Beyaz Diş

Çevirmen:
Mustafa Demir

2019 132. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2019 14:26
Merhaba. Beyaz Diş'i nasıl anlatırım bilmiyorum. Ama bir kurt gözüyle dünyayı tanımak desem yeridir. Dünyayı algılama biçimi ve dünyayı tanıma çabasıyla bir başyapıt olmuş bir kitap. Mutlaka tavsiyemdir. İyi okumalar.
2022 94. kitabı
Okunma: 08 Aralık 2022 12:32
Kırma bir kurt olan “ Beyaz Diş”in, vahşi doğadan kopup, insanların dünyasında yaşamaya ve büyümeye çalıştığı hayat hikayesinin anlatıldığı, mutlaka okunması gereken bir kitap. Yazarın hayal gücü, hikayenin kurgusu büyüleyici güzellikte. Okurken bir kurtla empati yapıp, bütün duygularını paylaşıyor, birlikte yaşıyorsunuz. Kitaba sadece bir kurdun hayatı gözüyle bakmak çok büyük bir yanlış olur. Kurtların ve köpeklerin karakterleri, insanın içindeki duyguları, yaradılıştan gelen özelliklerini simgeliyor. Beyaz Diş’in kırma bir kurt olması, içinde köpek genlerini taşıyor olması bile, insan karakterinin daha açık resmedilmesi için düşünülmüş.En önemlisi de, hangi şekilde doğmuş olursa olsun, bir hamur gibi şekillenmeye müsait olan karakter, kimin elinde nasıl şekillenirse, karşımızda ona göre bir yetişkin bulacağımız çok güzel ifade edilmiş. Sevgi, şefkat, samimi ilgi, en çorak topraklarda bile çiçek açtırabilir. Beyaz Diş’in hikayesini sık sık düşüneceğim. Çok beğendim, ısrarla tavsiye ediyorum.
2020 5. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2020 16:11
Kitabı okumadan önce bu kadar etkileneceğimi tahmin etmiyordum. Duygular, olaylar, diyaloglar çok iyi yansıtılmış. Uzun uzun mekan betimlemeleri yok. Bu benim için iyi bir şey çünkü sıkılıyorum bu tarz kitaplardan. Akıcı bir kitap. Kitabın bir kısmını suratım asık ağlamaklı bir şekilde okudum. Beyaz Diş ne zaman rahata kavuşacak diye diye okudum kitabı. Bitirince ise anlamsız bir şekilde bağlandığımı fark ettim kitaba. Kitap dolabıma koyamıyorum baş ucumda duruyor. Yanımdan ayırmak istemiyorum. Gerçekten okurken sizde çok etkileneceksiniz. Uzun süre hafızanızda kalacağını düşünüyorum. Şiddetle okumanızı tavsiye ediyorum. Teşekkürler Jack London.
Gri Yavru
2023 16. kitabı
Okunma: 15 Mart 2023 14:31
Güzel kurt 'Beyaz Diş' Anasının karnından doğumundan itibaren büyük maceralara yelken açan bir kurdumuzun hikayesi. Ormanların içinde doğup şehrin göbeğine kadar her türlü yaşam tarzını görmüş,bir şekilde hayatını onlara adapte etmiştir. Diğer kardeşlerinden farklı olan Beyaz Diş insanlar tarafından alınıp satılıp takas edilmiştir. İnsanı gördüğü ilk günden beri 'Tanrı' olarak kabul eden bu Gri Yavru, bebekliğinden yaşlılığına kadar hep köle psikolojisi ile yaşamıştır. Ta ki Bay Scott ile tanışana kadar. Bu kitabı herkese öneririm. 7 den 70 e. Kitabı okurken değişik duygu durumlarına girdiğinizi farkedeceksiniz.
Roman
Kessinlikle okuyun.
