Nobel Ödüllü Yazarları Okuyoruz / Rabindranath Tagore
Aklımda duracağına buralarda dursun dedim ve yeni bir okuma etkinliği iletisi ile buradayım. :))) #45837260 etkinliğinde EKİM ayında 1913 yılında nobel ödülünü almış olan Rabindranath Tagore okumayı planlıyorum. Mükemmel yeteneği ile, batı edebiyatının bir parçası olan kendi ingilizce kelimeleriyle ifade ettiği şiirsel görüşü yoluyla son derece hisli, taze ve güzel dizeleri için nobeli kazanmış yazarımız. Bir kere Gora kitabını okumak için zaten bundan daha güzel bir bahaneyi sonra zor bulursunuz bakın karışmam. =) Hem nobel hem Ebru Ince 'nin tuğla kitap etkinlikleri gibi de... (Kitap 500 sayfa) Bir taşla pek çok kuş vurmuş olacaksınız. Ayy benn tuğla okuyamam korkarım diyene: Firari - Ganj Yunağı'nın Öyküsü - Veda Şarkısı Acıkan Taşlar gibi yarım porsiyonluk da kitapları var. O da mı olmadı? E şiir vereyim? Meyve Zamanı Bahçıvan Gitanjali (Bülent Ecevit çevirmiş.) Çok büyük ve çok önemli bir kişilikmiş. Ekime kadar kitapları edinir okuruz diyorum. Kimler benimle? Katılımcı Listesi : NigRa ✔ - Ganj Yunağı'nın Öyküsü, Gora, Aşka Çağrı https://1000kitap.com/neco_z ✔ -
Etkinlik
"Kalbim sertleşip kavrulurken üstüme merhamet sağanaklarıyla gel." Gitanjali
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
Gitanjali
Gitanjali 5 kez Başbakanlık koltuğuna oturmuş olan Bülent Ecevit’in aynı zamanda şair, yazar ve çevirmen olduğunu biliyor muydunuz? Hint ve Doğu felsefesi ile ilgilendi. Hatta Nobel ödüllü Tagore’u (Rabindranath Tagore) bizzat orijinalinden çevirebilmek için Sanskritçe öğrenecek kadar edebiyat tutkunuydu.
Duygu ve Düşünce
Seride bir Hintli yazara ait kitap olmasi beni mutlu etti 💙 Gitanjali