Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Abdullah b. Zübeyr ve arkadaşları Hz. Ömer'in hilafet yıllarında Medine sokaklarında yürürken: "Ömer geliyor!" diye bir ses duydular. Abdullah b. Zübeyr'in arkadaşlarının hepsi bir tarafa kaçtı. Hz. Ömer: " Arkadaşların niye kaçtı?" diye sorunca Abdullah b. Zübeyr: " Senin heybetinden korktular." dedi. "Peki sen neden kaçmadın?" diye sorunca Abdullah b. Zübeyr şu cevabı verdi:" Niye kaçayım? Yol dar mı ki sana yol açayım? Suç mu işledim ki senin karşında duramayayım? Bu yol hem sana hem bana yeter." Bunun üzerine Hz. Ömer: " Babasının oğlu!" Dedi.
Sayfa 132 - Siyer Yayınları
Bir insanın şöhretine, görünüşüne aldanma, namazına niyazina bakma; aklına dogruluguna bak. Hz. Ömer
Reklam
Hz.Ömer (radıyalllahu anh) tanışmayı üç şeye bağlamıştı: Yolculuk, ticaret, aynı mekanı paylaşmak.
Sayfa 79
Kalbinizin ısınmadığı insanlardan uzak durun. Hz. Ömer
Hz Ömer:
"Temenni ederim ki şu ev dolusunca Ebû Ubeyde b. Cerrâh, Muâz b. Cebel ve Huzeyfe b. Yemân, Salim Mevlâ Ebû Huzeyfe gibi adamlarım olsa da kendilerini Allah'a itaat yolunda çalıştırsam."
Sayfa 362 - Hâkim, el-Müstedrek, III, 294; Zehebî, Siyeru Â'lâmi'n-Nivelâ, I, 14.Kitabı okuyor
Hz. Ömer'den (r.a) bir sabah duası, “Allah'ım bizi bu sabah taksim edeceğin her hayırdan, hidayet vereceğin nurdan, dağıtacağın rahmetten, vereceğin rızıktan, gidereceğin sıkıntıdan, kaldıracağın musibetten ve koruyacağın fitneden en çok nasiplenen kullarından kıl.”
Reklam
Hz.Ömer: "İster hoşuma gitsin, ister gitmesin; hangi hal üzere sabahlarsam sabahlayayım benim için farketmez. Çünkü ben, hayrın hoşuma gidende mi gitmeyende mi olduğunu bilmiyorum."
Hz. Ömer (r.a) şöyle buyurmuştur: "İleride bazı insanlar çıkacak ve Kur'ân-ı Kerîm'deki müteşabih (farklı manalara gelen) ayetlere dayanarak sizinle tartışacaklar. Sizler o konudaki doğru bilgileri sünnet-i seniyyeden (sünneti bilen alimlerden, hadis kitaplarından) öğreniniz. Zira bu bilgiye sahip olanlar Allah'ın kitabını daha iyi anlayıp kavrarlar. "
Sayfa 6
Hiç sorguya çekmez misiniz kendinizi? Hiç şüphe etmez misiniz halinizden? Hiç endişelenmez misiniz, acaba yanlış bir yolda mıyım diye? Münafıkların listesi açıklandığında "Benim de adım var mıydı?" diye soran Hz Ömer'in endişesi, nasıl bir endişedir o halde?
Sayfa 154 - İz Yayınları
NUR RİSALELERİNDE HZ. ALİ İLE İLGİLİ RİVAYETLER
"BEN İLMİN ŞEHRİYİM, ALİ DE ONUN KAPISIDIR."(1) Nur Risaleleri'nde "Keramet-i Aleviye" diye sunulan bu büyük iddiaların temel dayanağı, işte bu hadistir. Bu hadisin Nur Risaleleri'ninde zikredilmesinin sebebi, müellifinin gizli ilimlerin Hz. Ali'ye verildiğine inanması ve bundan kendisi ve risaleleri lehine
Sayfa 223 - Süleymaniye vakfıKitabı okuyor
Reklam
Tevbe eden kâfirin tevbesi dünya ve ahirette makbuldür. Sadece Peygamberimize (s.a.v.) küfredenin, sövenin tevbesi ebediyyen makbul değildir, Hz. Ebû Bekir ve Hz. Ömer'e sövenin katli vaciptir. Ancak tevbe edip islâma dönerse, tevbesinin kabul olup olmayacağı meselesi vardır. Sadru'ş-Şehid, Ebûl-Leys ve Ebû Nasr, tevbesi kabul olmaz demişlerdir.
Hz. Ömer'in kader anlayışını Kur'an inşa etmişti: Buhâri ve Müslim Sahihlerinde şöyle bir olay naklederler. Halife Hz. Ömer, Şam'ın fethini kutlamak ve İslam ordularını denetlemek için yola çıkar. Öğrenir ki ordugâhta veba salgını vardır. Hz. Ömer beraberindeki insanlara seslenerek, "Ben hayvanımın üstünde sabahlayacağım, siz de öyle yapın" der. Ordu komutanı Ebu Ubeyde b. Cerrah, eski tasavvurun tortusuyla; "Allah'ın kaderinden mi kaçıyorsun?" diye sorar. Hz. Ömer, "Keşke bu sözü senden başkası söyleseydi!" diyerek, bu büyük sahabiye böyle bir yaklaşımı yakıştıramadığını ifade eder. Ardından bu düşüncesini reddeden ve kader mesele sine nasıl bakılması gerektiğini öğreten bir cevap verir. "Evet, Allah'ın kaderinden, yine Allah'ın kaderine kaçıyorum."
Bugünün Muhammedî kadınları da, oğullarını böyle bir adanmışlıkla yetiştirmeliler Hz. Muhammed'in davasına... Daha çok para getiren mesleklere ve okullara değil, daha çok İslâm'a hizmet eden alanlara yönlendirmeliler yavrularını. Peygamber'i canından evlâ bilecek, Kur'an'ı hayat rehberi edinecek, şehadeti rüyalarında görecek bir terbiye ve aksiyonla yetiştirmeliler çocuklarını...
itiraz ve münakaşa etmek
Hz.Ömer (r.a) şöyle demiştir: İlmi üç şey için öğrenme: 1- Halkla mücadele etmek için 2-Onunla böbürlenmek için 3-Riyakârlık yapmak için...
Sayfa 50 - Çelik YayıneviKitabı okuyor
1.500 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.