Kuyu ve Sarkaç

Edgar Allan Poe

Dehşetin Zirvesi
2022 82. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2022 01:40
Testere filminden bir sahne okudum sanki. Engizisyon mahkemesinin elinde işkencelere maruz kalan anlatıcımız altında kuyu üstünde sürekli kendisine doğru gelen hilal şeklinde bir keskin sarkacın altında dehşeti, ölümü, korkuyu ve tüm karmaşık duyguları bir anda yaşar. Rahipler işkenceci, kilise mahzeni bir işkence odasına dönüşmüştür. Bakalım anlatıcımızın akıbeti ne olacaktır? Okunması gereken 1001 kitap listesindedir.
2024 9. kitabı
Kitap güzeldi ama beklediğim gibi değildi açıklık yoktu karmaşa içindeydi . Karakterlerin isimleri yoktu olsa daha iyi olabilirdi yinede okunmaya değer sadece fazla beklentiniz olmasın .
2023 7. kitabı
Okunma: 09 Mart 2023 00:00
Hayaletler, zincirler, dört duvar, tedirginlik, tekinsizlik, delilik, gizem, korku, gerilim... Gotik edebiyat sevenler ya da tanışmak isteyenler için fena değil bence. Ben de yazarla ilk bu kitap sayesinde tanışmış oldum. Kitap dört öyküden oluşuyor. Kitabın ismini alan ilk öykü Kuyu ve Sarkaç. Diğerlerine nazaran daha sürükleyiciydi. O yüzden diğer öykülerden beklediğimi bulamadım maalesef. Bol okumalı günler dilerim.
Kuyu ve Sarkaç
2021 4. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2021 18:49
4 hikayeden oluşan güzel bir kitap... Duyguları güzel anlatabilmesi sonucu olarak, insana gerçekten bunlar hissedilebilir şeyler dedirten ve hikayenin içine insanı hapseden doğası var anlatımının...
2021 130. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2021 22:18
Edgar Allan Poe, edebiyat tarihinin en gizemli ve ürkütücü kalemlerinden biri. Kuyu ve Sarkaç ise bu kalemin en keskin ve karanlık eserlerinden biri olarak kabul edilir. Bu kitapta, isimsiz bir adamın İspanyol Engizisyonu'nun pençesinde yaşadığı dehşet verici işkenceleri ve hayatta kalma mücadelesini okuruz. Poe, usta kalemiyle okuru karanlığın kalbine çeker. Duvarlar usulca kapanan bir hücre, sarkaç gibi sallanarak yaklaşan ölüm tehdidi ve her köşede pusuya yatmış korku... Hikaye boyunca gerilim tavan yapar, okurun kalbi adeta boğazına dayanır. Ama Kuyu ve Sarkaç sadece bir korku hikayesi değil. Aynı zamanda insan ruhunun karanlığa karşı direncinin de bir öyküsü. İsimsiz kahramanımız, umudunu yitirmeden, son nefesine kadar savaşır. Poe, okurunun da bu savaşın bir parçası olmasını sağlar. Kuyu ve Sarkaç, okuru derinden etkileyecek, asla unutamayacağı bir eser. Poe'nun karanlık dehası ve insan ruhunun direnciyle örülmüş bu hikayeyi okurken, korkunun ve umudun nasıl iç içe geçtiğine tanıklık edeceksiniz.
Edgar Allan Poe - Kuyu ve Sarkaç
2025 24. kitabı
Okunma: 20 Haziran 2025 14:29
İçinde Kuyu ve Sarkaç, Maelström'e Düşüş, Gammaz Yürek ve Amontillado Fıçısı adlı dört hikayeyi barındıran kitap. Korku türünde kısa hikayelere merakınız varsa okunabilir. Fakat böylesine rafine bir zevkiniz yoksa tavsiye etmem.
Ürpermedim Ama Saygı Duydum
2026 12. kitabı
Okunma: 13 Şubat 2026 00:50
Edgar Allan Poe ismi edebiyat dünyasında gotik atmosferi, ölüm takıntısı ve psikolojik gerilimiyle özdeşleşmiş; modern korku ve dedektif edebiyatının öncülerinden biri olarak kabul edilen bir yazar.
Kuyu ve SarkaçEdgar Allan Poe · Can Yayınları · 20143,616 okunma
2020 433. kitabı
Güzel bir hikaye. Betimleme ve detaylar bazılarını sıkabilir ama bence anlatımı tamamlamış. Bu edebiyat dahisini okumak gerek. Çünkü dünya edebiyatının vazgeçilmez bir yazarı. İyi okumalar. Var olun.
2020 16. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2020 19:36
Allan Poe’nn okuduğum ilk kitabıydı ama son olmayacak. Kitap 66 sayfa 4 öyküden oluşuyo. -Kuyu ve sarkaç -Maelström e düşüş -Gammaz yürek -Amontillado fıçısı 4ünden en çok gammaz yürek adlı öyküyü sevdim. Okurken trajedi ve komediyi çok iyi harmanlamış. Başkalarınca deli olarak görünen fakat kendi aklından zerre şüphesi olmayan birinden bahsediyor. Dili gayet akıcı ve sürükleyici. Duyguya ağırlık veriyor ve derin derinde hissettiriyor. Keyifli okumalar. Tavsiye edilir..
·68 syf.·
2023 59. kitabı
#edgarallanpoe ‘nin okura engizisyon karanlığı içinden seslendiği dehşet verici bir öykü #kuyuvesarkaç Her türlü eziyetin ve işkencenin planlı bir biçimde işlendiği bir zindanda canını kurtarmaya uğraşan bir mahkumun yaşadıklarına şahit oluyoruz. Kuyu ve Sarkacın yanı sıra yazarın üç öyküsüne daha yer verilmiş kitapta. Gayet akıcı ve sürükleyici olan bu eseri bir akşam çayınızı yudumlarken bir solukta okuyup bitirebilirsiniz. Keyifle okunsun

Edgar Allan PoeYazar · 92 kitap
1809’da Boston’da doğdu. Henüz bebekken yetim kaldığından onu yanlarına alan John ve Frances Allan çifti tarafından yetiştirildi. John Allan’la para konusunda sürekli anlaşmazlıklar yaşayan Poe, 1827’de orduya yazıldı. Aynı yıl ilk kitabı Tamerlane and Other Poems’u (Tamerlane ve Diğer Şiirler) isimsiz olarak yayımlandı. 1831’de ordudan atıldı. Bunu izleyen yıllarda düzyazıya yoğunlaştı ve yaşamını yalnızca yazarak kazanmaya çalıştı. Southern Literary Messenger, Burton’s Gentleman’s Magazine, Graham’s Magazine gibi dergilerde yardımcı editör olarak çalıştı, Broadway Journal’ın önce editörü, daha sonra sahibi oldu. Nantucket’lı Arthur Gordon Pym’in Öyküsü 1838’de ve Tales of the Grotesque and Arabesque (Grotesk ve Arabesk Öyküler) adlı iki ciltlik derleme ise ertesi yıl yayımlandı. Fakat Poe’nun adını asıl yaygınlaştıran, 1845’te yayımlanan “Kuzgun” şiiri oldu. 1835’te, o sırada on üç yaşında olan kuzeni Virginia Clemm’le gizlice evlendi. Virginia’nın 1847’de veremden ölmesinin ar­dın­dan Poe kendini daha da fazla içkiye verdi. 1849’da, bilinmeyen bir sebepten öldü.