Stephen King
Hikâyelerim bir araya geldiği zaman kendimi sadece gece yarıları satış yapan bir sokak satıcısı gibi hissederim. Ürünlerimi sergileyip okurlarımı –yani sizleri– gelip seçin diye davet ederim. Ama gerekli uyarıyı yapmayı da ihmal etmem: Kuzum, dikkat edin, çünkü bu şeylerden bazıları tehlikelidir. Bunlar, içinde kötü rüyaların gizlendiği; gözünüzün uyku tutmadığı gecelerde, kapadığınıza emin olduğunuz halde, “Odanın kapısı neden açık?” diye merak ettiğiniz zamanlarda aklınıza takılan hikâyelerdir. İşte, ürünlerim bunlar, sevgili Daimi Okurum. Bu gece her şeyden bir parça satıyorum — otomobile benzeyen bir canavar (Christine tadında), ölüm ilanınızı yazarak sizi öldürebilen bir adam, paralel dünyalara erişimi olan bir e-kitap okuyucu ve her zaman çok beğenilen konu: insan türünün sonu. Ben bu ürünlerimi diğer sokak satıcıları çoktan evlerine gittikten sonra, sokaklar bomboşken ve donuk bir ay ışığı şehrin çatılarında gezinirken satmayı seviyorum. İşte bu zamanlarda örtümü yere yayıp ürünlerimi sergiliyorum. Bu kadar gevezelik yeter. Belki artık bir şey satın almak istersiniz, ha? Gördüğünüz her şey el ürünüdür ve her ne kadar her birini çok sevsem de, satmaktan mutluluk duyarım, çünkü bunları özellikle sizler için yaptım. Çekinmeyin, şöyle bir yoklayın; ama lütfen, dikkatli olun. Bazılarının sivri dişleri vardır. STEPHEN KING
568 sayfa

10/10 puan verdi
Bana şöyle bir bakıp başını çevirdi, sonra dönüp bir daha baktı. "Seni tanıyorum," dedi. "Stephen King'sin. O korku hikâyelerini yazıyorsun. Pekâlâ, bazı insanlar bundan hoşlanıyorlar, ama ben hiç hoşlanmam. Ben moral yükselten hikâyeleri severim. Esaretin Bedeli gibi olanları." "Onu da ben yazdım," dedim. Kadın, "Hayır, sen yazmadın," dedi ve çekip gitti. Diyeceğim şey şu: Birkaç tane korku hikâyesi yazdıktan sonra kentin dışında bir treyler parkında yaşayan bir kıza benziyorsunuz; hemen adınız çıkıyor. Bence sakıncası yok, ne de olsa faturalarım ödeniyor ve eğleniyorum. Yukarıdaki olay bu kitap içerisinde bir hikaye öncesi King'in kendi kelimeleriyle kaleme alınmıştır. King sadece bir korku yazarı değil , çok iyi bir korku yazarı olmaklar beraber , çok iyi bir fantastik/gerilim/aşk.... bir çok konuda iyidir özetle. Kitap 20 hikayeden oluşuyor. Eleştireceğim tek hikaye ''Kemik Kilisesi '' isimli Şiirden çevrilmiş hikayede. Şiir için evrensel olan bir durum var herkesin bildiği üzere farklı dile çevrildiği zaman aynı etkiyi göstermiyor maalesef burada da aynısı olmuş. Kum Tepesi, Kötü Çocuk , Bir Ölüm, Ahlak, Öbür Dünya, Ur ve Ölüm ilanları benim en beğendiğim hikayelerdi. Not :İlk defa Stephen King okuyacak birine gönül rahatlığı ile önerebileceğiniz bir kitap.
Kabuslar Pazarı
Öncelikle kitap beklentimi hiç karşılamadı. Stephen King denilince daha korku gerilim bekledim fakat bu kitabında böyle bir beklentiye girmenizi önermem. Aslında yazarımız kitapta her hikayelerinin önünde bir açıklama yapmış ve yazdığı hikayenin nerden geldiğini nerden esinlendiğinden bahsetmiş. Kitap Farklı farklı 20 hikayeden oluşuyor. Benim en beğendiğim hikayeleri kötü çocuk ve ur oldu diyebilirim. Bazı hikayeleri okurken çok fazla sıkıldım. Neden bunu yazmış ki dediğim bile oldu. Bazı hikayelerin sonu çok yavan kalmış bir şekilde bitiyor. Açıkcası çok tatmin edici bir kitap değil. Bence Stephen King okumak istiyorsanız kesinlikle bu kitaptan başlamamalısınız.
7/10 puan verdi
Stephen King'in son kitabında çok sayıda hikâye var ve bazıları önceden diğer kitaplarındaki hikâyelerin daha genişletilmiş ya da yeniden yazılmış halleri. Bir hikâye kitabına göre, özellikle de bir korku kitabına göre çok fazla hikâye var kitapta ve bu, kitabın tamamının çok iyi ya da iyi olmasını engelliyor, gereğinden fazla hikâye okuyoruz
6/10 puan verdi
Ur hikayesi dahil olmak uzere çok iyi giden bir hikaye kitabiydı. Oraya kadar soluksuz heyecanla okudum ama sonrasinda inanılmaz sıkıldım. Çok iyi puan vermek istrdim ama o sıkıcılık beni mahvetti maalesef. Hep güzel hikayeler bekliyor insan ama olmuyor..
