Broken Wings

Halil Cibran

Ruhunuz başkasına, bedeniniz başkasına ait olduysa…!
2024 3. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2024 21:05
88 sayfalık ansiklopedi… Felsefe,Edebiyat… varda var. Kitabı gözünüz ile hızlı okursanız 2 saatte biter. Ruhunuz ile okursanız belkide kapak kapanır ve açılmaz. İki kavuşamayan aşk; hepimize tanıdık bir çoğumuz bu duyguyu bizzat tecrübe etti. Defalarca kitaplarda bu hikayeleri okuduk. Böylesini okumadınız. Allaha böyle dua eden bir kadın duymadınız… Kitabı okudukça duygularınız kabaracak,soluğunuz kesilecek,kemikleriniz kırılıyor gibi hissedeceksiniz. Ve Ruhunuz başkasına, bedeniniz başkasına ait olduysa belkide okumamalısınız !
Kırık KanatlarHalil Cibran · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202512,4bin okunma
Kanatları kırık aşkın hikâyesi…
2025 42. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2025 22:16
Halil CibranHalil Cibran ’ın etkileyici, şiirsel anlatımı yine beni kendine hayran bıraktı. Sanki Halil Cibran’dan roman değil de aforizma okuyormuşum hissi yarattı. Düşünce odaklı bir eser kaleme almış. Bu eserde Cibran, birbirini sevip de kavuşamayan iki âşığın imkânsızlıklarla dolu aşklarını, umutsuzluklarını, haykırışlarını ve yalvarışlarını öyle bir anlatıyor ki, okurken iliklerinize kadar hissedeceksiniz. Sayfa sayısı az olsa da hacimli bir eser okumuş hissi uyandırıyor. Sonuç olarak, Cibran; kadınların toplumdaki yerini, gelenek ve görenekler karşısındaki acizliğini ve toplumsal baskı altında kadının konumunu sorgulamıştır. Keyifli okumalar!
2024 19. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2024 10:47
Susmak konuşmaktan daha ağır değil midir? Diyor kitabında Halil CibranHalil Cibran
Kırık kanatlar..
2023 177. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2023 01:04
Her erkeğin hayatının baharında apansız ortaya çıkan, yalnızlığına şiirsel bir anlam kazandıran, günlerinin boşluğunu hoş bir arkadaşlıkla, gecelerinin sessizliğini uzayan ezgilerle dolduran bir
Edebiyat & Roman
Puan vermedi·88 syf.·
2024 49. kitabı
Kırık Kanatlar, aşkın ve özgürlüğün bedellerini anlatan, duygusal yoğunluğu, şiirsel dili ve evrensel temalarıyla okurlar üzerinde derin bir etki bırakmayı başaran etkileyici bir roman. Sadece bir aşk hikayesi olmanın ötesinde, toplum eleştirisi ve bireyin özgürlük arayışı gibi önemli konulara da değinerek biz okurları düşünmeye ve sorgulamaya teşvik ediyor.
2024 60. kitabı
" Selma, kırlar baharı nasıl seviyorsa, ben de seni öyle seveceğim. Sende hayat bulacağım, güneşte hayat bulan bir çiçek gibi. Adını sayıklayacağım, tıpkı kasabadaki kiliselerin vadilerde yankılanan çan sesleri gibi. Ruhuna kulak vereceğim, kıyıların dalgalara verdiği gibi. Seni büyük bir hasretle hatırlayacağım, tıpkı gurbette kalanın, çok sevdiği ülkesini; karnı aç olanın, arzu ettiği yemeği; tahttan düşen hükümdarın, eski görkemli günlerini ve bir esirin, özgür günlerini hatırladığı gibi." Yine yeni yeniden Halil Cibran ile cümleler arasında kayboldum. Halil Cibran kitaplarını yazarken okurlar her şeyi aklına kazısın istiyor diye düşünüyorum çünkü çoğu cümle ürpertici güzellikteydi. Spoi içerir! Faris Efendi kızı Selma ile mutlu mesut yaşar. Ardından arkadaşının oğlu onu ziyarete gelir ve Selma'ya aşık olur Selma da ona aşık olur ama Başrahip Selma'yı yeğeni Mansur için düşünmektedir bu nedenle durumların seyri değişir. Kitabın okunmasını tavsiye ediyorum.
Kırık KanatlarHalil Cibran · Kızıl Panda Yayınları · 202312,4bin okunma
Kırık Kanatlarla Uçmaya Çalışmak
2024 44. kitabı
Halil Cibran'ın Kırık Kanatlar'ı, sıradan bir aşk hikayesinden çok daha fazlasını sunan, yürek burkan bir roman. Selma ve Kahlil'in imkansız aşkı, şiirsel bir dille ve derin duygularla
Aşkın Kanatlarıyla Yükselip Kaderin Zindanına Çarpmak...
2024 4. kitabı
Okunma: 07 Ekim 2024 18:08
Kırık Kanatlar Halil Cibran’ın zarif ve derin bir aşk hikâyesini, şiirsel bir dille anlattığı nadide bir eser. Cibran, adeta kelimelerle bir resim çizerken, aşkı yalnızca bir duygu değil, varoluşun ta kendisi olarak sunar. Kitapta, bir yandan saf bir aşkın coşkusunu yaşarken, bir yandan da toplumun ve geleneklerin katı duvarlarına çarpmanın verdiği kederle sarsılırız. Kitabın kahramanı Selma ve anlatıcı arasındaki aşk, her şeyden önce ruhsal bir bağ. Cibran, Selma’nın güzelliğini ve masumiyetini tasvir ederken okuru büyüler, ama bir yandan da bu aşkın kaçınılmaz kaderiyle okuru hazırlıksız yakalar. "Kırık Kanatlar" yalnızca iki kalbin değil, iki ruhun da birlikte özgürlüğe kanat çırpışını ve sonra o kanatların kırılmasını anlatır. Ancak bu keder dolu aşk öyküsünü sadece acı verici olarak nitelendirmek Cibran'a haksızlık olur. Onun dili, yeri geldiğinde bir bilgenin esprili bakışıyla aydınlanır. İnsan ilişkilerinin ironik doğasını incelikle yansıtırken, bazen de okurun dudaklarına acı bir tebessüm kondurur. Öyle ki, aşkın trajedisinde bile hayata karşı ince bir mizah duygusu bulmayı başaran bu anlatı, insanın içsel derinliklerine dokunur. Bu kitap, aşkın hem saf güzelliğini hem de onu tüketen zorlukları tasvir ederken, Cibran’ın kaleminden dökülen her kelime adeta bir şiir gibi ruha işler. Cibran, aşkı anlatırken aynı zamanda insanın özgürlüğe duyduğu özlemi de dile getirir. Selma’nın kaderi, sadece bir aşkın değil, kadın olmanın, birey olmanın ve zincirlenmiş hayallerin de hikayesidir. Aşkı ve özgürlüğü arayanların okuması gereken kitap. Ben çok sevdim.. Siz de sevin oluymu
1K
SİR. HALİL CİBRAN
2023 49. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2023 23:17
Ah be Halil Cibran.. kalemine hayran idim zaten , bugüne kadar 6 kitabını okudum lakin bu kitabınıda içime işledikten sonra sen benim gönlümde artık ayrı bir yere taht kurmuş oldun. Betimlemeleri ,
Kırık kanatlar
·64 syf.·
2025 22. kitabı
...KIRIK KANATLAR... DİKKAT DİKKAT!!! BU KİTABI OKURKEN GEREKLİ OLAN ŞEYLER:
Kırık KanatlarHalil Cibran · Kapra Yayıncılık · 202012,4bin okunma

