Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Babil Kulesi ve memleket meselesi
"Siyah ve beyaz dışında renk tanımayan alacakaranlığa, konuşmak yerine bağıran özgürlüğe, gülerken ısıran iyiliğe, aşağılayan özveriye, cezasız suça ve çokluğuna güvenen yanlışlığa" inat, hayat devam ediyor. Kuleden ve ülkeden atlayacak değiliz.
İnsanlığın, yeni bir Babil kulesi değil, yeni bir Saat kulesi yapması laımdır.
Sayfa 129 - Diriliş Yayınları 13. Baskı 2017Kitabı okudu
Reklam
"Harikayı görmek için yükseltilmiş olan Babil Kulesi, sadece körlüğün remzi olmuştur. Bir yazarın dediği gibi Babil Kulesi Tanrı'ya yükselmek için değil, Tanrı'yı yere indirme niyetiyle inşa edilmiştir. Oluş harikasını görmeye, yeryüzüne dikilecek hiçbir Babil Kulesi kâfi gelmeyecektir, kuleyi kendi yüreğinde yükselteceksin."
Üzerine tırmanmadan inşa etmek mümkün olsaydı , Babil Kulesi'nin yapılmasına belki izin verilirdi .
Sayfa 28
"Hem sade hem manalı kimi bakışmalar vardır; kaprisle mantığı, ciddilikle hafifliği öyle bir hallederler ki Babil Kulesi'nin cümle dilleri çözülüp konuşsa bu kadar etkili olamaz. Bu bakışlar öylesine çarçabuk iletip yakalanırlar ki bu alışverişi ilk başlatanın hangi taraf olduğunu anlayamazsınız bile."
Sayfa 79 - Can YayınlarıKitabı okudu
288 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
11 günde okudu
Geçen sene izleyip, en çok sevdiğim film olmuştu Geliş yani Arrival. Bana göre harika bir kurgu, incelikli bir zeka örneğiydi. Ted Chiang/ Geliş adlı kitabını da görünce hemen aldım. Şunu söyleyeyim baştan; Kitap, tümüyle filmi anlatmıyor.Geliş, sadece 9 hikayeden biri. Hikayeler daha evvel dergi ve yazılı kaynaklarda yayımlanmış. Okuduğum en harika ve birbirinden en zorlayıcı (burdaki zorlayıcıdan kastım hayal kurmadaki) hikayelerdi. Yazarın bu hikayeleri oluştururken, basit şeylerden ilham alması gerçekten şahane! Hikayeler, bilim kurgu, fizik, matematik, analitik mantık ilgisi ve biraz da algı yüksekliği istiyor. Yani öyle oturdum, okudum bitti diyemem! Açıkçası yazar, çalışmış okur istiyor. Bahsedilen konuları, zihinde tasarlayabilmek için hem algınızın hem de sözünü ettiğim konulara birazdan fazla ilgi duymanız lazım. Bunları sevenleregözü kapalı öneririm bu kitabı, keyif alacakları kaçınılmaz. Ben özellikle, Babil Kulesi, Sıfıra Bölünme, Geliş'i anlatan Hayatımın Hikayesi, Cehennem Tanrı'nın Yokluğudur ve Bir Belgesel- Gördüğünüzü Beğenmek hikayelerine bayıldım. Bu tarzı çok okumadığım için kitap benim için değişik bir deneyim oldu. Siz de biraz farklı bir dünyadan bakıp, tarzınızın dışına çıkmak isterseniz, fazlasıyla öneriyorum.
Geliş
GelişTed Chiang · Monokl Yayınları · 2017286 okunma
Reklam
Bir sosyal düzenin ilerlemesi eğer bir değer olarak anlaşılır ve onun varlığı sorumlu bir aydının gözünde açıklanabilirse o zaman köleliğin ortaya çıkışını insanın tekamül seyrinde meydana gelen bir olay olarak anlamak gerekir. İlk kardeşlik ve sosyalizm dönemlerinden sonra ortaya çıkan kölelik düzenini insanlık ve özellikle de halk kitleleri adına alkışlamak gerekir. Köleliği en çok övmesi gereken de halkçı, solcu, devrimci ve sınıf karşıtı aydındır. Zira medeniyet tarihinden az çok haberdar olan bir kimse medeniyetin ilk temellerini kölelik sisteminin attığını ve bu rejimin ortaya çıkmasıyla birlikte toplumların ilerlemesi yolunda hızlı bir atılım gerçekleştiğini bilir. Çünkü milyonlarca insanı yoğunlaştırılmış, seferber edilmiş, düzenli, belli bir program ve hedef doğrultusunda hareket eden ve güçlü bir liderin gözetimi altında çalışan bir iş gücüne dönüştüren, birlikte çalışmayı başaran ve medeniyet, şehircilik, mimari, askerlik, tarım, sulama ve denizcilik tarihinde Mısır Piramitleri, Çin Seddi, Cemşit Tahtı ve Babil Kulesi gibi şaheserler meydana getiren işte bu sistemdi.
Sayfa 176 - FecrKitabı okudu
Üzerine tırmanmadan inşa etmek mümkün olsaydı, Babil Kulesi'nin yapılmasına belki izin verilirdi.
Sayfa 28 - Maviçatı yayınlarıKitabı okudu
384 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
Bilimin doğuşundan Troya’nın hazinelerine; Mısır piramitleri ile mumyaların gizeminden hiyeroglifin çözülüşü ve çiviyazısının okunuşuna; Babil Kulesi ve Tufan’ın öyküsüne ve Aztek uygarlığına kadar sayısız arkeolojik bulguları bilimsel olarak açık dille aktaran bir roman...
Tanrılar Mezarlar ve Bilginler
Tanrılar Mezarlar ve BilginlerC. W. Ceram · Remzi Kitabevi · 2011113 okunma
1.293 öğeden 1.261 ile 1.275 arasındakiler gösteriliyor.