Eski Yunan filozofu Hippokrates'in sözleriyle, "Sanat uzun, hayat kısa"dır.
Sayfa 52 - Alfa YayınlarıKitabı okuyor
“Siz kadınlar hayatı duygularınızla ve duygularınız için yaşıyorsunuz. Bir hayat felsefeniz yok.”
Sayfa 101 - İş kültürKitabı okudu
Reklam
Descartes
Tanrının zihinlerimize koyduğu fikirden dolayı onun var olduğunu biliriz. Tanrı var olmasaydı bir tanrı fikri de olmazdı.
Nietzsche, Sokrates öncesi dönemden söz eden yazılarında bu antik atalarımızın, biz modern insanların hiç tanımadığı türden dünyevi bir yaşama coşkusu içinde -ıstırapları ve mutlulukları birleştiren bir biçimde-, sevinçli bir hayat sürdüğünü ileri sürer (Nietzsche, F., 1962). Felsefenin, Homeros sonrası bu erken sakinlerine "doğa
Sayfa 54 - İnsan Merkezli Özgür İradecilk
Zihin her şeyi sorun haline getirir; yoksa hayat basittir, ölüm basittir, hiçbir sorun yoktur. Fakat zihin her anın bir sorun olduğu ve çözümlenmesi gerektiği hilesini yapar. Zihin sana hiçbir çözüm veremez, zihin sana sorunlar veren bir mekanizmadır. Bir sorunu çözdüğünü düşünsen bile, o çözümden binlerce yeni sorun doğacaktır. Felsefenin sürekli yaptığı budur. Felsefe zihnin mesleğidir. Zihin herhangi bir şeye baktığı anda, bir soru işaretiyle bakar, şüphenin gözleriyle bakar.
Kısacası tüm beden bir nehir gibidir, ruh ise rüya ya da hülya gibidir: Hayat savaşa ve bir yolcunun geçici konaklamasınana benzer, ölümden sonra ün de unutulur. Bu yüzden bizi ne koruyup gözetecek? Bizi koruyup gözetecek yegâne şeyi felsefedir. Bu da ağırbaşlılığı ve masumluğu sunan, zevklerin ve acıların ustası olan, hiçbir şeyi amaçsızca ve iki yüzlülükle yapmayan, bir başkasının yaptığı ya da yapmadığına hiç ihtiyaç duymayan ilahi zekâyı koruyup gözetmek.
Reklam
1.000 öğeden 111 ile 120 arasındakiler gösteriliyor.