Faşist hareket, tekelci kapitalist sermayenin egemen olduğu bir toplumda gelişiyor. Eğer hükümete gelirse, orada kalabilmek için egemen sermayenin taleplerine öncelik veren bir ekonomik, jeopolitik program uygulamak zorundadır. Bu yüzden faşist parti egemen sermayenin ilgisini çekmek, ona ekonomiyi ve toplumu (özellikle emekçi sınıfları) yönetebileceğine dair güven vermek ister. Yoksa, medya-istihbarat kompleksinin toplum ve seçim süreci üzerinde etkisi altında, hükümete gelemez. Tarihin bir “kazası” olarak gelse bile kendi devlet ve toplumu projesini hayata geçiremez; totaliter/terörist yöntemlerle bile sürdüremez. Egemen sermaye faşist harekete ilgi göstermeye başlayıp “Acaba yönetebilir mi” sorusunu gündemine aldığında “süreç” çok tehlikeli bir karar aşamasına geliyor demektir. Egemen sermaye bu sorulara olumlu cevaplar verirse, faşist hareketin hükümete ve oradan da iktidara gelmesinin önündeki mali, kurumsal/hukuki engeller kalkmaya başlar.
Alparslan sorar: -Hiç tarih okur musun? Diyojen şaşırarak cevaplar: -Hayır okumam; neden? -Çünkü tarih okumayan ve tarihini bilmeyen bir milletin sonu, senin sonun gibi olur.
Reklam
İçimde sorular birbirine sarılıyor ve cevaplar büyük bir yumağın içinde kayboluyordu...
Ben de seviyorum;)
Yarışma progra­mını sevmesinin bir diğer nedeni de popüler cevapların çoğunu tahmin edebilmesiydi (Aileler Yarışıyor programında doğru cevap diye bir şey yoktu; sadece popüler cevaplar vardı).
Sayfa 56 - Altın Kitaplar yayınından EpubKitabı okuyor
Hedefsiz ol! Neden hayatımıza hedefler koymak yanlıştır diye sorulacak soruya gayet tatmin edici cevaplar verilmiş. Bu videoyu 3 ay önce yine dinlemiştim. Faydalı buldum. youtu.be/t6Q09nB3WnM?si=...
Cevaplar:)
Bir insanı bir daha görmeyeceğinizi bilseniz, ona söyleyeceğiniz son cümle ne olurdu? Peki sevdiyinize son bir cümle söyleme şansınız olsaydı, bu cümle ne olurdu?
Reklam
1.000 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.