2026 3. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2026 16:26
Evettt güzel etkileyici bir kitabın sonuna geldik.. ! Başta belirtmek isterim ki Jack London 'un kitapları çok etkileyici. Martin Eden kitabında sonu hiç beklemediğim gibi bitmişti , Beyaz diş de ise mutlu son bitti . Çok güzeldi etkilendiğim kitaplardan biri oldu . Etkileyiciligi ile birlikte bir çok duyguyu da beraberinde yaşadım ve aynı zamanda Kitabı okurken içimdeki hayvan sevgisi daha da arttı diyebilirim. En çok üzüldüğüm kısımlardan bir tanesi insanların, kendisini hayvanlardan üstün görmesi ve hayvanların insanlara her zaman boyun eğmesi gerektiği algısı.. oysa Beyaz diş'in ruhu her zaman öfkelenmiş baş eğmemişti . Beyaz diş'in güçlü, sabırlı,mücadeleci ve savaşçı olmasına hayran kaldım. Kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ederim keyifli okumalar
Duygu ve Düşünce
Beyaz Diş
2022 20. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2022 16:54
Kitabın başları beni sıktı ancak insanların olduğu kısma gelince çok keyif vermeye başladı. Kitapta bir kurdun dilinden insanlara hayvan deniliyor, insanlar için "İnsan Hayvanlar" terimi kullanılıyor. Kitapta bir hayvanın gözünden hem insan denen varlığın ne olduğunu öğreniyor hem de bir hayvanın ne istediği/isteyebileceğini öğreniyorsunuz. Not: İnsan hayvanlar terimi insanların hayvanların doğasına ve hayvanlara verdikleri zarardan, yaptıkları kötülüklerden dolayı kullanılmıştır. Mutlaka okunması gereken bir eser diyor herkese keyifli okumalar diliyorum.
2020 55. kitabı
Bir kurdun, korku ve açlıkla verdiği hayat mücadelesini, doğanın kanunlarına verdiği tepkileri ve insanlarla olan ilişkisini anlatıyor. Yazar, Beyaz Diş'i anlatırken aslında bir karakteri vurguluyor. Saygıyı, sevgiyi hissettirirken aynı zamanda korkuyu ve nefreti de hissediyorsunuz. Görev bilinci ve iradenin gücünü anlatırken, sorumsuzluğun ve güçsüzlüğün getirdiği acıları da dile getiriyor. Doğrunun ve hakkın korunmasının bir gereklilik olduğunu, bir insan için ya da bir canlı için değişmemesi gerektiğini vurguluyor. Bunun kontrol ve denge açısından mühim bir ihtiyaç olduğundan bahsediyor. Etkileyici ve güzel bir hikaye, yazarın tarzı ve kullanılan cümlelerin kalitesi memnun ediciydi. Okumanızı tavsiye ederim.
2021 3. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2021 22:52
Bir kurdun gözünden dünyayı izliyoruz. Onunla doğuyoruz.Ilk önce ailemizi sonra da evreni tanıyoruz. Büyüyoruz. İlk önce ailemiz, sonra ailenizden geri kalanlarla. Sonra da ailemiz olmaya zorlananlarla. Ve en sonunda gerçekten ailemiz olanlarla, büyüyoruz. Öğreniyoruz...Kötülük öğretildiği için kötülüğü, mücadele etmek zorunda bırakıldığımız için savaşmayı. Şiddete maruz kaldığımız için dövüşmeyi. Ve öğrenemiyoruz. Sevilmediğimiz için sevgiyi. Hep cezalandırıldığız için ödüllendirilmeyi.İnanıyoruz. Dünyaya gözlerimizi hangi canlının ruhunda açarsak açalım hayatta kalmaya. Yaşamaya. Ne olursa olsun yaşamaya... Ve biliyoruz. Güçlünün zayıfı ezdiğini. Benim için hep yuvasından ilk defa çıkıp kırlarda yuvarlandığın yavru kurt olarak kalacaksın beyaz diş...Hayata daha önce senin türünden birinin gözleriyle bakmayı denemiştim. Mucize gibiydi. Ama artık sadece denemiyorum. Sayende anlıyorum da. Sanırım fazlasıyla bağlandım sana. Kim bilir belki bir parçamı seninle bıraktım okurken ya da sen bıraktın kendini bana anlatırken. Sirius'a ithafen...
