2024 11. kitabı
Okunma: 24 Eylül 2024 21:44
Kasım 2011 yılıydı. Anneannem (Fecirem) ölmeden bir ay önce bizde kalmıştı. Aklıma birden bir soru geldi: Anneanne 38 yılını hatırlıyor musun? Hatırlamaz olur muyum! Babam beni ve kız kardeşimi at arabasının arkasına bindirip hemen bizi köyden (Tornova Köyü) uzaklaştırdı. Babama sorduğumda bizi nereye götürdüğünü söylemedi. Sadece şu tepenin arkasına gitmek zorundayız demişti. Nereye geldiğimizi hatırlayamıyorum ama sonrasında Sakarya’da olduğumuzu hatırlıyorum. Yıllar geçti ve burada kaldıktan sonra tekrar kendi köyüme Dersim’e Tornovaya dönmüştük. Bana anlattıkları sadece bu kadardı. Keşke yıllar önce bu soruyu sormuş olsaydım, belki yaşanmış tüm anıları biriktirebilirdim. Ve Şubat 2012 yılında sevgili Murathan Mungan bu projeyi ele almış. Kitabı çok uzun bir zaman sonra okumuş olmanın derin hüzünleri içerisindeyim. Ama bir o kadar da mutluyum ki bu şahane yazar ekip kadrosunu bir araya getirmiş Murathan Mungan. Her bir yazarın dili, anlattığı hikayeler beni derinden etkiledi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Büyük cesaretle yazılmış bu hikayeler; gerçek olayları anlatmak büyük bir erdemliktir. Yüreğinize sağlık… Yazılacaklar çok ama anlayacak yürekler ne kadar? Ayhan Geçgin🩵 Ahmet Büke Yalçın Tosun Cemil Kavukçu Behçet Çelik Ayfer Tunç🩵 Burhan Sönmez Hatice Meryem Şule Gürbüz Hakan Günday Ayşegül Çelik Haydar Karataş Murat Yalçın (Editör) Karin Karakaşlı Murat Uyurkulak Gaye Boralıoğlu Sema Kaygusuz 🩵 Yavuz Ekinci Seray Şahiner Murat Özyaşar Jaklin Çelik Gönül Kıvılcım Barış Bıçakçı
Bir Dersim HikayesiKolektif · Metis Yayıncılık · 2016466 okunma
Kaleminize sağlık hocam 👏📚
Erdem
Çok teşekkür ederim 🙏🌻
Şahane bir inceleme, bir o kadar da duygusal. Kaleminize sağlık
Erdem
@Baysena ne güzel ne yüce bir insan, bu hikayeler hep duyulmalı. Paylaşımınız için çok teşekkür ederim 🌻