Temmuz 2018
Orijinal Adı:
Destan
9786052006344

2021 29. kitabı
Selammm. İftar sanrası nasıl durumlar. Ben gün boyu baş ve göz ağrısı çektim. Buna rağmen kitabımı okuyup bitirdim. Orucu açıp , kahvemi içince de ağrı falan kalmadı. Şimdi bu güzel kitabı sizlerle de paylaşayım. Zahmet edip paylaşım yorumlarımı okuyanlar biliyor, bundan önce de Tülinciğimin önerisiyle  yazarın #usta kitabını okuyup bitirmiştim. O kitapta Devran 'dan öyle bir bahsedildi ki hemen okumalıyım dedim. Harbiden güzel kitaptı arkadaşlar. Devran'ın orman yeşili gözlerinin  nasıl zifiri karanlığa dönüşüp Destan ismini alışını üzüntüyle okudum. Karısını, beş yaşındaki kızını ve babasını hain bir pusuda kaybetti Devran. Ondan sonrada intikamının "Destan"ını yazdı. Bu hayata küskün eli kanlı adamın karşısına küçücük bedenine inat kocaman aşkıyla, aşkının verdiği kocaman cesaretiyle bir "pembe ejderha" çıktı. Yani Efsun.  Sınandılar, yandılar, kül oldular yine de sevdadan vazgeçmediler. Yine çok güzel bir kitaptı. Şimdi okuma sırası #kutsal da ama bir süre ara vermem lazım.  Malum başka okumalar var. Bu arada benden habersiz yazarın iki kitabı daha çıkmış. "HÜKÜM" ve "KARAMOLLA"  Dün akşam onları da sipariş verdim.  Eksiksiz olmak zorundalar Siz de benim gibi misiniz? Beğendiğim yazarın tüm kitaplarını hemen alma hastalığı var bende
2019 76. kitabı
Okunma: 08 Ağustos 2019 13:05
| Destan ~ Özge Erkin | . Bir tarafı şair ruhlu Devran diğer tarafı katil Destan. O hayatının en değerli varlıklarının öldürülmesiyle Devran’ı arka plana atıp intikamını alan ‘destan’ yazan İstanbul’un Destan’ı. Bu hikayede aşık olduğu kişiyi aşkına inandırmaya çalışan kız. Korkan adam. Efsun namı diğer Karabüyü. Babası ölünce tek istediği olan şirketin başına geçen ama asıl mesleği doktorluk olan genç kadın. 3 yıldır nefes almadan çalışan bir kadının biraz kafa dinlemek için gittiği yerde karşılaştığı ve görür görmez içinde oluşan duygularla aşkı yaşadığı adam. Yaralı adamımızın gönlüne girmeye çalışan cesur kadın. İlk karşılaşmada hatta ilk bakışta, göz göze geldikleri an aşk dolduruyor yüreklerini. Ve çok güçlü bağlarla bağlanıyorlar. Şimdi ilk dakikadan bu kadar büyük bir aşk olur mu demeyin. Öyle bir büyü ki onları da okurken bizi de içine alıyor. Kitap boyunca Devran’ın şair ruhu aşırı hoşuma gitti. Okumadan önce bolca güzel yorum almıştım ve asla boşuna olmadığını anlamış oldum. Devran’a yeniden şiir yazdıran kadın ve şiirleri çok güzeldi. Kitap boyunca yanımızda olan Kızıl lakaplı Bilal ve Merve de sevdiğim karakterlerden oldu. Özellikle kitabın başında yaşanan bir olaydan sonra Efsun’a ‘Pembe Ejderha’ demesi ve bu lakabın aralarındaki esprisi çok güzeldi. Devran’ın acılarının, korkularının üstüne üstüne gidip Efsun’la yan yana oluşu, Efsun’un ise o müthiş büyük yüreği o kadar etkileyiciydi ki Normalde kitaplarda birden oluşan aşklara ya hızlı olmadı mı diye düşünürken bu hikayede o kadar doğal ve o kadar etkileyiciydi ki aklımdan asla bu geçmedi. Özge Erkin kalemi boşuna bu kadar övülmemiş! Muhteşemsin️ Sırada yazarımızın diğer bebeği Kutsal var Ben ona geçerken sizlere de Destan’ı kesinlikle tavsiye ediyorum
