Miss Marple #10

At Bertram's Hotel
Orijinal Dil:
İngilizce

Puan vermedi·%74 (131/176 syf.)·
Cinayetler Oteli 1960'lı yıllarda Londra'daki Bertram Oteli'nde geçiyor. Bertram öyle bir otel ki çay içilen porselenlerden, konuklarına, dekorundan, çalışanlarına 1900'lü yılların başlarını yaşatıyor. Çocukken bu oteli ziyaret eden Marple, yeğenlerinin teyzelerini bir tatile gönderme planları üzerine kendisini yıllar boyunca hiç değişmeden kalmış gibi görünen Bertram Otelinde buluyor. Otel çok pahalı, çok elit bir kesmi misafir ediyor ancak yolunda gitmeyen birşeyler var... Soygunlar oluyor, Marple aslında önemsiz gibi görünen konuşmalara kulak misafiri oluyor ve sonunda bir cinayet işleniyor... Ve kahramanımız Marple her zamanki gibi kendisini yine bir cinayet soruşturmasının ortasında buluyor! Greenshow'un Deliliği ise binbir mimari tarzın bir araya getirilip oluşturulduğu dehşetli bir ev! Miras, para, malikane, mirasta gözü olanlar, üç zanlı, cinayet ve Marple... Bu sefer Marple doğrudan hikayenin içinde değil lakin yine de işlenen cinayeti ustalıkla çözmeyi beceriyor!
İnceleme
2026 23. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2026 19:04
Merhaba Agatha Cristie çok severim, sıkı hayranıyım, kitaplarının çoğunu da okumuşumdur. Bu kitap okuduğum kitapları arasında en vasat olanıydı sanırım. Kitabın adı "Cinayetler Oteli" ama sadece bir cinayet işlendi kitapta. Betrams Oteli olsa daha iyi olurmuş. Çok sıkıldım yarısına kadar, yarıdan sonra hareketlendi ama yine de klasik "Agatha kitapları" gibi değildi. Okunmasa da olur diyebilirim. Daha güzel kitaplar okumak dileğiyle...
2025 52. kitabı
Okunma: 26 Ekim 2025 12:28
Sürükleyici bir gerilim ve zekice kurgulanmış bir gizemle başlıyor. Mekân, her köşesiyle merak uyandırıyor ve olayların yoğunluğunu artırıyor. Karakterlerin kararları, korkuları ve sırları, cinayetlerin ardındaki gerilimi derinleştiriyor. Olay örgüsü, adım adım gerilimi yükselterek sürprizlerle dolu bir sona taşıyor. Dilin akıcılığı ve kısa, çarpıcı cümleler, okuyucuyu nefes kesen bir tempoda ilerletiyor. İpuçları, merak ve tatmin duygusunu bir arada sunuyor. Okuduktan sonra etkisi uzun süre devam eden bir atmosfer ve unutulmaz bir deneyim bırakıyor. Gizem ve gerilimin harmanı, hem düşündürücü hem de sürükleyici bir yolculuğa çıkarıyor.
