Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
İşıqlı dünyanın qaralıq üzü Azerice
İşıqlı dünyanın qaranlıq üzü Dünyaya gələndə vardı səbəbi? Yaşaya bilmədi məqsəd gətirdi. Düşünür nə etsəm daha gərəkli. Seçdiyim məni də etsin önəmli. Məni tanısın yerin hər kəsi.
Yol YOK!
Evet, aşk yüce bir duygudur, evet, aşk hayatımıza anlam katar, evet, aşk bize yaşadığımızı hissettirir, evet, aşk kendimizi tanımanın en iyi yoludur. Ama artık bizim gidecek bir yolumuz yok.
Sayfa 224 - Yapı Kredi Yayınları
Reklam
"Beyim" diyor. "Bizim yolumuz, köprümüz, çeşmemiz yok.Kitaplığı ne yapacağız." Anlatıyorum ona, "Eğer kitaplığınız olursa yolunuz, çeşmeniz köprünüz de olur."Anlatıyorum uzun uzun...
Okuyacağınız cümle Pablo Picasso'ya aittir: "Tanrı bir sanatçıdır. Zürafayı, fili ve karıncayı yarattı. Gerçekte, hiçbir zaman bir üslup kaygısı olmadı onun, sadece yapmak istediklerini yaptı." Öğretmen konuştu: "Yolumuz üzerinde ilk adımlarımızı attığımız sıra- da, büyük bir korku sarar içimizi. Her şeyi kusursuz yapmak zorunda olduğumuzu hissederiz. Ama sonuç olarak, hepimizin bir tek hayatı olduğuna göre, bu 'kusursuzluk' modelini kim icat etti? Tanrı elbette zürafayı, fili ve karıncayı yarattı - ama neden bir modele gereksinim duyalım? Modelin bir tek faydası vardır: Başkalarının kendi gerçekliklerini nasıl tanımladıklarını gösterir. Kimi zaman onların modellerine hayran oluruz ve onların daha önce yapmış oldukları yanlışlardan sakınmayı başarabiliriz. Ama yaşamaya gelince, o da sadece bizim yeteneğimize bağlıdır."
Gönül yıkma seviyorsan Mevla'yı
Gurbet ele düştü bizim yolumuz Seyir ettim bizim eller görünmez Gam elinden çok perişan halimiz Bi' çare gönlümü eyler bulunmaz Gam elinden çok perişan halimiz Bi' çare gönlümü eyler bulunmaz Ben göreli Mecnun oldum Leyla'yı Gönül yıkma seviyorsan Mevla'yı Yunus gibi gezdim yedi deryayı Gözüm yaşı gibi çağlar bulunmaz .... Neşet Ertaş 🥀🥀
yaşamak yeğdir!… Yeterince yürekliydik, ne kendimizi ne de başkalarını esirgedik: ama, uzun süre,yürekliliğimizi nereye yönelteceğimizi bilemedik. Karamsarlaştık, durgunlaştık; bize yazgıcı dediler. Bizim yazgımız doluluktu, gerilimdi, güçlerin birikimiydi. Şimşeğe, eyleme açtık, zayıfların mutluluğundan, «boyuneğiş»ten uzaktık… Göğümüzde sağanak vardı; doğa, bizim doğamız, bulutlanıyor, kararıyordu çünkü hiç yolumuz yoktu. Mutluluğumuzun formülü : Bir Evet, bir Hayır, düz bir çizgi, bir hedef …
Reklam
Beyim diyor, bizim yolumuz, köprümüz, çeşmemiz yok; kitaplığı ne yapacağız? Anlatıyorum ona: Eğer kitaplığınız olursa, yolunuz, çeşmeniz, köprünüz de olur!
Bizim yolumuz hakkı hakla savunmak.. Katletmek değil, hakkaniyetle savaşmak..
Yalnız kalbî (içten) zikir ki, lisanın onda haz ve yeri yoktur. İşte bizim yolumuz, Nakşîlik tarikatına mahsus zikir budur.
Affetmeyin
Affetmeyin, varsın kibirli desinler. Gaddar kötü desinler varsın nefret etsinler. Ama kalbinize inen şeyleri affetmeyin. Onlar yaparken sorun yoktu da siz affetmeyince mi kötü olacaksınız. Bırakın kötü bilsinler. Bizim yolumuz insanlıktan geçer.
Reklam
Sufilik o yüzden sadece ve sadece O'nunla alışveriş etmektedir. Bizim yolumuz o yüzden O'nun yoludur. Ben o yüzden derim Mustafa Özbağ'ın yolu yok diye. Yol O'nundur, yolcu da O'nundur. Yol da O'nunsa yolcuda O'nunsa bizler O'nunuzdur. O yüzden iyyake na'budu ve iyyake neste'in noktasında dururuz. ... Gelin O'na. O'nun yoluna gelin..
"İnanıyorsanız En Üstünüzdür"ayeti kerimesi yolumuz olmalı....
Güneş doğduğunda nasıl karanlıklar yok oluyorsa dünyamızdaki her türlü baskı, zulüm ve haksızlık da insanların çalışmalarıyla yok olacaktır. İnanıyorsanız en üstünsünüzdür.Zafer ise elbette inananlarındır ve zafer yakındır. İşte bizim davamız budur. Ne mutlu bu hak davada canla başla koşanlara.
"Beyim diyor, bizim yolumuz, köprümüz, çeşmemiz yok; kitaplığı ne yapacağız? Anlatıyorum ona: Eğer kitaplığı nız olursa, yolunuz, çeşmeniz, köprünüz de olur!"
Sayfa 47
192 syf.
·
Puan vermedi
I. Selim veya bilinen adıyla Yavuz Sultan Selim (d. 10 Ekim 1470 - ö. 22 Eylül 1520), Osmanlı İmparatorluğu'nun 9. padişahı ve 88. İslam hâlifesidir. "Hâdimü'l-Haremeyni'ş-Şerîfeyn" (iki kutsal caminin hizmetkârı) unvanına ve divan edebiyatındaki "Selîmî" mahlasına sahiptir. I. İsmail, bilinen adıyla Şah İsmail
Şehzade
ŞehzadeGökhan Çelik · Yediveren Yayınları · 202216 okunma
- Şehzadem, bizim yolumuz haktır. Sizin bu yolda elçilerinizin söylediklerinden çok daha farklı şeylerle karşılaşacağınızı biliyorum.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.