Kuduz Aşısı

2006
Şule Yayınları
Sıralamalar

2023 75. kitabı
Denemelerini büyük mutluluk ile okuyup başucu kitabı niteliği yüklediğim yazarımızın bu sefer şiir kitabını tercih ettim. Okunması oldukça zevkli olsada yazarımız; denemelerindeki açıklığının aksine şiirlerinde ki duygularını sır gibi saklamış yada bende o hissiyatı uyandırdı. Bir çırpıda okunacak bir kitap lâkin itiraf etmeliyim ki; Posta Kutusundaki Mızıka, #k:134812, Ay Tiradı ... bu eserlerinde bulduğum tadı malesef ki bu eserinde bulamadım. Belki okuduğum ilk şiir kitabı olması hasebiyle aşina olmayışımdan da kaynaklı bu problemi yaşamış olabilirim. Bunu anlamak sonraki eserlerini okumakla mümkün olacağa benziyor. Bu sebeple; undan sonraki eserlerinde yazarımızı daha iyi anlamak temennisiyle keyifli okumalar diliyorum... " seri ilanlara çıkacak değil ya, hayattaydı,açıldı hayatla arası.." " bir satır insanı doğrayabilir z'den başla, yırt alfabeni.." " hiç hesapta yokken- akılda va bir- nerden çıktılar " " ne kadar çok ses var bu sokaklarda kısık ne kadar çok kapı, yoruldu çıkmaktan." " ketum perdeler dalgalandı, yoksa rüzgâr göz kapaklarını açacak mı açacak mı sırlarını tavuslar. " " gülüşümü kapıyor yırtıcı kuşlar gibi nerde bir düş görse kıpırdayan kerpeten." " yedi çift ayakkabım var ve nereye gideceğimi bilemiyorum.." " ışığı açık kalmış odalar var bedende derin madenlerinde uyuklarken yakutlar.." " ben siliyorum çizmişler her şeyi buğulu camlar taşımıyor planlarımı..."
2019 73. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2019 12:44
Modern şiirleri anlamakta her zaman zorlanırım; ama A. Ali Ural'ın şiirlerini anlamakta daha çok zorlandım sanki... Fakat yine de bitirmeden elimden bırakamadım. Şimdi ara ara tekrar bakmak niyetiyle kitaplığımdaki yerine bırakıyorum sessizce...
Bak, içine bak…
2026 23. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2026 11:41
Kuduz aşısı… Adından başlıyor bu şiir kitabının hikayesi… Alışılmışın dışında bir isimlendirme “Kuduz Aşısı” Adından başlayarak okuru huzursuz ediyor, fakat bu huzursuzluğu acı vermek için değil insanın içindeki yarayı görünür kılmaya çabalıyor. Çağın insanının ruhundaki saldırganlık, telaş, korku ve yalnızlığı çağrıştırıyor. İçerden sızıyor satırlar, küçük görüntüler, beklenmedik benzetmeler, sessiz ayrıntılar… Sizi yavaş yavaş derinleşen bir iç konuşmaya çağırıyor.
Maalesef..
2023 2. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2023 13:16
Yağmurlu günlerde şiir okumayı sevdiğim için okuduğum diğer kitapları bir kenara bırakarak sevgili Ali Ural’ın bu eserini heyecanla elime aldım. Yer yer güzel mısralar bulsam da maalesef çok nadir denk geldim. Okurken bir miktar yazara öfkelenmedim değil. Sanki daha iyi bir eser çıkarabilirmişte üzerinde durmamış gibi bir kızgınlık duydum. Konuşmalarını, denemelerini oldukça sevdiğim bir yazar olmasına rağmen şiir kitaplarında bu hayranlığı duyamıyorum. Yazmak için yazmış demek bir miktar sert bir eleştiri olsa da maalesef bende bu hissi uyandırdı.
Şiir
Canım Ali Ural
2020 21. kitabı
Bir şiir kitabı ama şiirlerin içine öyküler sıkışmış sanki. Bazı kitaplarda arayıp bulamadığım farkındalık sebebi cümleler, yerinde betimlemeler, üstüne çokça düşündüren satırlar var bolca. Öyle güzel, öyle duru, öyle dolu dolu...
Kuduz Aşısı
2023 8. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2023 14:36
Ali Ural 'ın denemelerini daha başarılı bulsam da,kısa,sade ve anlaşılabilir bir şiir kitabı olmuş. Yazarın her ne kadar şairane yönünü beğensem de Cahit Zarifoğlu'nun şiirlerini okurken aldığım hazzı bu kitapta alamadım. Belki de Zarifoğlu'nun yeri bende çok özel olduğu için hiçbir şiiri ya da şairi onun üzerine koyamıyorumdur. Okumayı düşünenler bir şans verebilir..
Şiir
Puan vermedi·67 syf.·
2018 56. kitabı
geceleri vitrinler okunur önce orda her harf diridir kanlıdır her alfabe kışların kapattığı yolları küreyenler yaşlı aslanların kürkleriyle irkilir parmaklarını kırıp kalbiyle saymayanlar kurumuş elleriyle iterlerken güneşi salıverir bir deli, sırtındaki çuvaldan harcın içinde demir baharın içinde kar hem ağaçlar kaybedince yapraklarını indirmeye kalkarlar omuzlarındaki yükü piramide taş taşıyan o/kullar ... not et; etsen de unutacaksın çünkü tırnaklarını boya yüzümü yırtmadan önce kalbini gerdir yüzünde kırışık yok bırak tarih sarılsın yaralarına tarih, kolu kopuk heykelleriyle markası ne bu saatin kimin haklı olduğunun ne önemi var çocuk kalpleri yiyen bir itin petrol lambasında yüzü parıldar markası ne bu otobüsün bir çakal gibi çekiştiren yolları ya bu kravatın markası bu en güzel sıkan boğazı bu ıslığın markası ne markası ne bu öpücüğün bu çiçekler hangi seradan hangi kanalda yüzdürülecek çelenk istemeyen bir müntehirin belçika browning'le yaptığı düğün sümüklüböceklerin girmediği kalplerin gürültüsüyle korkut onları onlar çentik attıkça kabzalarına ruhlarına düşsün kurbanlarının ruhu havalansın ne kadar karga varsa dünyada ziftli kanatlarıyla karartsınlar semayı haydi şimdi tam sırası çocuklar düşürün bu geceyi - hatırlayarak - kış ağaçlarından kesilen sapanları kalbini gerdir buruşuk kalbini kalbinin sesini harflere yasla her fırtına öncesi okuduğun kitapla yeniden buluşmanın o firtınası alıp seni götürsün kaldığın yere kaldığın yeri ürpererek aç bir kurdele koyduğun arasına beklerken bir kurdele ayıran hayat ile ölümü bir kılabilir el bastığın kitap kaldığın yeri ürpererek aç bir satır insanı doğrayabilir z'den başla yırt alfabeni güneş gözlüklerini caddeye fırlat güneşi çıplak gözle seyretmeliyiz şimdi madem ağın yok sırtlanlar için buzlu ruhlara fare
2018 147. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2018 12:34
A.Ali Ural'ın okuduğum ilk şiir kitabı, deneme kitaplarına göre çok beğenmedim. şiirlerinde okurken akıcı ve kendimi bulamadım.. Genel anlamda şu sonuca vardım iyi deneme yazan yazarların şiirleri o deneme tadında hiç olmuyor.
2020 279. kitabı
Okurken beğendiğim sadece şairane bir ruh tarafından yazılabilecek muhteşem dizeler vardı fakat ben olsam hepi topu yirmi dört şiiri sayfaların yarısını boş bırakıp yetmiş sayfaya sığdırarak bastırmaya utanırım boş bırakılmış sayfalar ve gereğinden büyük puntolarla yazılmış kitaplar bana her zaman niteliksiz ve basit gelir.
Kuduz AşısıA. Ali Ural · Şule Yayınları · 2008240 okunma

