Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Geçmişte bir hata yaptık ve ondan pişmanlik duyuyorsak bu duygu o hatanın içimizde kökleşmesine izin vermiyor Pişmanlık duygusuyla beraber bu üzüntü ve hatayla yüzleşiyor ve onu tamamen içimizden atmış oluyoruz. Hepimiz insanız, hata yapabiliyoruz, eksik ve kusurluyuz. Yaptğımız bir eylemden ötürü ya da geçmişe dönük pişmanlıklar sayesinde dünle ilgili hikâyemizi genişletiyoruz. böylece. Aslında pişmanlık duyabilen bir insan, hayatı daha iyi bir şekilde kurmaya muktedir oluyor. Tom Amca'nin Kulübesi kitabinin yazarı Harriet Beecher Stowe "Hüzün duyabilen her ruh iyiliğe muktedirdir," diyor. Aslında kalbin hüznü hissedebilme kapasitesi iyiliği de hissedebilme kapasitesidir ve bence pişmanliık duyabilen her insan da iyiliğe muktedirdir. Dolayısıyla hayatımıza baktığımız zaman hiç pişmanlığım yok, her şey harikulade demek yerine; o pişmanlik noktalarını görebilmek ve oradan hareketle bir ivme kazanmak güzel olur diye düşünüyorum. Kendimizin daha iyi ve daha kötü hâlleri var. Pişmanlık, kendimizin daha iyi hâllerine ulaşmaya izin veren bir imkân gibi geliyor bana. Bizi bir yandan da bir ahlak yokluğundan çekip çıkarıyor. Kendi kusurlarımızı görmeme narsizminden bizi azat ettiriyor. Bu bakımdan faydalı bir duygu pişmanlık. Yaşadıklarımızdan öğrenerek ilerlemek gerek.
Tekrar tekrar yenilen bir yemeğin verdiği bıkkınlık ve çoktan beri yenmemiş bir yemeğin doğurduğu lezzet, anlamsız olmayıp belki vücuda pek faydalı olan çeşitli gıdaların birer teşvik edicisidir.
Reklam
687 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
267 günde okudu
Insanlar ikiye ayrılırlar. yalnızca insan soyunun üremesine yarayan basit insanlar, yeni bir şey söyleyebilme yeteneğine sahip üstün insanlar. kanuna boyun eğen, toplumun kurallarını uysallıkla benimseyen ve idare edilmekten zevk alanlar, birinci kategorideki insanlardır, idare edilmek onların vazifesidir. ikinci kategoridekiler, kurallara
Suç ve Ceza
Suç ve CezaFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2022158,9bin okunma
Azərbaycan Naşirlərinin I Forumu
Hazırda ölkə kitabçıları, nəşriyyatları hamısı birlikdə, ölkənin ilk naşirlər forumunu keçirir. Ümid edək faydalı olar.
.... Ulu Önder Atatürk’ün Çocuk Sevgisini Ve Onlara Verdiği Önemi Gösteren 19 Unutulmaz Söz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu eşsiz kahraman Mustafa Kemal Atatürk, zamanının çok ötesinde bir liderdi. Zorlu savaşların ardından yeni bir ülke inşasına girişen bu büyük dâhi, yaşamın her alanında milletine örnek olmaya çalışıyor, fikirleri ve ortaya
144 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Ergenliğin başında olan çocuklarımla evde başladığım kitabımı ergenliğin zirvelerinde olan öğrencilerimle dolu okulumda bitirdim. Tam ebeveyn olarak zorlandığımız süreçte iyiki okudum dediğim bir kitap oldu. Yaşadığımız olayların problem olup olmadığını tespit etmemi sağladı ve özellikle verdiği örnekler çok tanıdık ve çözüm yolları sunması çok işime yarayacak. Öğüt vermiyor doğrudan örnek üzerinden ve nokta atışı yaşadığınız durumlara değiniyor. Yaşadığımız diyalogların bile bire bir olmasına diyecek sözüm yok. Özellikle sınav dönemleri konusunda çok faydalı olacağını düşünüyorum. Ergenlikte karşılaşacağımız durumları sınav, sosyal medya, cinsel kimlik gibi kategorize ederek ele alması harika Her başlıktan sonra bazen tablo ile bazen doğrudan gerekli davranış türü yazıyor Kısaca bu kitap bir harika, ergenlerle muhatap olan herkes okumalı
Ergen Halleri
Ergen HalleriSebla Gökçe · Doğan Kitap · 20236 okunma
Reklam
Memlekete en seri ve faydalı medeni gelişmelerin kadınlık vasıtasıyla dahil edileceği, kadınları esaret altında bulunan milletlerin felakete uğrayacakları hakkında fikrim sarsılmazdır.
