdır. Böyle olunca her şey değişir, peşinde koştuğumuz muvazeneyi buluruz. Şüphesiz bugünün büyük meseleleri var. Fakat hiçbiri kanla halledilemeyecek, insan ruhu kendi gerçeklerine erişene kadar bu acıyı çekecek.
Sayfa 60 - dergah yayınları
LEVHA 2 AHLAK DERSİ
Taleb şan değildir. Razı ol, şan da senin, nam da senin. Varlığını bilinmezlik toprağına göm. Gömülmeyen şey nabit olmaz. Dünya sûretlerinin bulaştığı ayna nasıl parlar? Huzura girmeden önce tevbe sularında yıkan. Kader teneffüs ettiğin her nefeste seninle. Eşyadan eşyaya seyahat edip durma. Kendine uzaktan bakmayı öğren. Bir dolap beygirine benziyorsun. Öyle ahmak, öyle hüzün verici.
Sayfa 14 - Dergah
Yine de biri çıksa, nasılsın dese alışkanlıkla iyiyim diyeceğim. Kederli olduğum da söylenemez zaten. - Buna sebepte yok çünkü. Ne taze bir ölüye sahibim, ne felâket geçirenlerim var. Dedim ya oturuyorum öylece. İyi ki etrafımda kalbimi tanıyanlar yok. Ama iyi ki yoklar.
Sayfa 155 - beyanKitabı okudu
43 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.