Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Teknolojinin insanı kullandığı değil, insanın teknolojiyi kullandığı bir bilinç düzeyine ihtiyacımız var..
Sayfa 68 - Mundi KitapKitabı okuyor
Halil Cibran diyor ki;
Başka bir insanın hakikati,onun sana açıkladığı şey değil, açıklayamadığı şeydedir. Bu yüzden, onu anlamak istersen, söylediğine değil,söylemediğine kulak ver."İnsan, sustuğu şeyler kadardır ve insan insanı, anlatamadığı yerden anlayabiliyorsa yakındır.
Halil Cibran
Halil Cibran
Reklam
1. BÖLÜM SAİD NURSÎ, NUR RİSALELERİ VE İLİM 1.1. SAİD NURSÎ’NİN TAHSİL HAYATI Risale-i Nur müellifinin tahsil hayatı üç aydan başka mevcut olmadığı halde (...)10 Evet o zât (Said Nursî) daha hal-i sabavette iken ve hiç tahsil yapmadan zevahiri kurtarmak üzere üç aylık bir tahsil müddeti içinde ulûm-u evvelîn ve âhîrine ve ledünniyat ve
Diyor ya şair; Çocuktan tebessümü,kediden huzuru,köpekten dostluğu öğrendim. İnsanı anlamak haddimi aştı. -tam o noktadayım
Bununla beraber bakışlarında hiç de insanı rahatsız edecek bir şey yoktu. Bu bakış, hiç de öbürlerine, kendimi bildim bileli üstümde hissettiklerime hiç benzemiyordu. Onlarda ne küçültme ne yadırgama, ne alay vardı. Sadece herhangi bir şeye bakar gibi bakıyordu. Ne olduğumu anlamak istiyordu, o kadar...
“Yoruyor. Açıklamalar yoruyor. Anlaşılmamak, anlatamamak, anlayamamak… Hatta bazen anlamak bile yoruyor insanı.”
Reklam
İnsan oğlunu anlamak o kadar kolay değil. Kuşlar da, böcekler de göründükleri gibi değiller. Bu dünyada her canlının bir huyu vardır, insan da yüz bin huyu vardır. Bak Ağam, dünyada bir insanı, karımı, kardeşlerimi, kızımı oğlumu, anamı babamı tanıdım dersem yalandır.
İnsanı Anlamak
1. Gözlem Yapın: İnsanları anlamak için gözlem yapın. Davranışlarını, tepkilerini ve ifadelerini dikkatlice izleyin. Bu, onların düşünce ve duygularını daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir. 2. İletişim Kurun: İnsanlarla açık ve samimi bir şekilde iletişim kurun. Onlara sorular sorun ve dinleyin. İletişim, insanları daha iyi anlamanın anahtarıdır. 3. Empati Yapın: Karşınızdaki kişinin yerine kendinizi koyun. Onun duygularını anlamaya çalışın. Empati yapmak, insanları daha derinlemesine anlamanıza yardımcı olabilir. 4. Kendinizi Kontrol Edin: İnsanları anlamak için önyargılardan kaçının. Herkes farklıdır ve herkesin farklı bir hikayesi vardır. Açık bir zihinle yaklaşın. 5. Duygusal İfade ve Beden Dili: İnsanların duygusal ifadelerini ve beden dilini okumaya çalışın. Bu, onların iç dünyalarını anlamanıza yardımcı olabilir.
O noktada olmak...
"Diyor ya şair; 'Çocuktan tebessümü, kediden huzuru, köpekten dostluğu öğrendim. İnsanı anlamak haddimi aştı.'
“İnsanoğlunu anlamak o kadar kolay değil. Kuşlar da, böcekler de göründükleri gibi değiller. Bu dünyada her canlının bir huyu vardır, insanın da yüz bin huyu vardır. Bak Ağam, dünyada bir insanı, karımı, kardeşlerimi, kızımı oğlumu, anamı babamı tanıdım dersen yalandır."
Reklam
Diyor ya şair ; Çocuktan tebessümü, kediden huzuru, köpekten dostluğu öğrendim. İnsanı anlamak haddimi aştı. Tam olarak o noktadayım.
Büyükanne herkesin iki aklı olduğunu söyledi. Akıllardan biri bedenin yaşaması için gerekli olan şeylerle ilgiliydi. Bedene gerekli olan barınak, yiyecek ve benzeri şeyleri nasıl bulabileceğini düşünmek için bu aklı kullanmak gerekirdi. Eşleşmek ve çocuk sahibi olmak için de bu aklı kullanmak gerektiğini söyledi. Bu aklı taşıyabildiğimiz kadar
Kimilerimiz her başına geleni kendisindeki iyi insanı ortaya çıkarmak için bir vesile, Allah'a yakınlaşmak için bir basamak olarak görmek yerine, kendisinin bu sıkıntıları çeksin diye özel olarak seçildiğini düşünür. Bu hem Rabbimize bir haksızlıktır, hem de kendisini çok kötü hissetmesi için tuzak bir inançtır. Böyle düşünmek aynı zamanda, bütün olumsuzlukları çekmek için seçici algımıza komut vermek demektir.
Diyor ya şair; Çocuktan tebessümü, Kediden huzuru, Köpekten dostluğu öğrendim. İnsanı anlamak haddimi aştı... -tam o noktadayım..
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.