Kutsal Kurt
2023 3. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2023 01:07
Jack London tarafından yazılan bu eşsiz eseri Beyaz Diş'i okumanızı tavsiye ederim. Alaska’nın sert doğa koşullarında geçen, nefes kesici bir macera hikâyesi anlatılır. Yarı köpek bir anne ile kurt bir babanın yavrusu olarak dünyaya gelen Beyaz Diş, doğduğu günden itibaren farklılığının gölgesinde bir hayat sürmeye başlar. Çok farklı görünen, çok farklı kuralları ve düzeni olan bu yerden, dünyayı ve yaşamı keşfetmeye başlar. Doğduğu zamandan itibaren hayata dair hiçbir duyguyu bilmezken, Tıpkı bir insan gibi tecrübelerle bunu öğreniyor. Bir mağarada Anne şefkati ile büyüyen tecrübeler kazanan, doğanın kanunu gereği güçlü olmak zorunda olduğunu her gün gitgide öğrendikten sonra; İlk yürüyüşünü, ilk güneş görüşünü, ilk avlanmayı, ilk yemeğini vs. herşeyi tecrübelerle kazanıyor. Hayatını 3 döneme ayırıp yazmak istiyorum. Birinci dönemi ister istemez Çaylak olarak... Kendi evini yani doğayı öğrenme ile geçer doğanın içinde içgüdülerini öğrenir. Vahşi hayat karşısında evcilleşecegi bir uzun dönem içinde ilk önce kendi türlerinden, hayvanlardan, insanlardan çok eziyet görür çok bedel öder acımasız yaşam kavgasında. Bazı geceler acı çekip uluması, bu kitabı okuyan her insanın yüreğine dokunur. Hayatının ikinci dönemi Acılara Tutunma olarak... İkinci dönem için böyle bir başlık koydum çünkü; Kendisini kendisi yapan, ona her şeyi öğreten, zekasını daha ileriye götüren, her duyguyu ona yaşatan Annesinden ayrılacak ve vahşi doğa karşısında yalnız olacaktır. Bir köle gibi insanların eline düşecektir Güzel Smith adında sahibi tarafından işkenceler görecek her acı cekişinde belki bir insan gibi düşünmek gerekirse her okuyucu "Annesi burda olsaydı bunlara izin vermezdi, bu kadar acı çekmezdi bu kadar sahipsiz kimsesiz kalmazdı" diyecekler. Hayatının Üçüncü dönemi içinse Sevginin Gücü
Kutsal Kurt
2021 12. kitabı
Okunma: 19 Ekim 2021 17:03
Sevginin,dostluğun ve sadakatin en masum hali.İnsanın ne kadar vahşi ve bir o kadar da iyi olabileceğinin hikayesi.Okunup ders alınması gereken bir kitap.

Jack LondonYazar · 120 kitap
12 Ocak 1876’da San Francisco’da doğdu. Gerçek adı John Griffith Chaney’dir. Evlilik dışı bir çocuk olarak dünyaya gelen Jack London, soyadını, henüz sekiz aylıkken annesinin evlendiği John London adlı savaş gazisinden aldı. Maddi sıkıntılar nedeniyle küçük yaşta okulu bırakıp gazete satıcılığı, tayfalık, balıkçılık, istiridye korsanlığı, gazetecilik, sahil koruma devriyeliği gibi çeşitli işlerde çalıştı ve Amerikan işçi sınıfını tanıdı. 1894’te serserilik suçlamasıyla otuz gün hapis yattı. Hapisten çıktıktan sonra hayatını değiştirmek arzusuyla liseye kayıt yaptırdı. Lise öğrenimini bir senede tamamlayarak 1896 yılında Kaliforniya Üniversitesi’ne girdi. Bir dönem okuyabildiği üniversiteden maddi zorluklar sebebiyle ayrıldı. 1897’de Klondike bölgesinde altın arayanlara katıldı ama bir yıl sonra yine yoksul ve işsiz olarak geri döndü. Yoğun bir çalışma programı hazırlayarak şansını yazarlıkta denemeye karar verdi. Soneler, baladlar, nükteli fıkralar, anekdotlar, korku ve serüven öyküleri yazmaya başladı. 1909’da yazdığı Martin Eden bu dönemi yansıtması bakımından otobiyografik izler taşır. İlk kitabı Kurt Dölü (1900) büyük ilgiyle karşılandı. Aynı yıl Elisabeth Maddern ile evlendi ve bu evlilikten iki kızı oldu. Ancak bu beraberlik uzun ömürlü olmadı ve 1904’te sona erdi. Charmian Kittredge ile ikinci evliliğin ardından 1916’da Kaliforniaya’daki çiftliğinde hayatını kaybetti. London yazarlık kariyeri boyunca elliye yakın kitap yazdı ve döneminin en çok okunan yazarlarından biri oldu. Yazdıkları, yaşadıkları etrafında şekillenmiş, sosyalizmin de etkisiyle toplumcu bir dünya görüşüne ulaşmıştır. Başlıca eserleri arasında Beyaz Diş, Martin Eden, Uçurum İnsanları, Vahşetin Çağrısı yer alır.