2020 60. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2020 02:55
Herkese Merhaba.... Bu gün sizlere Destan kitabı ile geldim. Defalarca okuduğum ve her seferinde hayran kaldığım bu kitabın yeri bende çok ayrı. Özge Erkin Yazdığı kitaplarda  hem kalemi hem kurgusuyla her seferinde beni büyülemeyi başaran bir yazar. Eğer sizde aşk kitapları okumayı seviyorsanız sevgiyle harmanlanmış fedakarlıklarla dolu bu romanı okumalısınız. Gelelim yorumuna; "Elindeki silah yüzünden babasını reddeden Devran aynı gün babasını karısını ve küçük kızı meleğini kaybedince İstanbul'da Destan yazmaya başlar. Bir yanı şair Devran'ken diğer yanı Katil Destan'dır artık . Mesleğinde başarılı bir doktor olan Efsun babasının son isteği üzerine mesleğini bırakıp şirketin başına geçer. Doktorluğu bırakması sonucunda ideallerinin peşinden gitmek isteyen eşiyle ayrılır. İşin yorucu temposundan sıkılan Efsun tatil yapmaya karar verir. Huzurlu bir tatil planı yapan Efsun Devran'la karşılaştığı an kendini anlamlandırmadığı duyguların içerisinde bulur. Hayatı boyunca böyle duygular hissetmeyen Efsun ilk defa gördüğü adama nasıl bu denli kapıldığını sorgulasada artık gönlünün aşka düştüğünün farkındadır. Peki şimdi neler yaşanacak ? Gönlünde 3 mezar taşıyla yaşayan Devran Efsun'u hayatına alabilecek mi ? Devran'a aşık olan Efsun Destan'la tanıştığında hâlâ aşkı devam edecek mi? Bu soruların cevabını öğrenmek isteyenlere keyifli okumalar dilerim ."
2021 74. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2021 12:28
Öyle güzel bir kitap okudum ki geç okuduğum kendime kızsam mı, yoksa belki de tadını şimdi alabildiğim için sevinsem mi bilemedim! Sevgili @ozgeerkin ‘in kalemiyle yeni tanıştım ama kesinlikle son olmayacak! ‘Destan’la başlayan yolculuğum devam edecek Kısa da olsa her kitap için bir özet yazıp bilgi vermeyi severim. Düşünüyorum da bu kitabın özetini yazsam içindeki şiirlere, şiir gibi cümlelere, duygulara hakkını kesinlikle veremem. İlk görüşte aşkı, acı ve ölüm dolu geçmişi olan bir adamın yeniden doğuşunu, iki kalbin, iki nefesin, iki ömrün bir olmasını böyle güzel anlatan bir kitabın özetini yazamadım o yüzden. Karabüyü Efsun’la, bir yanı şair, bir yanı katil olan Devran/Destan’ın hikayesini okuyun. Benim gibi geç kalmayın
Merhaba
2024 49. kitabı
Kitap tam bir türk filimi tadında. Yaşanan olaylar tahmin edilebilir akıcıydı. En önemlisi yazarın anlatım dili harika. Yani okurken hissediyorsun beni en çok etkileyen kaleminin gücü oldu. Eline sağlık özge hanım.