Puan vermedi
Güzel bir baş ucu kitabı olarak düşünüp almıştım fakat bir çırpıda bitirdim. Bir çok hikayeden oluşan bir kitap derlemesi. Sıkılmaya vaktinizin olacağını sanmıyorum.
7/10 puan verdi
Stephen King'in farklı hikâyelerinden oluşan bir kitap Kâbuslar Pazarı. İçerisindeki hikâyelerden Kum tepesi, Sarhoş Havai fişekler, Sancının Küçük Yeşil Tanrısı ve Ur hikâyelerini beğendim. Kitapta korku teması oldukça azdı. Büyük umutlarla kitaba başladım lâkin pek zevk aldım diyemedim lâkin farklı hikâyeler okumak keyifliydi. Özellikle Sarhoş Havai Fişekler adlı hikâyeyi okurken çol keyif aldım. Ur da çok güzeldi. King okumaya başlayacaklara önermem. Gidip Hayvan mezarlığını veya Kurt Adamın Döngüsünü okusunlar. İlla hikâye okuyacağım diyorsanız Hayaletin Garip Huyları edsanedir!!! Kitapla kalın ♡
Kabuslar Pazarı
Hayvan Mezarlığı’nı soluksuz okuduktan sonra açıkçası bu kısa öykülerden çok ümitliydim. Ama içlerinde beni gerecek, heyecanlandıracak bir öykü bulamadım malesef. Daha çok kendi tarzından çıkıp merak ve ilgi uyandıran kısımlardan ziyade biraz da hayatın çarpıcı örneklerini sunmuş yazar bu kitabında. Kitabı okurken “gerçekten mi?” diye şaşırabileceğim kadar kötü öykülerde “hadi be” diyebileceğim iyi öyküler de vardı (gerilim ya da korku beklemeden okursanız) Ama kesinlikle “vay be” diyebileceğim bir öykü bulamadım. Yazarın diğer kitaplarını da okuyan okurken inanılmaz keyif alıp gerilen bir okur olarak bu yüzden hayal kırıklığımı belirtmeden geçemem. Okurken bazı uzun öykülerde sıkıldığımı söyleyebilirim. King klasında birisinden daha dokunaklı öyküler beklerdim. 10/6
Puan vermedi
Klasik stephen king romanlarından farklı olarak hikayeler çok açık ve hızlı çözülen düğümlerden oluşuyordu. Her birinden bir film dizi ya da kitap oluşturulabilecek hikayelerdi.
7/10 puan verdi
Kabuslar pazarı denildiğinde gerçekten kabuslarla korku dolu hikayeler bekledim. Beklememeliydim. Kitapta Stephen King'in gençlik yıllarından günümüze kadar uzanan, ona ilham veren olaylardan yola çıkarak yazdığı hikayeleri ele alıyor. Bazı hikayeler inanılmaz sıkıcıydı bunu kabul etmeliyim bazıları ise "bunlar nasıl aklına gelmiş bu adamın" diyerek şaşırıyorsunuz. Korku kitabı değil öncelikle bunu özellikle belirteyim fakat Stephen King'in de içinde kendi hayatıyla ilgili bazı itiraflarının bulunduğu kitabı yine de tavsiye ederim. Onu biraz daha yakından tanımak isteyenlerin hoşuna gidecektir.

Stephen KingYazar · 124 kitap
Stephen Edwin King (d. 21 Eylül 1947, Portland, Maine), korku, doğaüstü kurgu, gerilim, suç, bilimkurgu ve fantazya türlerinde eserler üreten Amerikalı yazar ve senarist. Kitapları toplam 350 milyon kopyadan fazla sattı ve çoğunun film, televizyon dizisi, mini dizi ve çizgi roman uyarlamaları yapıldı. Yedi tanesi Richard Bachman müstear ismiyle olmak üzere, 62 roman ve 5 kurgu dışı eser yayınladı. Ayrıca çoğu, kitap koleksiyonlarında yayınlanan 200 kadar öykü yazmıştır. İlki 1987 yılında Sadist (Misery) romanı başta olmak üzere toplam 15 kez Bram Stoker Ödülü'ne layık görüldü. 2003 yılında Ulusal Kitap Vakfı (National Book Foundation) tarafından "Amerikan Edebiyatına Üstün Katkı Ulusal Madalyası" ile onurlandırıldı. 2004 yılında Dünya Fantazya Konvansiyonu (World Fantasy Convention) tarafından "Yaşam Boyu Başarı" ödülüne layık görüldü. 2007 yılında Amerikan Gizem Yazarları Organizasyonu (Mystery Writers of America) tarafından "Grand Master" ödülüne layık görüldü. Amerikan edebiyatına yaptığı katkılar nedeniyle, 2015 yılında Ulusal Sanat Vakfı (National Endowment for the Arts) tarafından "Ulusal Sanat Madalyası" ile onurlandırıldı. İlk romanı Göz (Carrie) 1974 yılında yayımlanmıştır. Özellikle 1982 yılında başlayıp 2005 yılında sona erdirmiş olduğu Kara Kule (The Dark Tower) serisi ile ünlüdür. Yeşil Yol (The Green Mile), Esaretin Bedeli (the Man Who Loved Rita Hayworth aka the Shawshank Redemption) gibi pek çok kitabı senaryolaştırılıp beyaz perdeye aktarılmıştır. İlk profesyonel kısa öykü satışını The Glass Floor adlı öyküsüyle Starling Mystery Stories'e yapmıştır (1967). Kitaplarının çoğu memleketi Maine'de geçer. Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/Stephen_King
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.