Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

arzu

arzu
@benoblomov_
You Can't Take a Picture of This, It's Already Gone
En kötü davranışlar her zaman iğrenç olanlardır.
Sayfa 187
Reklam
Adalet rahat olmalı , yoksa terazi sallanır ve adil bir hüküm verilemez .
Sayfa 138
Zayıf bir ruh üzerine inşa edilen kibir her türlü kötülüğe yol açar
Sayfa 64

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Seçmenin seçilmekten , minnet uyandırmanın minnet duymaktan çok daha iyi olduğunu hoş bir şekilde kanıtlayacaktı
Sayfa 15
19. yüzyılda Osmanlı kadını olmak
İster siyahi , isterse beyaz olsun kadın değil mi ? Kadın kısmı , sokakta gülümseyebilir mi ? Ya biri görecek olursa ? ... Sonra ne derler ?
Sayfa 40
Reklam
İnsanoğlu uygarlık yolundaki kanlı ilerleyişine başlamadan önce , ilkelliğin karanlığına giderek daha çok batmaya mahkûmdur .
Sayfa 13
Aşk geçtiği yerlerde hazzın öyle izlerini bırakır ki bu görülmese bile duyulur , sezilir .
Sayfa 21
kadının bağımsız olmasından duyulan büyük korku
MÖ 200-MS 200 yılları arasında Hindistan'da derlenen, toplumsal ve törensel ödevlerin ayrıntılarını anlatan uzun bir metin olan Manusmrti'nin ("Manu Kanunları") bir maddesi şöyle der: "Kadın , çocukluğunda babasına, gençliğinde kocasına ve efendisi öldüğünde oğullarına kul olmalıdır; kadın asla bağımsız olmamalıdır." Orta Asya göçebeleri arasında-levirat denen bir uygulamayla-dul kadının ölen kocasının erkek kardeşi ile evlenmesi beklenirdi ve anlaşılan bu uygulama başka yerlerde de yaygındı. Bu, kadının ve çocukların geçimini sağlamaya, onları sülale içinde tutmaya ve cinsel tecrübe edinmiş bir kadının çabucak koca otoritesi altına girmesini sağlamaya yönelik bir yöntemdi. Tevrat, dul kadının ilk çocuğunu ölen kocanın çocuğu ve vârisi olarak gördüğünden, dulun çocuksuz olması durumunda levirat evliliğini zorunlu tutar, ancak erkeğin bundan muaf kalması için bir çıkış yolu da sunar. Öte yandan levirat evliliklerinin Yahudiler arasında hiçbir zaman yaygınlaşmadığı ve zaman içinde daha da seyrekleştiği anlaşılıyor.
Sayfa 113
toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin kökeni üzerine
Dünyada geride yazılı kayıtlar bırakmış her toplumda, erkekler kadınlara kıyasla daha fazla güce ve zenginliklere daha fazla erişime sahiptir ve bazı erkekler diğerlerine egemendir. Bu ataerkil toplumsal cinsiyet sistemi yazıdan önce doğmuştur ve kökenlerinin araştırılması için, farklı türde birçok kaynağın yorumlanması gerekir. Bazı araştırmacılar toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin kökenlerini hominidlerin tarihine kadar götürerek, erkek şempanzelerin diğer erkeklere karşı statü kazanmak amacıyla ittifaklar kurarken , dişilere karşı birlikte saldırdıklarına dikkat çekip, bunu ilk hominidler arasında da yaşanmış olabileceğini belirtirler. Kimi araştırmacılar ise bunun kökenlerini, erkeklerin akraba gruplarında da kadınlardan daha yüksek olan statüleri dolayısıyla, Paleolitik döneme dayandırır.
Sayfa 66
hayatın kısa ve basit amacı
İnsanın mutlu olması ve bu mutluluğu başkalarına da vermesi bazen ne kadar kolay oluyor !
Sayfa 93
Reklam
Âyin sırasında yardımcılar
Âyin sırasında kam (şaman) göklere, Ülgen huzuruna, kurbanın canını götürürken "Yayık"ın himayesinde gider. Yayık rehberlik etmezse kam göklere çıkamaz. Suyla adı verilen ruh insanları korur ve yerde bulunur. Gözleri otuz günlük mesafeden görür, at gözlerine benzer .Suyla'nın görevi insanların hayatında vukua gelecek değişiklikleri haber vermek ve insanları göz altında bulundurmaktır. Âyin esnasında şaman göklere yahut yeraltına giderken Suyla şamana yolda hücum edecek kötü ruhları koğar, Yayık ile beraber kurbanın canını göklere götürür.
Bu nedenledir ki , özgürlüğümüz kendisine vurulmuş zincirlerinden kurtulduğunda , daha yüce bir özgürlüğe zincir olur
... hem kim ayrılabilir ki acılarından ve yalnızlığından pişmanlık duymadan
69 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.