Edebiyat & Roman
2023 135. kitabı
Okunma: 13 Eylül 2023 11:59
Özge Erkin ~☆~ Destan Syf 429 2023~93.kitap ️ Arafta sıkışıp kalmışım, Cehennemde yanmak da Cennete kavuşmakta yasak bana. Bir efsun_i gözlere vurgunum da Yitip giden iki meleğin kanadında kaderim. Neyleyim.Aşkı yasaklamışlar bana. ️Öyle güzel bir aşk okudum ki, keşke daha önce okusaydım bekletmişimyazık ki kitaplığımda Benim @ozgeerkin kalemi ile tanışma kitabım oldu #destan fakat diğer kitapları da kitaplığımda bu arada...Destan ve Efsun un aşkını okuyoruz, öyle bir aşk ki kendileri dahi böyle bir şeyi yaşadıklarına inanmadılar. Derin duygularını ve büyükacılar ve zorluklardan geçen iki yaralı kalbin buluşması.. Türü sevenler mutlaka ama mutlaka okuyun derim }{♡ Gelelim kısaca konusuna Devran edebiyat okumuş şair ruhlu bir adamdır. Yüreği her daim güzel dizeler fısıldardı ona.Bir gün babasının asıl işini öğrendi ve reddetti babasını elinde silah ve kan olan bir insanla bir arada asla duramam dedi. Yıkıldı babası ve annesi fakat imkansızdı babasının bu işi bırakması anlamadı oğlu, Yaman Ali den sorulurdu İstanbul. İtalya ya gitti Devran okudu, evlendi, çocuğu oldu orda gelmedi vatanına annesinin vefatına kadar. Sonra yerlesti İstanbula babası çok ısrar etti torununu gelinini görmek için izin verdi bilseydi aynı gün 3 canını da toprağa vereceğini gelirmiydi .Bu acı dağladı içini kavurdu.Yüreğine diktiği 3 mermer taş ile taşlaşmış oldu kalbi babasının silahını alıp kararttı dünyayı artık ruhu ikiye bölünmüştü. Nahif Devran olmuştu eli kanli Destan...️Efsun Şahiner.. namı diğer Karabüyü Hayali olan mesleği dokrorluğu aldığında nasıl koşmuştu ideallerine hemen sınır tanımayan doktorlar ile gazze ye gitmişti.Tayfun öğrencilik yıllarından beri sevgilisiydi evlendiler hemen. Savaşın içinde binbir türlü acıya şahit oldular kanli elleri hiç kurmadı. Babasının
2021 22. kitabı
Destan ~ #kitapyorumu “Cehennem de yanmak da Cennette kavuşmak da YASAK.“ AŞK KURŞUN GİBİ; HEDEFİ BELLİ, HIZI BELLİ, İZİ BELLİ.  BİR KERE İZİNİ BIRAKTI MI ÖMRÜ BELLİ... • • Yasaklar çiğnenmek içindir. Devran’ın kendine olan yasaklarını bir bir yok etti Efsun. Adı gibi bir Efsuna çevirdi herkesi. Devran’ı da kendinide herkesi de. Bir kadın ki gördüğü adama bağlandı sonsuz bir sevgiyle . Bir adam ki kendisine bile rest çeken kadına sırtını dönmeye çalışan ama başaramayan ve onun yanından o kadın olmadan yaşayamayan. Bir birine o kadar yakıştılar ki şair adam doktor veya bir başka lakapla Karabüyüye ait oldu. Devran’ın Destan olmasına neden olaylara üzülerek, biraz da Efsun’u hayatına almamasına kızarak ama en sonunda birbirlerine bağlanmasıyla sevinerek okudum, harika bir kitap olmuş. Devran’ın “kalbi” Efsun’un “can özü” daha da uzun olsaydı da okuyabilseydim dedim . Kitapta her iki karakterde insan kendini bulabiliyor biraz. Mükemmel şiirler insanın içine işliyor. Kitabı eline alınca insan bırakamıyor zaten şimdi diğer kitaplarını da okumak İçin sabırsızlanıyorum. Tabi romantikliğin yanında insanın yüzünü güldüren olaylar da yok değil Destan’ın güvendiği tüm adamlara ayrı bir hayran oldum hepsi işine sadık. @ozgeerkin kitaplarını severek okumuştum bir kez daha okumak çok keyifli bazıları böyle kendini tekrar tekrar okutturuyor ya daha çok seviyorum sanki Kalemini sevdiğim bir yazar yeni hikayelerini sabırsızlıkla bekliyorum Kitabı okumayan varsa hala tavsiye ederim
2019 29. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2019 15:14
