İki Roman Arası Öyküler

Doğan Kitap

Mala çekilerek düzeltilemez her duvar - Derz
2024 64. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2024 19:29
34 kısa hikayeden oluşan uzun bir yol. İlk kez Hakan Günday okuyacaklar için önerebileceğim bir kitap değil. Önce ''Kinyas ve Kayra'yı'' okuyun daha sonra ''Derz'e'' merhaba deyin. Elbette benimde birkaç favori hikayem oldu. Uzun uzun bahsedip tadını kaçırmak istemiyorum ama bazıları hakkında görüş bildirmeyi siz değerli Hakan Günday okurlarına bir borç biliyorum. Bir Kinyas ve Kayra Öyküsü: Favorim o oldu elbette. Kinyas, işlediği ilk cinayetten bahsediyor. Kinyas'ın hiç görmediğim bir yanını okudum. Ölümle beslenen bir adamın ilk cinayet aracının korku olabileceğini hiç düşünmemiştim. Gasp: Efruz denen henüz bıyıkları terlememiş bir çocuğun Amerika'da ölüme mahkum edilmiş bir suçlu ile mektuplaşmalarının doğurduğu sonuçlar üzerine yazılmış bir hikaye. Sonra: Aynı handa çalışan 15 yaşındaki iki çocuğun ''soykırım'' hakkında konuştuğu ve neredeyse birbirlerini gırtlak gırtlağa getiren üstüne çok düşünsel yazılmış gerçekler paradigması. Sürdürülebilir Kötülüğün Temel Şartları: Olağanüstü. Öyle tespitler yapılmış ki 2.maddesi ''Her doğru bilgiye karşılık on yanlış bilgi yaymak.'' Başlı başına diğer maddelerin ne olduğu hakkında kişisel bir kaşıntı yapıyor derimizde. Kalan hikayeleri okumak da sizlere düşüyor. Yeraltı edebiyatının en iyisini okumak bizlerin hakkı.
Yeraltı Edebiyatı
2024 5. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2024 23:54
Hakan Günday'ın çeşitli dergilerde yazmış olduğu kısa ama çok çarpıcı öykülerinden oluşuyor. Sayfaların arasında Kinyas ve Kayra'ya yeniden rastlamak beni çok mutlu etti. Beğendim, uzun zamandır odaklanıp kitap okuyamıyordum bu kitap bana iyi geldi, tavsiye etmeden önce küçük bir uyarıda bulunmak istiyorum eğer bir Hakan Günday kitabını elinizde tutuyorsanız bilmeniz gerekir ki sizi yeraltı dünyasının derinliklerine götürür, o derinliklerden hoşlanmayanlar kaleminden rahatsızlık duyabilir. Keyifli okumalar...
İnceleme
2023 150. kitabı
Hakan Günday'ın sıfır kilometre kitabı. Aldığım kitapçı heyecanla bu kitabı o kitabevinden alan ilk kişi olduğumu söyledi. Ben de aynı heyecanı paylaşayım, dedim ama olmadı. Elimdeki kitabı bitirir bitirmez başladım kitaba. Başlar başlamaz da bitirdim. Ben Hakan Günday'ın Kinyas ve Kayra'dan beri aynı kitabı yazdığını düşünüyorum. Yani yazdığı bütün kitaplar Kinyas ve Kayra'nın devamı gibi. Bu kitapta da bir Kinyas ve Kayra öyküsü var zaten. Kitap yazarın bazı öykü seçkilerinde, fanzininde ve Ot Dergi'sinde yayımlanmış yazılarından oluşuyor. Dolayısıyla ben bu öyküleri ilk kez okumuş oldum. Zira Ot, Kafa, Kafkaokur, Bavul, Çuval, Masa, Zemberek, Pösteki, Çalar Saat, Gergedan, Köstebek gibi dergiler okumuyorum. ( Bazı dergi isimlerini uydurmuş olabilirim ama boyama kitabı gibi dergi çıkarmak isteyen arkadaşlar benim bulduğum isimleri gönüllerince kullanabilirler.) Çok kötü bir kitap diyemem. İçinde çok vurucu öyküler vardı. Ama bana yeni bir şey anlatmadı. Kinyas ve Kayra okudum bir kez daha.
DerzHakan Günday · Doğan Kitap · 02,220 okunma
her cümle arkandan kapanan bir kapı!
