Mayıs 1935 - Şubat 1942

Albert Camus
Değerli olmak ya da olmamak. Yaratmak ya da yaratamamak. Birinci durumda, her şey kanıtlanmıştır. İstisnasız, her şey. İkinci durum, tam bir Anlamsızlık'tır. Geriye en güzel intiharı seçmek kalır: Evlilik + 40 iş saati ya da tabanca. * * * Kendimiz olacak zamanımız yok. Yalnızca mutlu olmaya zamanımız var. * * * Devrimci düşünce, tam anlamıyla insanın, insanlık durumuna karşı çıkışıdır.1 Bu anlamda, çeşitli görünümler altında, sanatın ve dinin süregiden tek temasıdır. Bir devrim her zaman Tanrılara karşı gerçekleştirilir - Prometheus'tan başlayarak. Bu, insanın yazgısının üstünde hak iddia etmesidir, zorbalar ve soytarı burjuvalar bunun bahanesinden başka bir şey değildir. Kuşku yok ki bu düşünce, tarihsel eylemi içinde kavranabilir. Bunu kanıtlama iradesini göstermek, boyun eğmemek için Malraux'nun coşkusu gerekir. O coşkuyu kendi özünde ve kendi yazgısında bulmak çok basittir. Bu anlamda, mutluluğun fethini dile getiren bir sanat yapıtı devrimci bir yapıt olabilir. (Kitabın İçinden)
Tahmini Okuma Süresi: 5 sa. 40 dk.Sayfa Sayısı: 200Basım Tarihi: Eylül 2002Yayınevi: İthaki YayınlarıOrijinal Adı: Carnets I, mai 1935-février 1942
ISBN: 9789758607549Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Puan vermedi
Bir ahlak kitabı yazacak olsaydım: Doksan dokuz sayfası bembeyaz,yüz sayfalık bir kitap olurdu. Son sayfaya: "Bildiğim tek bir görev var, o da sevme görevidir." yazardım. Defterler 1, Albert Camus Sayfa 56 - İthaki Yayınları 1.baskı
Defterler 1Albert Camus · İthaki Yayınları · 2002363 okunma
200 syf.
10/10 puan verdi
Albert Camus’nün eserlerini okumadan önce onu daha iyi anlayabilmek için, fikirlerini yansıtan, yazım sürecini anlatan başlangıç niteliğinde bir eser. Kendisine ait olan düşüncelerin yer aldığı, yazacağı kitapların taslaklarının bulunduğu bir eser aslında. İthaki yayınlarından basılmış ama şu an baskısı yok muhtemelen Can Yayınları basacaktır diye umuyorum. Albert Camus’nün notları, bir nevi günlüğü diyebiliriz. Gerek edebiyata karşı yaklaşımı, gerek felsefik düşüncelerinin derlendiği aforizmaların yer aldığı bir defter. Yaşama dair düşüncelerinin, can sıkıcı gerçekliklerini de yansıtmış ayrıca. Albert Camus okuyacaksanız ilk bu eserinden e-kitap olarak okumaya başlamalısınız.
Defterler 1Albert Camus · İthaki Yayınları · 2002363 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.