Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
'Mani', bilmeniz gereken başka bir ruh hastalığıdır. Mani, depresyonun tersidir ve lityum reçetesi verebilecek bir psikiyatristin müdahalesini gerektirir. Lityum, aşırı duygudurum çalkantılarını düzenler ve hastanın normal bir yaşam sürmesini sağlar. Ancak, terapi başlayana kadar, hastalık duygusal açıdan yıkıcı olabilir. Belirtiler, ilaç ya da alkolden kaynaktanmayan ve en az iki gün süren anormal yükselmiş ve gergin duygudurumdur. Manik hastanın davranışları zayıf yargılama belirtileri olan dürtüsel davranışlar (aşırı ve sorumsuzca para harcama) ve aşırı kendine güvendir. Mani, cinsel ve saldırgan davranışlarda artış, hiperaktivite, sürekli hareketlilik, hızlı düşünceler, durmaksızın, heyecanlı konuşma ve uyku ihtiyacında azalmayı da beraberinde getirir. Manik hastaların olağanüstü güçlü ve zeki olduklarına dair bir sanrıları vardır. Felsefi ya da bilimsel bir buluş yapmanın ya da karlı bir para kazanma yöntemini ortaya çıkartmanın eşiğinde olduklarında ısrarlıdırlar. Birçok yaratıcı, ünlü kişi bu hastalığın pençesindedir ve bunu ltyum ile kontrol etmeyi başarırlar. Hastalık sırasında kendilerini çok iyi hissettikleri için, ilk atağını geçiren hastayı tedaviye ikna etmek genelde mümkün olmaz. İlk belirtiler o kadar yoğundur ki, hasta bu ani gü­ven ve coşku hissinin yıkıcı bir hastalığın belirtisi olduğuna inanmaz.
Sayfa 48
448 syf.
6/10 puan verdi
·
23 saatte okudu
Bu kitapla tanışma hikayem çok güzeldi, o nedenle metin olarak değil ama kitap olarak bu kitabın bende ayrı bir yeri olduğunu söyleyebilirim. Biricik sevgilim
Emre Erdoğmuş
Emre Erdoğmuş
bana almıştı bu kitabı, Eskişehir'e gittiğinde. Orada bir sahaf kitapları paketleyip üzerinde konusuyla alakalı ve kitabın türüyle alakalı bir kısım bilgiler yazıyorlar ve
Komik Bir Hikaye
Komik Bir HikayeNed Vizzini · Go Kitap · 2016553 okunma
Reklam
'' O zamandan beri nasıl hissediyorsunuz? '' Marc nerdeyse boşalmış olan su bardağına uzandı. Ama içine su dolduracak gücü yoktu. Karısının ve doğmamış çocuğunun ölümünden sorumlu olan biri nasıl hissediyorsa , öyle. '' Yorgunum pelte gibi. Her hareketimde zorlanıyorum. Eklemlerimde ve başımda ağrı var. '' Gülmeye çalıştı. '' Huzurevine koysalar anlatacak epey konum olurdu. '' '' Ağır bir depresyonun tipik belirtileri. '' '' Ya da başka bir ölümcül hastalığın. Bu semptomları Google'da araştırdım. Karşıma ilk olarak cenaze işleri ve tabutla ilgili reklamlar çıktı. ''
*Mani*
'Mani', bilmeniz gereken başka bir ruh hastalığıdır. Mani, depres­yonun tersidir ve lityum reçetesi verebilecek bir psikiyatristin müdaha­lesini gerektirir. Lityum, aşırı duygudurum çalkantılarını düzenler ve hastanın normal bir yaşam sürmesini sağlar. Ancak, terapi başlayana kadar, hastalık duygusal açıdan yıkıcı olabilir. Belirtiler, ilaç ya da al­kolden kaynaklanmayan ve en az iki gün süren anormal yükselmiş ve gergin duygu durumdur. Manik hastanın davranışları zayıf yargılama belirtileri olan dürtüsel davranışlar (aşırı ve sorumsuzca para harcama) ve aşırı kendine güvendir.
