Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Ne çok insan vardı trafikte! Birbirinden kopuk, diğerlerinin neler yaşadığından habersiz ne çok insan vardı. Çeşitli amaçlar peşinde, çeşitli kaygılarla akıp gidiyordu hayat. Ama kimse kimsenin hikayesini bilmiyordu.
Sayfa 255 - DKKitabı okuyor
Çeşitli amaçlar peşinde, çeşitli kaygılarla akıp gidiyordu hayat. Ama kimse kimsenin hikâyesini bilmiyordu.
Reklam
Doğru tespit hala da devam eden bir olay...
Rauf Bey ve arkadaşlarının kurdukları" muhafazakar[ tutucu]" adlı altında ortaya çıksaydı, belki anlamlı olurdu. Fakat, bizden daha çok cumhuriyetçi ve bizden daha çok ilerici oldukları elbette doğru değildir. " Parti, dini fikirlere ve inançlara saygılıdır" ilkesini bayrak alarak eline alan kişilerden iyi niyet beklenebilir miydi? Bu bayrak, yüzyıllardan bu yana, bilgisizleri ve bağnazları, boş inançlara bağlı olanları aldatarak özel amaçlar sağlamaya çalışmış olanların taşıdıkları bayrak değil miydi? Türk ulusu, yüzyıllardan bu yana, sonsuz yıkımlara, içinden çıkabilmek için büyük özveriler gerektiren pis bataklıklara, hep bu bayrak gösterilerek sürüklenmemiş miydi?
“Birbirinden kopuk, diğerlerinin neler yaşadığından habersiz ne çok insan vardı. Çeşitli amaçlar peşinde, çeşitli kaygılarla akıp gidiyordu hayat. Ama kimse kimsenin hikâyesini bilmiyordu.”
Sayfa 216Kitabı okudu
Zen, kişinin kendi doğasını bilmesini amaçlar. "Kendini bilmeni" arar. Fakat bu bilgi, modern psikologun "bilimsel" bilgisi, kendinin bir nesne olduğunu bilen anlayan aklın bilgisi değildir; Zen'de kendinin bilgisi, düşünsel olmayan, yabancılaşmamış bilgidir, bilenle bilinenin bir olduğu eksiksiz deneyimdir. Suzuki'nin öne sürdüğü gibi: "Zen'in temel fikri, kişinin kendi varlığının içsel çalışmalarıyla temasa geçmesi ve bunu mümkün olan en dolaysız yoldan, dıştan gelen veya katılmış hiçbir şeye başvurmadan yapmasıdır. Kişinin kendi doğasının içyüzünü anlaması, bir bakıma dışarıda duran düşünsel bir şey değil, içeride bulunan deneyimsel bir şeydir. Bu düşünsel ve deneyimsel bilgiler arasındaki fark, Zen için esas önemli noktadır…
M.Bilge'nin Dünyası...
/Seni "aşağılık amaçlar gütmekle"le suçladığımı söylüyor musun hala? Ah! Senin hayatta hiçbir amacın olmadı! Yalnızca heveslerin vardı. Oysa amaç zihinsel bir hedeftir./
Sayfa 30 - CanKitabı okuyor
Reklam
Hukuksuz olmaz, ama sadece hukukla da olmaz.
Sınıfsal ve ideolojik çıkarların örtüsü olmaktan olabildiğince çıkmış bir hukuk devletine, tam da, onun hiç olmazsa kâğıt üzerinde amaçlar göründüğü şeyin, yani özgür kişiliğin güvenceye alınması bakımından da ihtiyaç vardır. Öyle ki hukuk devletinin varlığı ve idamesi, sosyal devletin varlığı ve idamesine bağlıdır. Başka bir ifadeyle, hukuk devleti ancak sosyal devlet içerisinde varlık, anlam, değer ve işlev kazanabilir. Sosyal devlet tarafından sağlanan bir asgari sosyal güvenlik ortamının bulunmadığı yerde hukuk devletinin kendi başına bir değeri olamayacağı gibi, “hukukun üstünlüğü” gibi bir terimin de fazla bir anlamı olamaz.