Büyük veli Yahya B. Muaz (Kuddise sırruhû) şöyle derdi: 'Bir Müslüman şu üç hususta senden emin olsun: bir Müslümana faydalı olamıyorsan, bari zararın dokunmasın. Onu sevindiremiyorsan, bari onu üzme. Onu methedemiyorsan bari onu kötüleme. '
Kur'ân-ı Kerîm, içi faydalı ilaçlarla dolu bir şifa eczanesidir. Allah Resûlü (s.a.v) ise bu faydalı ilaçları hastalıklarına göre insanlara tarif ve tavsiye eden uzman bir hekimdir. Zira insanlar çeşit çeşittir. Hastalıkları ayrı ayrıdır.
Sayfa 24 - Siraceddin Önlüer
314 syf.
10/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Bu yuzlerce etkileyici ve faydali nasihatle dolu kitabin, yalniz Montaigne'nin Kendini tani ve Ne biliyorum? sorularindan yola cikarak kendi kendini anlatmak istemesiyle olusturdugu denemelerin insan ruhuna verdigi seyler, Her insanda, insanligin butun halleri vardir sozunun kaniti niteliginde. Her ne kadar Montaigne soz arasinda surekli ben bu yazilari yalniz kendi cevrem ve cagim icin yaziyorum dese de 21. yuzyilda bu kitabi okurken insan turunun var olusundan beri dertlerini ve kaygilarini yitirmedigini, bunlarin oldugu gibi kaldigini goreceksiniz. Olum, ask, felsefe, cinsellik, yasam ve sayamayacagim pek cok konuda duru bir anlatim ve Montaigne'nin kendi hayat tecrubesinden gelen ictenlik ve biriciklikle bir kez edindigimiz bu yasama hakkinda nasil yasayacagimiza dair perspektif sunan Denemeler, Latin siirinden yapilmis alintilarla sizi pek cok kez uzaklara bakip dusundurecek. Belki de Montaigne'nin Denemeler'i olustururken dustugu tek hata tevazu ile kendi eserini kucumsemek olmus olabilir.
Denemeler
DenemelerMontaigne · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202054,5bin okunma
Reklam
İYİ ARKADAŞ SEÇMEK İnsan, hayatının her aşamasında arkadaş edinebilir. Arkadaş, insanın yakın çevresini oluşturur. İyi seçilmiş üstün karakterli, ahlaklı ve örnek şahsiyete sahip bir arkadaş, insanın kurtuluşuna sebep olabileceği gibi kötü bir arkadaş da insanı yanlış yollara sevk edebilir. İyi bir çevrede iyi insanlar ile yaşamak, insanı mesut ve mutlu kılar, terbiye eder. Çünkü insan karakteri, başkasının etkisi altında kalır. İnsan, etkileyen ve başkasının etkisi altında kalan bir varlıktır. İnsan güçlü olan yönleriyle başkalarına etki eder, zayıf olan tarafı ile de başkalarının etkisi altında kalır. Talebenin eğitim- öğretim hayatına devam edip etmemesi, güzel veya çirkin özellikler kazanması, çoğu zaman iyi veya kötü arkadaş edinmesi ile alakalıdır. Büyük İslam âlimlerinden müderris İbni Cemaa şöyle demiştir: "Talebenin yapması gereken en uygun hareket; kendisine faydalı olan veya kendisinden faydalanan kimselerle arkadaşlık etmesidir. Talebenin; kötü ahlaklı, bilgisiz ve tembel olanlar ile arkadaşlıktan sakınması gerekir. İyi karakterli, ahlaklı, dindar, çalışkan, günahlardan sakınan, akıllı, iyilik seven, bir şeyi unuttuğunda hatırlatan, ihtiyaç anında kendisine yardım eden kişileri arkadaş olarak seçmelidir. Bu özellikleri taşımadığı, arkadaşlığa layık olmadığı anlaşılan birisi ile arkadaşlığı ilerletmeden hemen işin başında kibar ve nazik bir şekilde arkadaşlığa son vermelidir."
Çünkü ev, yavruların yetiştiği bir yuva ve ilk sosyal kurumdur. Mizaç, meyil ve şahsiyetlerinin oluştuğu bir ortamdır. Annenin ve babanın o taze filizleri yetiştirmede; hem onlara faydalı gıda vermede hem de beden, akıl ve ruhlarını terbiye etmedeki rolünün büyüklüğü ortadadır.
Ben bugün dersimi aldım...Ve şu andan itibaren her nefesimi, her anımı faydalı işler, olaylar, projeler ve hayırlı insanlarla geçirmeye niyet ediyorum.
19. yüzyıl Amerikan matematikçisi G.B. Halsted, Shakespeare'in Bir Yaz Gecesi Rüyası adlı oyunundan bir cümleyi uyarlayarak, sıfırın icadının cisimsiz hiçliğe bir ikametgah ve bir isim, bir görünüş, bir simge vermekle kalmayıp, faydalı bir güç kazandırdığını, bunun da bağrından çıktığı Hint ırkının bir özelliği olduğunu dile getirmiştir.
Sayfa 7
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.