Halil CibranYazar · 93 kitap
Cibran, 1883 yılında Osmanlı İmparatorluğu kontrolündeki Cebel-i Lübnan Mutasarrıflığı'nda Maruni bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Ailesi ve kardeşleriyle 1895'de ABD'ye göç etti. Annesi terzi olarak çalışırken Boston şehrinde bir okula başladı. Cibran'ın yaratıcılığını fark eden öğretmeni Cibran'ı fotoğrafçı ve yayıncı F. Holland Day'le tanıştırdı. Gibran, Beyrut'taki Collège de la Sagesse'e kaydolmak için on beş yaşında ailesi tarafından memleketine geri gönderildi. 1904'te, Cibran'ın çizimleri ilk kez Boston'daki Day's stüdyosunda sergilendi ve Arapça ilk kitabı 1905'te New York'ta yayımlandı. Cibran, yeni tanıştığı hayırsever Mary Haskell'in mali yardımıyla 1908'den 1910'a kadar Paris'te sanat okudu. Oradayken, Jön Türk Devrimi'nden sonra Osmanlı İmparatorluğu'nda isyanı destekleyen Suriyeli siyasi düşünürlerle tanıştı; Gibran'ın aynı fikirleri ve aynı zamanda antiklerikalizmi dile getiren bazı yazıları, sonunda Osmanlı yetkilileri tarafından yasaklanacaktı. Eserleri ve düşünceleri dünya üzerinde geniş yankı uyandırdı. Şiirleri yirmiden fazla dile çevrilmiş olan Cibran aynı zamanda başarılı bir ressam idi. Resimlerinin bazıları günümüzde dünyanın birçok şehrinde sergilenmektedir. Yaşamının yaklaşık son yirmi yılını ABD'de geçiren yazar, ölümüne kadar kaldığı bu ülkede eserlerini İngilizce yazmıştır. Halil Cibran'ın en ünlü eserlerinden biri olan ve ilk kez 1923 yılında basılan Nebi adlı eseri, toplam 26 adet şiirden oluşan bir karma şiir denemeleri kitabıdır. El Mustafa adındaki bir kahinin 12 sene kaldığı Orphalese şehrinden ayrılıp evine gitmek üzereyken bir grup halk tarafından durdurulması ve ana kahraman ile halk arasında insanlık ve hayatın genel durumu hakkında geçen konuşmalar kitabın kendisini oluşturmaktadır. Cibran'ın bu kitapta El Mustafa isimli şahsa verdiği bu isimle peygamber Hz. Muhammed'i işaret ettiğini iddia edenler vardır. Fakat kitaptaki metinler çoğunlukla Matta'ya göre İncil'in 5. bölümünde yer alan İsa'nın Dağdaki Vaaz'ıyla içerik ve üslup açısından benzerlik ve paralellik gösterir. Yazarın İnsanoğlu İsa adlı kitabındaki çalışmalar da dikkate alınırsa El Mustafa'nın Meryemoğlu İsa Mesih olabileceği iddiaları daha da güç kazanmaktadır. Ermişin Bahçesi Halil Cibran'ın Ermiş kitabının devamı niteliğindedir. Türkçeye çevirisi R.Tanju Sirmen tarafından yapılmıştır. Yayın yılı 1999.