Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Hz. Ömer (r.a) şöyle demiştir: Mizaha neden mizah dendiğini bilir misiniz? ‘Hayır, bilmeyiz!’ dediler. Hz Ömer (r.a) şöyle dedi: ‘ Çünkü mizah, sahibini haktan kaydırır. Onun için ona kaydırmak manâsına gelen ‘mizah’ kelimesi ad olarak verilmiştir.
Reklam
Hz. Ömer (r.a) şöyle demiştir: Gülmesi çok olanın heybeti azalır. Mizah yapan kıymetini kaybeder. Kim bir şeyi fazla yaparsa onunla tanınır. Konuşması fazla olanın hatası çoğalır. Hatası çok olanın hayası azalır. Hayası az olanın takvası azalır, takvası azalanın da kalbi ölür.
1. BÖLÜM SAİD NURSÎ, NUR RİSALELERİ VE İLİM 1.1. SAİD NURSÎ’NİN TAHSİL HAYATI Risale-i Nur müellifinin tahsil hayatı üç aydan başka mevcut olmadığı halde (...)10 Evet o zât (Said Nursî) daha hal-i sabavette iken ve hiç tahsil yapmadan zevahiri kurtarmak üzere üç aylık bir tahsil müddeti içinde ulûm-u evvelîn ve âhîrine ve ledünniyat ve
Hz. Ömer (r.a.)’den yapılan rivayete göre, demiştir ki: “Uzlet hayatı yaşamaktaki payınızı alınız.”
Hz. Ömer ise Onu: "İçi İlim Dolu Bir Dağarcık" Olarak Tanıtır
...Ağaca çıkınca Müslümanlar arasında gülüşmeler oldu. Efendimiz (sav): -Neden gülüyorsunuz, diye sordu. -Abdullah'ın bacaklarının inceliğine, dediler. Abdullah (ra), kısa boylu, ince ve sıska bacaklı, ufak tefek ve zayıf biriydi. Efendimiz(sav) önce: -Gülüşmeyin,diyerek onları uyardı.Ardından da: -Varlığım kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki Abdullah'ın bacakları, Mizan'da (Mahşer günü kurulacak terazide) Uhud dağından daha ağır gelir,⁹⁸ buyurdu.
Sayfa 155 - Timaş Yay. ,Abdullah b. Mesud(ra), 98:Hâkim, a.g.e., 3/317 ; İbnu Abdi'l-Berr, İstiab, 3/989Kitabı okuyor
Reklam
Bir kimsenin kıldığı namaza ve tuttuğu oruca bakmayanız. Konuştuğunda doğru söylüyor mu, kendisine bir şey emanet edildiğinde riayet ediyor mu, helal haram gözetiyor mu, insanlara merhametli davranıyor mu ona bakın. | Hz. Ömer (r.a)
4 halifeden huy olarak kendinizi benzettiğiniz var mı?Ben Hz.Ömer (ra) Sahabe İklimini okurken gülümsediğim ve heytt be dediğim yerler oldu!Verdiği cevaplar coşkulu ve direk duygusunu yansıttığı için.Ruhaniyetimizde benzer inşallah.Tırnakları olamayız gerçide olsun.Bir ümitt...
Abdullah b. Zübeyr ve arkadaşları Hz. Ömer'in hilafet yıllarında Medine sokaklarında yürürken: "Ömer geliyor!" diye bir ses duydular. Abdullah b. Zübeyr'in arkadaşlarının hepsi bir tarafa kaçtı. Hz. Ömer: " Arkadaşların niye kaçtı?" diye sorunca Abdullah b. Zübeyr: " Senin heybetinden korktular." dedi. "Peki sen neden kaçmadın?" diye sorunca Abdullah b. Zübeyr şu cevabı verdi:" Niye kaçayım? Yol dar mı ki sana yol açayım? Suç mu işledim ki senin karşında duramayayım? Bu yol hem sana hem bana yeter." Bunun üzerine Hz. Ömer: " Babasının oğlu!" Dedi.
Sayfa 132 - Siyer Yayınları
Bir insanın şöhretine, görünüşüne aldanma, namazına niyazina bakma; aklına dogruluguna bak. Hz. Ömer
Reklam
Hz.Ömer (radıyalllahu anh) tanışmayı üç şeye bağlamıştı: Yolculuk, ticaret, aynı mekanı paylaşmak.
Sayfa 79
Kalbinizin ısınmadığı insanlardan uzak durun. Hz. Ömer
Hz Ömer:
"Temenni ederim ki şu ev dolusunca Ebû Ubeyde b. Cerrâh, Muâz b. Cebel ve Huzeyfe b. Yemân, Salim Mevlâ Ebû Huzeyfe gibi adamlarım olsa da kendilerini Allah'a itaat yolunda çalıştırsam."
Sayfa 362 - Hâkim, el-Müstedrek, III, 294; Zehebî, Siyeru Â'lâmi'n-Nivelâ, I, 14.Kitabı okuyor
Hz. Ömer'den (r.a) bir sabah duası, “Allah'ım bizi bu sabah taksim edeceğin her hayırdan, hidayet vereceğin nurdan, dağıtacağın rahmetten, vereceğin rızıktan, gidereceğin sıkıntıdan, kaldıracağın musibetten ve koruyacağın fitneden en çok nasiplenen kullarından kıl.”
Hz.Ömer: "İster hoşuma gitsin, ister gitmesin; hangi hal üzere sabahlarsam sabahlayayım benim için farketmez. Çünkü ben, hayrın hoşuma gidende mi gitmeyende mi olduğunu bilmiyorum."
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.