Çocuk Kalbi

Edmondo De Amicis

Çocuk Kalbi Hakkında

Çocuk Kalbi konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Çocuklar, dünya çocuk klasiklerini niçin okumalıdır? Bu sorunun cevabı şudur: “Bir yetişkin olduğunda iyi bir kitap okuyucusu ve iyi bir birey olması için!” Okuma çağının başlangıcından itibaren çocuklarımızın okuyacağı kitapları yetişkinler, genellikle aile bireyleri ve öğretmenleri seçer. Çünkü çocuk henüz kitap seçme yetisine sahip değildir. İşte bu noktada çocuklar için okuma kitaplarını seçen kişilerin “seçimleri” büyük önem taşır. Klasik değerini kazanmış bir kitabı okuması, çocuğa çok önemli bir keşif imkânı sunar. Kendi yaşadığı dönem, toplum ve davranışların dışındaki bir dünyayı tanımaya başlar. Okuma, dil ve ifade yeteneklerini çok daha üst noktalara taşımasına yardımcı olur. Hepsinden de önemlisi, bir yetişkin olduğunda “iyi ve kaliteli” eserlere yönelmesine, dikkatli seçimler yapmasına zemin oluşturur. Değerli yetişkinler, farkındasınız değil mi? Bu konuda siz anne-babalara, aile üyelerine ve öğretmenlere büyük vazife düşüyor! Okuma yaşındaki çocuğunuzun dil, okuma ve kavrama yeteneğine göre iyi ve kaliteli hazırlanmış dünya çocuk klasikleri, çocuğunuza okuma zevkini aşılayacaktır. Çocuklarınıza klasik çocuk kitaplarını mutlaka okutun, onları “gerçek kitaplar” ile tanıştırın.
Çevirmen:
Aylin Yıldız
Aylin Yıldız
Tahmini Okuma Süresi: 12 sa. 11 dk.Sayfa Sayısı: 430Basım Tarihi: 29 Nisan 2017İlk Yayın Tarihi: 1886Yayınevi: Halk KitabeviOrijinal Adı: Cuore
ISBN: 9786059350242Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 82.2
Erkek% 17.8
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Edmondo De Amicis
Edmondo De AmicisYazar · 10 kitap
1846'da Oneglia'da dünyaya geldi. Önceleri subay olarak orduda çalıştı. Floransa'ya giderek askeri bir gazetede fıkra ve makaleler yazmaya başladı. Bunları bir cilt halinde. Ardı ardına yazdığı kitaplarla ün kazandı. En bilinen eserlerinden biri, Türkçeye Çocuk Kalbi başlığıyla çevrilen Cuore adlı çocuk kitabıdır. İstanbul ve Türkiye gezilerini, 2 ciltlik Costantinopoli (1877) adlı eserinde anlattı; bu eser, Türkçeye 1874'de İstanbul (Reşad Ekrem Koçu çevirisi; kısaltılmış metin) ve İstanbul (Beynun Akyavaş çevirisi; tam metin) başlıklarıyla çevrilmiştir. Torino kentine yerleşti ve eğitim konularıyla ilgilenmeye başladı. Dostlar adını verdiği 2 ciltlik kitabı, ruhbilimsel gözlemler yönünden önemlidir. 1886'ya yayımladığı ve başyapıtı sayılan Cuore Çocuk Kalbi tam 25 dile çevrildi ve dünya çapında ünlenmesini sağladı. Sull'oceano (1889; Okyanus Üstünde), Il romanzo di un maestro (1890; Öğretmenin Romanı), La carrozza di tutti (1899; Herkesin Arabası), Okul ile Ev Arası adlı yapıtlarından sonra, 1905'te İtalyanca üzerine inceleme ve görüşlerini L'idioma gentile (1908; Güzel Dil) adlı yapıtında topladı. Edmondo De Amicis, 1908'de hayata gözlerini yumdu.