Kaza Süsü

İlk Yayın Tarihi:
1996
Çınar Yayınları

2019 22. kitabı
Rüzgar Savaş alanında silahların sustuğu saatlerde mektup yazacak ailesi olmayan askerin yaptığı gemiyi yüzdürür arkadaşının kan gölünde....
2020 15. kitabı
Sunay Akın.. Şu an size o kadar çok şey söylemek istiyorum ki bu güzel insan hakkında.. Sunay Akın benim için her zaman çok özel bir yere sahip oldu hayatım boyunca. Belki biraz yaşadıklarını
Puan vermedi
KAZA SÜSÜ
2018 34. kitabı
Okunma: 02 Ekim 2018 18:53
Sunay Akın ı bir de şiirsel yönden görmek güzeldi. Farklı nüanslara değinilen, arka planda kalan gerçeklikleri göz önüne seren ve aynı zamanda farklı manaları hissedip şiirsel havanın ahengini yaşatan bir eserdi.
2021 21. kitabı
Okunma: 19 Temmuz 2021 15:14
Kitab sanki genel anlamda hayatın derin bir hüznünü konu almış gibidir. Biraz düşününce şiirler üzerine insanı alır götürür. Beni en çok etkileyen şiiri Martı şiirinde geçen, minareye konan kuşlar rahatsız olmasın diye Ezanı biraz geç okuyan imamın sürgün edilmesiydi. Sanki ince düşünmeye, anlayışlı düşünmeye bu hayatta yer yokmuş gibi bir mesaj veriyor. Kanadım kırılsa da konmam deniz kıyısındaki hiçbir caminin minaresine kubbeye tüneyen martıların keyiflerince uçmalarını bekleyen imam ezanı geç okuduğu için sürülünce bir dağ köyüne
Kaza SüsüSunay Akın · Çınar Yayınları · 1997964 okunma
2017 105. kitabı
Okunma: 26 Eylül 2017 22:30
Kitap incelemesinden ziyade Sunay Akın hakkında fikirlerimi yazdığım bir yazı olacak.Sunay Akın şöyle şairdir,böyle iyi yazardır falan demeye gerek duymuyorum.Çünkü Edebiyat ve Sanat anlamında çok
Eğitim
·55 syf.·
2018 74. kitabı
Yazarın okuduğum ilk “şiir” kitabı. Ben çok beğendim aslında yazarın tarzını beğeniyorum belirli bir uyak düzenine uymadan kelimelerle oynayarak yazıyor, cümlelerin içine yuvarladığı anlamı seviyorum ben (Balıkla Deniz tutmaya gitmek vs..). Adı gibi içi de hüzün dolu bir kitap.. Nazım Hikmet, Can Yücel, Atillâ İlhan, Cemal Süreya, Edip Cansever, Orhan Veli... Bu şairlere de şiirsel bir atıfta bulunuyor,en güzel sayfaydı diyebilirim... Sevgiyle kalın. Bilmeyenler için şöyle küçük bir alıntı paylaşayım; ( ben de bilmiyordum^^) Sunay Akın ilk şiirini 9 yaşında meteoroloji müdürlüğünde çalışan bir memurun kızına yazar. Kızın isminin baş harflerinin dizelerini oluşturduğu şiiri evlerinin terasında bulunan odunluk kapısının iç kısmına yazar. Kız balkona geldiğinde odunluğun kapısını açar. Mahsusçuktan!? Ama şiir kızın gözüne hiçbir zaman takılmaz. Sunay Akın yıllar sonra bir Şairdir artık.Çocukluğunun geçtiği Trabzona gittiğinde sert geçen bir kışta, içindeki odunlarla birlikte kapının da sökülüp yakıldığını öğrenir. Şairin ilk şiiri hava muhalefeti nedeniyle kayıptır.
2017 83. kitabı
Yıl 2009, annem ile oturmuşuz bir gece vakti, Beyaz Show izliyoruz. Bir şair/yazar varmış konuğu. Hiç de duymuş değilim adını, sözde kitapseverim ya nasıl duymam demek ki çok da iyi yazar değilmiş
Kaza Süsü - Sunay Akın
2023 41. kitabı
İkinci Yeni ruhunun taşıyıcısı Sunay Akın’dan yine anlam yoğunluklu ve metaforik şiirler... Sunay Akın’ın şiirlerini “şirin” olarak tanımlıyorum. Ardında bıraktığı gülümseme çok hoş zira. Kaza Süsü’nün bendeki nüshası sadece imzalı değil aynı zamanda bir de gemi çizimi taşıyor Sunay Akın’ın elinden. Hayallerimizi başka dünyalara taşıyan yelkenli bir gemi.
2021 86. kitabı
Sunay Akın'ın üçüncü şiir kitabı olan Kaza Süsü gerçek hayatın hüzünlü bir yansıması sanki. Zaten kendisinin yeri bende özeldir. İstanbul'da açmış olduğu Oyuncak Müzesi'ni ilk ziyaret etmek istediğimde kapalı olduğu günü seçmiş ve çok üzülmüştüm. Karşıdaki bankta oturmuş hüzünle binaya bakarken bir de ne göreyim? Sunay Akın beyin kendisi bahçede. O gün müzeyi gezemedim ancak Sunay bey ile çok güzel bir sohbet ettik. Tabi daha sonraki yıl günü doğru ayarlayıp müzeyi tüm ayrıntılarıyla görebildim. Sunay beyin nahifliğini şiirlerinde de hissedebiliyorsunuz. Hele 'Şiiriçi Hatları Vapuru' ndaki dizelerde Nazım Hikmet, Can Yücel, Atilla İlhan, Cemal Süreya, Edip Cansever ve Orhan Veli''ye atıfta bulunması çok hoştu. Sunay Akın gibi bir değer ülkemizde olduğu için bence çok şanslıyız. Umarım herkes bir gün böyle nadide insanlarımızın kıymetini bilecek seviyeye ulaşır.
Kaza SüsüSunay Akın · Cem Kitabevi · 1996964 okunma