2025 12. kitabı
Okunma: 16 Ekim 2025 21:37
Gerçekten çokk güzeldi.. Bayan Marple harika bir karakterdi zaten ama ben Bess'i de sevdim. Kendine özgü birisiydi. Bess'in böyle bir fedakarlık yapacağını tahmin etmemiştim açıkçası.. hoştu belki bir şeyleri telafi etmeye çalışıyordu, kendine yakışır şekilde bitirdiğini düşünüyorum. Bu arada 'çete' olayına ve olayın otelle ilişkisine bayıldım, zekiceydi. Ana hikayeden sonra Bayan Marple'ın içinde olduğu kısa bir bölüm var, çokk fazla ipucu olmasına rağmen 'polis' olayını ben de göz ardı etmiştim Agatha Christie'nin daha önce On Kişiydiler kitabını okumuştum bir adada geçiyordu, şu an bir otelde yarış arabalarının bile olduğu bu kitabı okurken yazarın ortamı ne kadar güzel yansıtabildiğini farkettim bence siz de seversiniz bunu. Cinayetler Oteli Agatha Christie
2023 28. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2023 16:26
Agatha Christie'nin okuduğum ikinci kitabı oldu. Tarzını zaten sevmiştim. Bu kitapta iki cinayet hikayesi bulunuyor. Bu cinayetleri de cinayetlerle hiçbir ilgisi olmayan yaşlı Jane Marple oturduğu yerden çözüyor :) bazen yaşlıların mobese kamerası gibi olmaları işe yarıyor yani :)
2020 113. kitabı
Kitabımızdaki konu Londra’da Bertram otelinde geçiyor. Eski İngiltere tarzında olan bu otelin olağanüstü düzeni ve müşterileri Bayan Marple’nin dikkatini çekiyor ve gözlemlerine başlıyor.:)Sonrasında tuhaf olaylar örgüsü ve bir de işin içine giren cinayet sonucunda bir solukta kitabı okuyorsunuz. Son derece sade ve akıcı bir dile sahip olan kitabı eğer polisiye seviyorsanız keyifle okuyabilirsiniz:) Keyifli okumalar:))
2023 62. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2023 01:17
Bertram Oteli'nde işlenen cinayet, otel görünümlü yer resmen çete olmuş, öldürülen Michael Gorman'ın ölümüyle ortaya çıkan hikaye ve yaşanan ters köşeler. Burada da adalet arayıcımız Jane Marple oldu. Kitap güzeldi. Bence otel ihtiyarlar oteli olmuş, başlarda karışık gelir gibi olsa da güzel ilerledi. Ayrıca 29 sayfalık başka bir hikaye sürprizi vardı. Bayan Greenshow'un öldürülmesi ve altında yatan nedeninin anlatıldığı güzel hikayenin adı Greenshow'un Deliliği.
2020 23. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2020 17:58
Orijinal adı Bertram Oteli. Keşke orijinal adı ile kalsaymış çünkü otelde denildiği gibi cinayetler yok, tek bir cinayet işleniyor öykü boyunca. Agatha Christie’nin klasik polisiye romanlarından biriydi, kitabın en başında kişileri tanıtan bir liste ve ip uçları yazılıydı. Seçkin kişilerin katıldığı, çoğunluğu yaşlı ve üst düzey kişilerden oluşan müşterilerin geldiği klasik tarzda döşenmiş bir otel. Tüm olaylar dönüp dolaşıp Bertram Oteliyle birleşiyordu. Sıkılmadan severek okudum bir günde.
2015 44. kitabı
Kitabın ismiyle başlamak istiyorum yorumuma. Kitabın orijinal ismi The Bertram's Hotel. Yani kitaptaki otelin ismi. Türkçeye Cinayetler Oteli diye çevirmeleri çok iyi olmamış. Çünkü kitap cinayet üzerine kurulmamış. Şu ana kadar okuduğum Agatha Christie kitaplarından bu yönüyle farklı. Kitabın üçte ikisi geride kaldığı vakit bir cinayet işleniyor. Kitabın isminden yola çıkan okuyucular nerede kaldı bu cinayet diye sabırsızlıkla bekleyebilirler. Yazar güzel bir biçimde olayları Bertram Oteli etrafında anlatmış. Bu otel dışarıdan çok masum gibi gösteriliyor ama otelde ters giden bir şeyler oluyor. Dikkatli bir okuyucu bunu rahatlıkla anlayabilir. Tabi ben biraz okurken sıkıldım çok da dikkat etmedim bu yüzden bu ayrıntılara. Agatha Christie'nin diğer kitaplarından ayıran başka bir unsur ise kitabı bir yerde kesip şu ana kadar ki delillerle katili bulabileceğimizi söylemesi. Daha önceki okuduğum kitaplarında böyle bir şey hatırlamıyorum. Yazarın bu kitabı okuduğum diğer kitaplarından daha kötüydü. Heleki On Küçük Zenci kitabının yanında bu kitaba çok kötü demek heralde en büyük hakkım.. Eeee kadının 126 tane kitabı var. Ara sıra böyle ortada kalmış kitapları da çıkabiliyor. Galiba yazar bu kitabı yaşlılığında yazmış. Bu da belki bir etken kitabın çok da süper olmamasında. Belki de artık Agatha Christie'nin kitaplarına doyduğum için böyle diyorum. Bu yüzden bu kitapla birlikte artık Agatha Christie'ye final yapıyorum. Tabi böyle diyorum şimdi ama gene 2 yıl sonra aklıma gelecek bu yazar ve gene kütüphanenin arama motoruna hevesle tuşlayacağım yazarın ismini.
