Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra ruj, genelevlerden tiyatrolara, oradan da toplumun bohem hayatı yaşayan kesimlerindeki cesur insanlara sirayet ederek yavaş yavaş sosyal yaşamın basamaklarını tırmandı.
Sayfa 103Kitabı okudu
Hakikat odur ki; bu çağ, geçmiş hiçbir çağa benzemiyor. Bin bir türlü meziyet, bin bir türlü eziyet, bin bir türlü nimet, bin bir türlü zeval, bin bir türlü izzet, bin bir türlü zillet, bin bir türlü hål, bin bir türlü muhal, bin bir türlü iyilik, bin bir türlü kötülük, tahrik, tahrif, tahrip, tehdit, telkin, tesir, te- mayül, tereddüt ve
Reklam
Nietzsche'nin ilk evlenme teklifi
"Mein Fraulein ... size soracağım soru karşısında dehşete kapılmamak için kalbinizdeki tüm cesareti toplayın: benimle evlenir misiniz? Sizi seviyorum ve bana zaten benim olmuşsunuz gibi geliyor. Sevgimin aniliği hakkında diyecek bir şey yok ... Ama sizin de benim gibi hissedip hissetmediğinizi öğrenmek istiyorum -asla birbirimize yabancı
Sayfa 322 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okuyor
Bohem hayatı denilen şey de nedir? Bundan yüz yıl önce pek güzel romantik bir fikirdi herhalde ama bugün artık modası geçmiş, ömrünü tüketmiş bir şey... Artık akıl çağındasın, akıl çağındasın ya da... ya da olmalısın! (Bohem; günübirlik yaşam tarzını benimsemiş, hayatını gezerek geçiren, yarına dair kaygısı olmayan kişi ya da topluluklara denir.)
Sayfa 157 - Can YayınlarıKitabı okudu
Bohem Hayatı
Bu hayatın, kendisi yok ama, ismi var. (Bohem) hayatı Mide gurultusu kadar başıboş insiyakların ve tabak gıcırdat Inca duyulan sinir kamçılanmaları gibi en kaba teessüriyetle in hayatı... Bu hayat süresince bende, derin bir bunalma, ruh ıkışması, kendinden kaçma, kendini unutmaya çalışma hali... Belki de bu hâlden kurtulmak içindir ki, kendimi cehennem arkına büsbütün kaptırmış bulunuyorum. Ve çabaladıkça batı- yorum. Yirmi yaşını henüz aşmışım... Kendi kendimin, kendi mahrem <ben>>imin üstüne bir çeki taşı koymuş, taşa da çık mış, hora tepmekteyim: - Sus! Sesini duymak istemiyorum!
“Bu hayatın kendisi yok ama ismi var. Bohem hayatı. Mide gurultusu kadar başıboş insiyakların ve tabak gıcırdatılınca duyulan sinir kamçılanmaları gibi en kaba teessüriyetlerin hayatı. "
Reklam
Bu dizeler, bence üstad Necip Fazıl Kısakürek'in hayatının da hâsılası olmalı. Zira kendi ifadesiyle bohem hayatı sona erip pîri Âbdülhakim Arvâsî (h.z) ile tanıştıktan sonra ömrünün geri kalanını Allah'ı aramaya ve insanlığa davayı haykırmaya adadı. " İn cin uykuda, yalnız iki kişi uyanık Biri benim, biri de serseri kaldırımlar" evresi yerini, "Diz çök ey zorlu nefs, önümde diz çök! Heybem hayat dolu, deste ve yumak Sen, bütün dalların birleştiği kök; Biricik meselem, Sonsuza varmak...* dönemine bırakmıştı artık.
Sayfa 149
1928'lerden sonra Necip Fazıl'ı bohem (çağdaş rind) bir şiir havasına yönelmiş görüyoruz. Şehir hayatı içinde insanın yalnızlığı ve kabusları gittikçe derinleşen ve genişleyen bir trajik muhteva ile anlatılıyor.
Sayfa 17 - Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları
Annemi çok seviyorum ama bazen çok duygusuz olabiliyor. Biri Fransa kırsalının derinliklerinde gizli bir keşiş hayatı süren sıcak, komik ve bohem bir sanatçı, diğeri toplumu birleştiren şeylere ve tasarım çantalara büyük bir düşkünlüğü olan mesafeli ve kuralcı bir Sussex mürebbiyesi olduğundan insan bazen ikisinin kardeş olduğuna inanamıyor.
Sayfa 14 - Pegasus YayınlarıKitabı okudu
Bir hayat rüyası,bir rüya hayatı,az ihtiyaç ve çok arzuyla bohem bir tarz.
142 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.