"Allah'ım! Bütün yönler arasında benim yönüm Sensin. Bütün amaçlar arasında, benim amacım Sensin. Her türlü çalışma esnasında benim gayem Sensin. Sıkıntılı ve zor anlarımda, sığınağım ve yardımcım Sensin. Her işimde vekilim Sensin. Her zaman beni, Senin sevgine ve lütfuna nail eyle."
Tarihselci/hermeneutik felsefenin en önemli saptamalarından birisi, insanın tarihsel bir varlık olduğu, tarihsel koşullar ve koşullanmalar içerisinde ve belli bakış açıları, zihniyetler, çıkarlar, amaçlar ve değerlerin güdümünde düşündüğü, yarattığı ve ürettiği; üstelik düşündüğü, yarattığı ve ürettiği her şeyin tarih içerisinde değiştiği ve dönüştüğüdür. Dolayısıyla insanın tasarımlayıp uygulamaya koyduğu her şey, hukuk da dahil olmak üzere, tarihsellikten nasibini alır. Tarihsellik ise, en önemli karakteristiğiyle, zaman içerisinde bir defada olup bitmeyi, bir daha aynen tekrarlanmamayı ifade eder. Bu, insan ürünü olarak ortaya konan her şeyin tekil kalması anlamına da gelir.
320 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Jack London / Demir Ökçe Distopya Edebiyatının ilk örneği olarak kabul edilen bir eser #DemirÖkçe. Emekçi sınıfı ve onların yanında olmak isteyenlerin yaşadıklarını çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor. İki karşıt düşüncenin savaşı, başka bir deyişle ezen ve ezilenin mücadelesini okuyoruz. Demir Ökçe, burada ezen sınıfa verilen isimdir.
Demir Ökçe
Demir ÖkçeJack London · İş Bankası Kültür Yayınları · 201914,7bin okunma
Reklam
ÖNLEME AKTİVİTELERİ: HEDEFLER VE AMAÇLAR
Bağımlılık alanındaki önleme kavramının birden fazla anlamı ve yorumu bulunmaktadır. Bazıları için bu, gelecekte ortaya çıkabilecek bir hastalığı önlemek amacıyla, düzenli sigara içmek gibi halihazırda var olan problemi durdurmak anlamına gelmektedir. Bazıları içinse önleme, bağımlılık davranışları ile ilgili herhangi bir denemeyi önlemeyi içerir.
Amaçlar çok yüzeysel..!
Şenay - Sev Kardeşim
Bak kardeşim Elini ver bana Gel kardeşim Neşe getirdim sana Al kardeşim Ye, iç, gül, oyna Sar kardeşim Kolunu boynuma Sev kardeşim Canım feda yoluna Tap kardeşim Tüm insanlara Dünyaya geldik bir kere Kavgayı bırak her gün bu şarkımı söyle Sevdikçe güler her çehre Amaçlar hep bir olsun Kalpler birlikte Dünyaya geldik bir kere Kavgayı bırak her gün bu şarkımı söyle Sevdikçe güler her çehre Mutluluklar bir olsun Acı birlikte
Esat İsminin Özellikleri
***** Esat ismi, Arapça kökenli bir isimdir ve "yücelik, yükseklik, yüce, ulu" gibi anlamlara gelir. Bu isim, kişinin yüce ve yüksek karakter özelliklerini temsil ettiği düşünülerek verilir. Esat ismi, sahibine güçlü, saygın ve onurlu bir kişilik atfedilmesini amaçlar. Toplumsal ilişkilerde yüksek ahlaki değerlere sahip olmayı, adil ve dürüst bir yaşam sürmeyi simgeler. Aynı zamanda, Esat ismi genellikle liderlik vasıflarını, kararlılığı ve cesareti çağrıştırır. *****
"Yaşın getirdiği bozulmadan korkan, vücudunu, günlük, pratik amaçlar için kullanan ilkel insan değil, arabasından evine yürümenin ötesinde pratikte hiç kullanmayan modern insandır."
1.500 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.