2019 107. kitabı
Okunma: 31 Ağustos 2019 14:12
Merhaba arkadaşlar. Agatha Christie’nin okuduğum 22 kitabı arasında en kötü olan kitap bu kitaptı. Heyecan yoktu, kurgu kötüydü, oteldeki şebeke ile cinayet sebebi arasındaki bağlantı zayıftı. Sevmedim ve tavsiye etmiyorum. Sevgili Agatha Christie çok özür dilerim, seni seviyorum ama bu eleştiriyi yapmak zorundaydım:) İyi akşamlar.

Agatha ChristieYazar · 163 kitap
Agatha Christie dünyanın en tanınmış polisiye romanları yazarıdır. Eserleri 45 dile çevrilmiş olan yazarın kitap satışları milyarları bulmuştur. Kutsal kitaplar (Kuran ve İncil) ile Shakespeare'dan sonra en çok satan yazardır. Agatha Miller, İngiltere'nin Torquay şehrinde 15 Eylül 1890'da doğmuştur. 1914 yılında Kraliyet Hava Kuvvetleri'nden Archibald Christie ile evlenmiştir. 1928 yılında boşanan çiftin Rosalind adında bir kızları vardır. Yarım yüzyıla aşkın süren yazarlık hayatında, 79 roman ve kısa hikâyelerden oluşan kitap yazmıştır. Ayrıca 25 Kasım 1952'de Londra'da perdelerini açan ve bugüne kadarki en uzun süreyle oynanan tiyatro eseri olan Fare Kapanı'nın da yer aldığı bir düzineden fazla oyuna imza atmıştır. Christie'nin 1920'de yayınlanan ilk kitabı "The Mysterious Affair Style (Ölüm Sessiz Geldi)", aynı zamanda meşhur kahramanı Belçikalı Dedektif Hercule Poirot'nun da yer aldığı ilk eseridir. Yazın dünyasının bilinen en ünlü karakterlerinden biri olan Hercule Poirot'yu yaratan Christie, bu kahramanını 33 romanı ve birçok kısa hikâyesinde kullanmıştır. Bir diğer kahramanı ise kadın karakter Miss Jane Marple'dır. Miss Marple'ı 1930 yılında yazdığı "The Murder at the Vicarage (Ölüm Çığlığı)" adlı romanıyla okurlarına tanıtmıştır. Her iki kahramanın da serüvenleri televizyon dizisi veya film olmuştur. 1974'de Doğu Ekspresinde Cinayet, 1957'de "Witness for the Prosecution (Beklenmeyen ?ahit)", 1978'de Nil'de Ölüm en başarılı olan filmlerindendir. Agatha Christie ayrıca Mary Westmacott takma adıyla altı adet duygusal roman da yazmıştır. Aynı zamanda ikinci eşi Sir Max Mallowanile katıldığı arkeolojik kazılarla ilgili kitaplar da yazmıştır. 1971 yılında İngiltere'nin en yüksek onur unvanı olan "Britanya İmparatorluğu Kadın Komutanı" nişanını almıştır. Agatha Christie 12 Ocak 1976'da ölmüştür.