2026 14. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2026 21:49
Derz, ne yazsa okurum dediğim Hakan Günday’ın çeşitli mecralarda yayımlanmış öyküleri ile Anakara Seyir Defteri adlı fanzininden sayfaları bir araya getirerek oluşturduğu hikaye derlemesi. Metinler içerik olarak klasik Hakan Günday anlatımı. Bazılarını okurken öfke, bazılarında nefret, bazılarında ise bulantı hissettiriyor. Kurguları fazlasıyla gerçekçi olan Günday’ın oldukça sert kalemini sanırım öfkesinden dolayı seviyorum. Bu onu diğer yazarlardan ayrı bir yerde tutmama sebep oluyor.  Yeraltı edebiyat türündeki bu derlemede hikayelerin arasına siyasal, toplumsal, kültürel mesajlar serpiştirilmiş. En sevdiğim yönü bu oldu kitabın. Kalemini cesur bulduğum Hakan Günday’ı okumayı özlemişim.
DerzHakan Günday · Doğan Kitap · 02,220 okunma
Içimizdeki o karanlık sesler...
2026 55. kitabı
" insanın kendisiyle tanışması için hiçbir yaş geç değildir." Hakan GündayHakan Günday 'ın DerzDerz kitabı 34 hikayeden oluşan kısa ama uzun bir yolculuk. Sayfalar ilerledikçe öykülerde insanın içindeki karanlıkla yüzleşiyorsun. Kitap, suç, vicdan ve hissizlik üzerine kurulmuş bir anlatı sunuyor. Karakterler öyle yerlerden konuşuyor ki, onların yaptıklarını anlamakla yargılamak arasında gidip geliyorsun. Bazen bir cümlenin içinde durup düşünüyorsun: “Gerçekten hiçbir şey hissetmemek mümkün mü?” Yazarın dili yine sert, yine filtresiz. Rahatsız ediyor, ama bu rahatsızlık bilinçli. Çünkü bazı gerçekler yumuşatıldığında anlamını kaybediyor. İnsan ne zaman “insan” olmaktan çıkar? Bir eylemle mi, yoksa hissetmemeye başladığı anda mı? Okurken kolay bir yolculuk beklemeyin. Bu kitap sizi sarsar, huzursuz eder ve belki de en kötüsü… bazı yerlerde kendinizden parçalar buldurur. Ve bence en çarpıcı yanı şu: Bazı insanlar suç işler, bazıları ise o suçu içinde taşır. Eğer karanlık metinleri seviyorsanız, bu kitap sizi içine çekecek. Keyifli okumalar dilerim
DerzHakan Günday · Doğan Kitap · 02,220 okunma
“Sonra… Sonra her şey bitti. Ama hayat devam etti.”
2024 26. kitabı
Okunma: 31 Mart 2024 12:22
DerzDerz, Hakan GündayHakan Günday Derz,Hakan Günday’ın dergilerde yayınlanmış öykülerinden oluşan derleme bir kitap. Başta kitabı alırken öykü olduğunu fark etmedim, Günday’ın yeni kitap çıkarmış olması
Derz
2025 16. kitabı
Okunma: 25 Şubat 2025 13:50
"Dergilerde yayınlanmış küçük küçük hikayelerden oluşan, bir Hakan Günday eseri. Hakan Günday’ın kitaplarını çok sevdiğim halde, bu bir tık hayal kırıklığına uğrattı beni. Kötü bir kitap mı asla fakat Kinyas ve kayra, Piç, Az vs gibi kitaplardan sonra, öyle hissettim. Bu kitabı almak isteyen arkadaşlara şu tavsiyede bulunacagim, önce ki kitaplarını özellikle Kinyas ve kayra okuyun! DerzDerz Hakan GündayHakan Günday
2023 65. kitabı
Okunma: 17 Kasım 2023 00:39
Bazı yazarlar vardır okuyucu onlar için ne yazsa okurum der. Bende 8 kitabını okumuş olduğum Hakan Günday için ne yazsa okurum der ve Ne okusam diyenlere ilk tavsiye edeceğim yazarlar arasındadır. Daha önce ki kitaplarını beğenerek okuduğum için yeni kitabı çıktığına tabi ki sevindim. Yazara güvendiğim için hiç kitap hakkında inceleme yapmadım, gerek duymadım. Okumaya başlayınca yazarın daha önce Ot Dergi'sinde yayımlanmış yazılarından oluştuğunu öğrendim. Yani roman değilmiş. Güzel sağlam bir roman bekliyordum. Üzülerek söylüyorum ki bir kaç güzel bölümler ve vurucu cümleler vardı ama benim beklentim yine yazarım başarılı yazar olmasından dolayı yüksekti. Başarılı insanların başarılarının daha da üstüne çıkması gerekiyor demek ki. Daha önce okuduğum kitapları için düşündüklerimi bu kitap için söyleyemeyeceğim maalesef. Fakat Hakan Günday ile tanışmanızı tavsiye ederim. Size iyi okumalar.