Sunay AkınYazar · 29 kitap
Şükrü Sunay Akın (d. 12 Eylül 1962), şair, yazar, gazeteci, araştırmacı, tiyatro oyuncusu. 12 Eylül 1962 tarihinde Trabzon'un Maçka ilçesinde doğdu (bu yüzden 18 yaşından beri doğum gününü kutlamamaktadır). Ailesi, onun daha iyi eğitim görebilmesi için, 10 yaşındayken İstanbul'a taşındı. Lise öğrenimini İstanbul Haydarpaşa Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Fizik Coğrafya Bölümü'nden mezun oldu. İlk şiirini, Meteoroloji Müdürlüğü'nde çalışan bir memurun kızına yazar. Henüz 9 yaşındadır. Kızın isminin baş harflerinin dizelerini oluşturduğu şiiri, evlerinin terasında bulunan odunluk kapısının iç kısmına yazar. Kız, balkona geldiğinde odunluğun kapısını açar mahsusçuktan!. Ama şiir kızın gözüne hiçbir zaman takılmaz. Sunay Akın yıllar sonra (ki bir şairdir artık) çocukluğunun geçtiği Trabzon'a gittiğinde, sert geçen bir kışta, içindeki odunlarla birlikte kapının da sökülüp yakıldığını öğrenir. Şairin ilk şiiri "hava muhalefeti" nedeniyle kayıptır!.. 1984 yılında yayınlanan ilk şiiri de bir sobanın içinde kütürdeyen odunu anlatır! İlk şiir kitabı 1989'da "Makiler" adıyla yayınlanır. Arkadaşlarıyla birlikte 1989'da Yeni Yaprak şiir dergisini ardından, 1990 yılında da Olmaz adlı şiir dergisini çıkardı. Adını Cemal Süreyya'nın koyduğu bu kitabı "Antik Acılar, Kaza Süsü, 62 Tavşanı" izler. 1987 yılında Halil Kocagöz Şiir Ödülü'nü Noktalı Virgül adlı dosyasıyla aldı. 1990 yılında ise Orhon Murat Arıburnu Şiir Ödülü'nü Makiler şiiri ile kazandı. Anlık ilhamlara dayanan ve genellikle kısa olan şiirleri, Orhan Veli'nin şiirindeki bazı özelikleri günümüzde sürdüren bir yapıya sahiptir. Ayrıca, bu tür şiirlerde genellikle rastlanmayan, yumuşak, lirik bir tonu vardır. Şiirlerinde özellikle ince yergi ögelerini kullanmadaki rahatlığı ile dikkat çeker. Cemal Süreya'nın etkisinde sürdürdüğü şiirlerde, dil oyunlarına dayalı yoğun bir alaycılık ve şaşırtma; çocuklar ve hüzünle birlikte şairin ilgi ve duyarlılığını göstermektedir. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde ders verdi, Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde 5 yıl boyunca hem ders verdi hem ders aldı. Bu deneyimin de yardımıyla, tek kişilik oyunlar hazırlayıp oynamaya başladı. Türkiye'nin çok sayıda merkezinde ve yurtdışında (Frankfurt, Nürnberg, Londra) sayısız kez tek kişilik oyunlarını sergiledi. Halen Sunay Bey Tarihi adlı gösterisini sunmaya devam etmektedir. 23 Nisan 2005 tarihinde 11 yıldır dünyanın dört bir yanından topladığı oyuncaklarla, yıllardır hayalini kurduğu İstanbul Oyuncak Müzesi'ni Göztepe, İstanbul'da ailesine ait dört katlı tarihi bir konakta açtı. Müze, Türkiye'de türünün ilk ve tek örneği olup, Avrupa Konseyi'ne bağlı Avrupa Müze Forumu (European Museum Forum) tarafından verilmekte olan Avrupa Yılın Müzesi Ödülü'ne 2010 yılı için aday olmuştur. TRT 2 ve CNN Türk'te "Stüdyo İstanbul", "İzler", "Akşama Doğru", "5N1K" gibi kültür sanat programları ve belgeseller hazırlayan ve bunlara katkıda bulunan Sunay Akın, TV8'de de "Gezgin Korkuluk" ve "Mahya Işıkları" adlı programları hazırlayıp sundu. Yaşam Radyo, Radyo Kent ve Best FM'de radyo programları yaptı. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Müjdat Gezen Sanat Merkezinde öğretim görevlisi olarak ders verdi.[5] Atv'de Hıncal Uluç, Haşmet Babaoğlu ve Nebil Özgentürk ile birlikte "Yaşamdan Dakikalar"da yer aldı. Skyturk360'ta "Hayat Deyince" programını sunmuştur.