Sayfa 48 - Psikonet yayınları, 24.BasımKitabı yarım bıraktı
136 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
. Genelde ruhsal travmaya yol açan olaylar çok yaygındır. Araştırmalar her iki kişiden birinin bu tür olaylarla hayatında en az bir kere karşılaştığını göstermektedir. Ruhsal travmalardan sonra en sık görülen iki hastalık ise depresyon ve travma sonrası stres hastalığıdır. Kişiyi çok korkutan, dehşet içinde bırakan, çaresizlik duyguları yaratan olayların uzun süren ruhsal sorunlara yol açtığı bilinmektedir. Ruhsal travmalardan sonra sık görülen rahatsızlıklardan biri depresyondur. Depresyonun en sık görülen belirtileri isteksizlik, halsizlik, moral bozukluğu, uyku ve iştah bozukluğu ve hayattan zevk alamamadır. Depresyon ruhsal travmadan sonra ilk kez ortaya çıkabileceği gibi, daha önce depresyon geçirmiş kişilerde depresyonun tekrarlaması şeklinde de görülebilmektedir. Travma sonrası stres hastalığında ise uykusuzluk, kabuslar, olayla ilgili anıların rahatsız edici biçimde sık sık hatırlanması, sürekli olarak olayın tekrarlanacağı korkusu gibi sorunlar ortaya çıkmaktadır. Üstelik bu sorunlar ailedeki bireylere de yansıtılır. Bu noktada da yazar bu travmaların çocukluk döneminde karşılaşılan sorunlar olabileceğini ve genlerle de kuşaklar boyu taşınabileceğini hatırlatıyor bize. Ayrıca kurgusal danışan örneklerinden de yola çıkarak, detaylı bilgilerle de örneklendiriyor. Hepimizin bir travması olabileceğini hatırlatıyor. Travmalarımızdan kurtulmak için bir rehber sunuyor. #NedenHepBen ^ ^ #alıntı Evet, suçluluk hissi ağırdır ama ölüm, bütün acıları kapsar. ^ ^ #psikoloji #bloghemsire #travma
Neden Hep Ben?
Neden Hep Ben?Selçuk Tokaç · Küsurat Yayınları · 202311 okunma
Depresyonun sadece belirtileri bile hayatı dondurmaya yeter.
Reklam
Derin yas ve depresyonun aynı belirtileri göstermesinin bir nede­ni olduğunu söyledi bana Joanne. Depresyonun da bir tür yas oldu­ğunu fark ettim - ihtiyaç duyduğumuz ama sahip olmadığımız tüm o bağlar için tutulan bir yas.
Bugüne kadar gördüğüm en detaylı ve başarılı depresyon tanımı
Depresif duygu durumu yaşamakta olan kişi yaşadıklarını genellikle çöküntü duygusu, hüzün, umutsuzluk ve yüreksizlik olarak tanımlar. Yüzü kederli, gözleri ve ağzı aşağı doğru sarkıktır. Bakışları boş, omuzları düşüktür. Bazı durumlarda ise kişi depresyonda olduğunu kabul etmez ve depresyonun varlığı başkalarının gözlemlerine dayanarak tanılanır.
Sayfa 148 - Metis YayınlarıKitabı okudu
DEPRESYONA BEYİNDEKİ "KİMYASAL BİR DENGESİZLİK"Mİ NEDEN OLMAKTADIR? Klinik depresyonda bir tür kimyasal dengesizliğin veya beyin anormalliğinin rol oynayabileceği fikrini desteklemek amacıyla en az iki önemli iddia İleri sürülmüştür. Birincisi; şiddetli depresyonda görülen fiziksel belirtiler, depresyonda organik değişikliklerin de rol oynadığı fikrini desteklemektedir. Bu fiziksel belirtiler ızdıraplı heyecan veya aşırı yorgunluktur. Depresyonun diğer fiziksel belirtileri ise uyku bozuklukları, kabızlık, iştah değişiklikleri, odaklanma güçlüğü ve cinsel isteğin azalmasıdır.
Sayfa 410Kitabı okudu
Anksiyete Bozukluğu ve Depresyonun Tanısal İlişkileri
Anksiyete bozukluklarıyla depresyonun belirtileri arasında belirgin bir benzerlik söz konusudur. Bunun yanı sıra bu iki rahatsızlık çok sık bir biçimde bir arada görülür.
87 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.