A. Ali UralYazar · 30 kitap
Abdurrahim Ali Ural, Türk şair ve yazardır. 1959'da Rizeli bir baba ve Afyonkarahisarlı bir annenin çocuğu olarak Samsun'un Ladik ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. (Kurtuluş İlkokulu, Ahmet Vefik Paşa İlkokulu, Namık Kemal Ortaokulu, Ankara Atatürk Lisesi) Babası ziraat mühendisi ve yazar Kemal Ural, annesi şiirleriyle de bilinen Şahide Yüksel Hanım’ın kızı Ülker Ural’dır. Halk şairi Âşık Zülâlî anne tarafından büyük dedesidir. İlk şiiri 1982 yılında Mavera Dergisi’nde yayınladı. Yüksek öğrenimini tamamlayıp bir süre editörlük yaptıktan sonra 1990 yılında Şûle Yayınları’nı kurdu. 1997. yılında Merdiven Sanat isimli aylık bir sanat dergisi çıkardı. 24 sayı çıkan bu derginin yanı sıra Kitaphaber isimli iki aylık bir kitap-kültür dergisi yayınladı. Ural’ın yayınlayıp yönettiği dergiler arasında bir şiir ve poetika dergisi olan Merdiven Şiir de bulunuyor (2005–2007). 2006-2012 yılları arasında Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul şube başkanlığını yapmış olan A. Ali Ural, bir dönem de Şehir Tiyatroları Repertuar Kurulu üyeliğinde bulundu. İstanbul Uluslararası Şiir Festivali Yürütme Kurulu üyesi olan Ural, Ejderha ve Kelebek adlı eseriyle, Türkiye Yazarlar Birliği'nin 2010 Deneme Ödülü'nü aldı. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde "Yaratıcı Yazarlık" ve "Yazılı ve Sözlü Anlatım", Süleyman Şah Üniversitesi'nde "Türk Dili" dersleri veren A. Ali Ural, 2012 yılının Şubat ayında birinci sayısı çıkan ve edebiyat ağırlıklı bir sanat dergisi olan Karabatak' ın yayın yönetmenliğini yapıyor.