Babasını,eşini ve kızını saldırıda kaybetmiş bir adam. Namı diyar Destan.. Bir yanı şair Devran, bir yanı katil Destan. Ailesinin intikamı için elini kana bulayan Destan. Efsun Gazze de ve Afrika’da görev almış, Sınır Tanımayan Doktorlara katılan bir doktor.. Babasının ölümü ve vasiyetiyle lojistik şirketinin başına geçip doktorluktan iş kadınlığına atılan. Aşk beklenmedik bir anda yakalar. Efsun ilk bakışta Devran’ın orman yeşili gözlerine vurulur. Devran Efsunu görmeden ismini duymasıyla şair yanı uyanır. Ruhunda iki kişilik olan bir adam nasıl aşka inanır. Üstelik herşeyini kaybetmiş bir adam.. Özge Erkin
2018 18. kitabı
#ÖzgeErkin #Destan yazmıışşş Bu kadar mükemmel olabilir mi bir kitap her şeyi en muaazsam şekilde aktara bilir mi? Ve şunu söylemeliyim ki Efsun kesinlikle en güçlü kadın karakterlerim içinde zirvede ve yerinden edilebileceğini de sanmıyorum . . Efsun kendini adadığı mesleği olan doktorluktan babasının vasiyeti üzerine şirketin başına geçiyor ve kendi hayatından çalarak yoluna devam ediyor. Yardımcısı Zümrüt'ün onun için yaptığı tatil planı değiştirecekti bütün hayatını. Orada yeşil gözlü deviyle karşılaşacak ve Efsun içinde ki Pembe Erderya 'yı dışarı çıkaracaktı . . Tek bir beden, iki ruh. Biri şair, diğeri katil. 3 kurşun sıkardı o ADAM'lara . Biri Elvan'ı, biri Meleği , diğeri ise babası içindi. Babasının silah tutan ellerinden ayrılmıştı Devran. Ailesini kaçırmıştı barut kokan ellerden Meleğine bulaştıramazdı. Ama kader Devran'ın Meleğini patlayan arababın içinden yanmış küçük bedenini çıkarıp Destan'ı yaratana kadar izin vermişti. Eline ilk defa silah almıştı Devran. Oysa ki mürekkep lekeleri vardı onun elinde. Şimdi ise kan. . . İki harabenin Saray'a dönüşmesinin hikayesi bu. Efsun'un ve Devran'ın hikayesi. Kitabı okurken bazı yerlerde o kadar zor tutuyorsunuz ki kendinizi ağlamamak için. Boğazınızda koca koca yumrular kalıyor. Sonra yan karakterleri de o kadar harika ki. Kahkaha attırıyor insana Efsun ile diyalogları. Her birini ayrı ayrı o kadar güzel işleyip sermişki önümüze sevgili yazar. Masal yazsa okurum dediklerime eklendi. Bu arada kitabın sonunu evde bitirmeyi ve Bilal'in haline doyasıya kahkaha atmak isterdim. Maalesef otobüste bitti ve bir yığın insan deli görmüş gibi gözlerini bana dikti. Hayır ne yapayım. Yazık Bilal'e de ne çekti be adam. Asla kaçırmayın bu #Destan 'ı. Efsun'un cesaratinden Allah'ım çok amiin Adamın belinden silahı alıp
DestanÖzge Erkin · Olimpos Yayınları · 2015247 okunma
2016 215. kitabı
Vaay bee.. ne kitap okudum ya.. baştan aşağı aşk hem de en güzeli, en özelinden.. ilk görüşte aşk.. iyikilerimden oldu bu kitapta.. ayıla bayıla okudum :).. Efsun babasının isteği üzerine işlerin başına gecmistir aslinda doktordur. Devran ise hem şair hemde eli kanlı bir Destan'dir. İkili çiftlik evinde karşilasiyorlar. Efsun ilk goruste Devran'in yesillerine vuruluyor. Devran ise cok yarali bi aslan aslinda. Efsun ile ne yapicagini bilemiyor. O kadar cesur bi kadin ki Efsun ilk goruste o kadar guclu bi ask olamaz diyorsunuz ama Efsun daki aşktan öteydi bea. Herseyiyle kabul ediyor yesil devi. Devran ise koyu kahvelerden kacamayacagini anliyor ve kapiliyor buyusune. Ikisinn de aski o kdr guzel ki. Insann sevesi geliyor yahu ;) Ah kitapta birde yan karakterler var ki adamlar ya Has adamlar.. Kesinlikle okuyun okutun bu kitap kacmaz ;) o kadr guzel alintilar vardi ki yazarin kuvvetliydi baya kalemi :) sevdim sevdim hemde cok ;)
DestanÖzge Erkin · Olimpos Yayınları · 2015247 okunma

Özge ErkinYazar · 8 kitap
Sosyal paylaşım platformu Wattpad'de "@ozgeerk" adıyla yazmaktadır. 32 yaşında, evli ve bir kız çocuğu annesidir.