2023 15. kitabı
Okunma: 06 Kasım 2023 14:55
Hakan Günday'ın dilini , zekasını, rahatsız edici bir konuyu gündeme getirirkenki natürel bir şekilde ve tüm çarpıklığı ile öylece yazarak okuyucuları sarsması beni hep kendine hayran bırakmıştır. Öykülerinde de romanlarının birer numunelik örneği alınmış gibi bir hisse kapıldım okurken. Çeşitli dergilerde farklı tarihlerde "on yıl önceki kadar bile eski olanlar var" yazılan öykülerde sıklıkla siyasi eleştirilere ve döneminin tiye alınan durumlarına değinen Hakan Günday'ı okurken özlediğimi fark ettim. Bir Kinyas ve Kayra öyküsü de bulunmakta kitapta. Meraklısına:)
DERZ!!
2025 3. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2025 17:48
Bir kaç gün oldu DerzDerz'i bitireli ama ancak yazabiliyorum. Hakan GündayHakan Günday her zamanki gibi çarpıcı üslubuyla 34 farklı hikayeyle karşımıza çıkıyor. Hakan GündayHakan Günday 'ın dili , zekası, rahatsız edici bir konuyu dile getirirken kendine has bir şekilde ve tüm çarpıklığı ile sıradan bir şeymiş gibi yazarak okuyucuları sarsması beni hep kendine hayran bırakmıştır. Kitapta yazarın çok önceden yazdığı OT Dergisinde ve çeşitli yerlerden alıntıladığı, yayınladığı hikayelerden oluşuyor. Hepsi birbirinden etkileyici ve düşündürücü. Yazar bir de okuyucularına bir sürpriz yapmış. Kinyas ve Kayra okuyanlar eminim çok beğenecekler. Ölüm makinesi olan Kinyas'ı hiç böyle tahmin etmezdim. Hakan Günday'ı ilk defa okuyacaksanız bu kitap yanlış seçim olur. Önce Kinyas ve KayraKinyas ve Kayra 'yı okuyup ondan sonra bu kitabı okumalısınız. Hepinize keyifli okumalar...

Hakan GündayYazar · 11 kitap
Hakan Günday, Türk yazardır. 2000'li yıllardan itibaren roman, dizi ve film senaryosu, oyun türlerinde eserler vermiştir. Eserlerinde yarattığı anti kahramanlar ile toplum ahlakı, evlilik ve aile kurumlarını eleştirir. Cinsellik, şiddet, cinayet, uyuşturucu, sapkın ilişkiler gibi konuları sıklıkla ele alan yazar, Türkiye'de yeraltı edebiyatı alanında önemli isimlerden birisi olarak anılır. 29 Mayıs 1976'da Rodos'ta doğdu. İlköğrenimini Brüksel'de tamamladı. Ankara Tevfik Fikret Lisesi'ni bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransızca Mütercim Tercümanlık Bölümü'nde üniversite eğitimine başladı. Ertesi yıl Üniversite Libre de Bruxelles'in Siyasal Bilimler bölümüne geçti. Öğrenimine Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde devam etti. İlk romanı "Kinyas ve Kayra"yı 2000 yılında o dönemde Om Yayınevi'nin editörü Nevzat Çelik'in desteği ile yayımladı. Hakan Günday, eski milletvekillerinden Faik Günday'ın torunudur. 26 Kasım 2014 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen törende 2014 yılı Türk-Fransız Edebiyat Ödülünü almıştır. 5 Kasım 2015'te, Fransızcaya Encore adıyla çevrilen "Daha" romanıyla Fransa'nın saygın edebiyat ödüllerinden Prix Medicis "En İyi Yabancı Roman Ödülü'nü almıştır. İlk oyunu olan Malafa, 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında gösterime girmiştir (2010). Romanları Kinyas ve Kayra (2000) Zargana (2002) Piç (2003) Malafa (2005) Azil (2007) Ziyan (2009) Az (2011) Daha (2013)