Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Eğer betonarmeyi insan gibi kullanırsak emrimize müheyyadır. Firavun'un piramidi yaptırdığı taşla, Süleymaniye'de kullanılan taş aynı maddeden yapılmadır. İkisi de taştır; ama biri ezer, diğeri sizi ihya eder. Çünkü onda İslam medeniyetinin ruhu var. Firavun'un yaptırdığında ise "ben" var.
İlim ile Bilim arasındaki fark nedir? Atatürk'ün İlminin Manası Nedir?
Mustafa Kemal Atatürk'ün sahip olduğu ilmin ne anlama geldiğini Atatürk'ü dine yamama çabalarını boşa çıkarmak için açıklamak zorundayım. Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerini bilmek, öğretmek, öğrenmek aşamasını geçtik. Şimdi o sözlerin manasını öğrenerek yarım kalan devrimi tamamlama aşamasına geçiyoruz. İlim sahibi olmak
Reklam
NUR RİSALELERİNDE İTİKADİ MESELELER
ÖLÜLERİN TASARRUFU "Özellikle, Allah adamı Hz. Abdülkadir, Gavs-ı A'zam, "ol" der "olur" dairesinin kutbu..."(1) "Hazret-i Mevlânâ (Halid-i Bağdadi) (K.S.) Hindistan'dan Tarik-ı Nakşîyi (Nakşi tarikatını) getirdiği vakit, Bağdat dairesi, Şah-ı Geylânî'nin (K.S.) ba'delmemat (ölümünden
Yaşadığın sıkıntıda Allah'ın seni sevmediğini düşünüp, benim imanım zayıf diye düşünme. Allah, "Habibim" dediği Peygamber'ini (s.a.v) altı evlat acısı ve nice acılar ile imtihan etmedi mi?
Sayfa 209 - Destek Yayınları
ece

ece

@faytonlar
·
27 Nisan 12:02
Tanrıların göğe uçurulması ya da göksel olması Tevrat, İncil ve Kur'an'la başlamamıştır. Tevrat, İncil ve Kur'an yeryüzündeki ağaları, efendileri "Efendi Allah (Rabbül Alemin) adıyla göğe uçurmuşlar (simgesel olarak). Böylece insanlar gökten yere doğru yönetilip sömürülmüşler. Kur'an'da bu savımızı kanıtlayan bölüm bile var. (Secde, 5): "Allah, gökten yere kadar her işi düzenleyip yönetir."
ece

ece

@faytonlar
·
27 Nisan 16:16
Gericiliği körükleyen, bilimsel gelişmelere düşman gözüyle bakan, bilimi aşağılayan, kadına özgürlük tanımayan, onu ezen bir din öğretisi neye yarar? Şimdiye kadar neye yaramıştır?
Reklam
BEDAHETLERİN HAKİKATİ...
- "(İnsan tekini anlatmak) bunu söyleyen ve Müslüman olmayan garibanlar anlamıyorlar ki, Türkiye'de olup da, insan tekini anlatırken İslâm'ı tanımayana gülerler!.. İnsan tekini anlatmak, bedahetlere güvenmektir; ve bedahetlerin hakikati de İslâm'da!.."
Sayfa 152 - 9.Levha, (Yeni Dünyanın Eşiğinde) -Tenasüh- İBDA YayınlarıKitabı okudu
Nebinin Övgüsüne Mazhar Olmak
"Ben cinlerden ve insanlardan olan şeytanların Ömer'den kaçtıklarını görüyorum."
Sayfa 117 - Hayâtu's-SahâbeKitabı okuyor
İslam'ın temeli ahlak, ahlakın özü bilgi, bilginin özü akıl imiş.
Sayfa 250 - KapıKitabı okuyor
TENASÜH...
- "Bu mesele, (tenâsüh) şimdi, Budizm'in, Batı formasyonu görünüşü şeklinde ortaya geliyor... "Mümkün" değil, "gerçek" diye incelenen... İslâm'da, tenâsühü kabul etmek küfürdür!.."
Sayfa 152 - 9.Levha, (Yeni Dünyanın Eşiğinde) -Tenasüh- İBDA YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Kendini kötü mü hissediyorsun? O halde dinle! Hayat istediğin gibi gitmiyor olabilir. Sakın kendini suçlama. Nefsin sana kendini değersiz hissettirebilir ama hakkı alınanın değeri Allah katında çok yücedir.
Sayfa 209 - Destek Yayınları
Çağdaş insanın her şeyi anlamış olduğu inancı, onun yetersizliğinin en büyük göstergesidir.
Enes ibn Malik Rasûlullah'ın (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle dediğini aktarır: "Ümmetim arasından, ümmetime en çok merhamet gösteren Ebu Bekir'dir; Allah'ın emri konusunda en şiddetli olanı Ömer, en hayâlı olanı Osman ve en doğru hüküm vereni Ali'dir." Bir başka rivayette "Ümmetim içerisinde ümmetime en sefkatli olan Ebu Bekir'dir" şeklinde geçer.
Sayfa 62 - Hayâtu's-SahâbeKitabı okuyor
SAİD NURSİ'NİN MEHDİLİK İDDİASI
Nur Risaleleri'nde Hristiyan ve Müslümanların ittifakına (!) Said Nursî tarafından Mehdî (a.s.) de iştirak ettirilmiş ve bu ittifakın programı olan Risale-i Nur'u Mehdî'nin neşir ve tatbik edeceği de iddia edilmiştir: "...sonra gelecek o mübarek zat (Mehdi), Risale-i Nur'u bir programı olarak neşr ve tatbik
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.