İslami Yaşamın Özelikleri
Dengeli Yol İslam'da dünyayı ve dünyalığı reddetmeyi gerektiren hiçbir neden yoktur. Bu dinin mistik felsefe ve toplumsal düzenin öngördüğü ruhbanlık, dağ başında yaşamak gibi şeylerle hiçbir ilişkisi yoktur. İslam şeriatında intihar etmek haramdır. Bedensel işkence, her şeyden el etek çekme, bekar kalma İslam tarafından hoş görülmemiştir.
Sayfa 118 - MahyaKitabı okudu
Dua etmek, ibadet sonrasında Allah'a el açmak demek değildir sadece. Her an, bir duadır. İnsanın aklından geçirdiği her durum bir davettir, duadır. Bu yüzden düşünceler çok önemlidir.
Sayfa 181Kitabı okudu
Reklam
GENEL ARAP ATASÖZLERİ - 1
Aç eşek semerini de yer. Ağaçlar ne denli yapraklanırsa, o denli az meyve verir; kitaplar da öyle. Ahmağa yanıt: susmak (Cevab ül-ahmak: sükût) Aptalın diploması alnındadır.
Sayfa 36 - 2. Basım, Referans Yayınları (Ankara), 2006Kitabı okuyor
* Aslan, ihtiyaç zayıflık değildir, ihtiyaç sadece ihtiyaçtır. * Öyle şeyler düşünüyor ki insan zor zamanlarında; kendini kapatıyor, içine gömüyor gözyaşlarını tane tane, tam da göğsünün kafesine ve o gözyaşlarını kimse oradan silemiyordu, kendi kendine tamir etmekten başka çaren kalmıyordu. Kısacası doktor da sen oluyorsun, hasta da. * İnsan biriyle ne kadar güzel zaman geçirse de kötü anlar daha kolay hatırlanır, güzellikler kötüyle silinir gider. *Bazen hayat seni olduğun yerden alır, başka yere koyar ve der ki 'Buradan devam et' * Hayatın en acımasız günlerinde bir ses beklersin, biri el uzatsın istersin, yardım beklersin ama gelmeyecektir. Bunu bile-bile beklersin. * Kaybetmekten asla ve asla korkma. Bil ki kazanmak için kaybetmeyi göze almak gerekir.
Dua dilemektir. Dilemek verebilenden olur. Verebilen Allah... Şartsız ve kayıtsız veren... Öyleyse dua Allahın, onu her kayıttan münezzeh bilerek ulûhiyetine el açmak... Böyle bir başvuruş hiç geriye döner mi?.. Elverir ki, sen dilemeyi bilsen!.. Bu bilişte hiçbir had yok... Elverir ki, sen had içinde dilemeyi bilsen!..
En eski mesleğin ilkleri... Fahişeliğin Osmanlılar'daki "resmî" tarihi, oldukça geç başlar: 1565 yılında... Arşivlere göre, İstanbul'un bilinen ilk fahişeleri, Arap Fatı, Giritli Narin, Atlıases Kamer, Kirteli Nefise ve Balatlı Aynî adında beş kişidir. Dünyanın bu en eski mesleğinin İstanbul'daki izlerinin çok daha eski dönemlere
Reklam
145 öğeden 71 ile 80 arasındakiler gösteriliyor.