Bir Sevgi Öyküsü

Sıralamalar

Yalnızlığınızı değerinibilenle paylaşın.
2022 31. kitabı
Okunma: 17 Temmuz 2022 23:35
Merhaba 1k okurları! Kitap okumak eşsiz bir duygudur. Bunu kitapsever herkes bilir zaten. Bir de kitabı okurken size eşlik eden bir arkadaş, bir dost, değer verdiğiniz bir okur daha olursa bu daha
Sevgi
2019 90. kitabı
Sıcacık, kısacık bir kitap. . Emekli , yaşlı bir öğretmenin, yıllardır yalnız yaşadığı evinin yakınında bir çöp tenekesinde bulduğu papağan ile hayatı değişir. . Eşinin ölümünden sonra, çocuklarının da kendi hayatlarını kurmasıyla iyice yalnız kalan ve hayata, kendine yabancılaşan Anselma, bulduğu papağan sayesinde tekrar yaşama sevincini yakalar. . Elinizden bırakamadan okuyacağınız, kısa ama hayata, sevmenin önemine dair dolu dolu bir kitap. . Çok sade, akıcı ve sevmenin ne kadar kıymetli olduğunu en derinde hissedeceğiniz bu kitabı tavsiye ederim. Sonsuz sevgilerimle ️
2022 10. kitabı
Okunma: 06 Mart 2022 11:36
Emekli bir öğretmen olan Anselma, yalnızlığı iliklerine kadar hisseden yaşlı bir kadındır. Çocuklarıyla kurduğu tek iletişim, yaptıkları telefon konuşmalarıdır. Tabi buna iletişim denirse... Kocasını yıllar önce kaybetmiş olan Anselma, çocuklarının da ilgisizliği sebebiyle kendini ve kalbini herkese kapatmış, monoton ve ruhsuz bir hayat yaşamaktadır. Çöp atmaya çıktığı bir akşam çöp kutusundan gelen hışırtılar duyar. Merakına yenik düşüp çöp poşetini açtığında hayatının tüm renklerini ona geri verecek olan canlıyla karşılaşır: Bir papağanla. Ona Luisito ismini verir ve artık tüm hayatı, amacı bu papağan olmuştur. Bu minik canlı, Anselma’nın kalbindeki buzları eritir. Luisito sayesinde yeniden doğan yalnız ve yaşlı Anselma, monoton günleri artık geride bırakır. Hatta eski arkadaşlarına ulaşıp bir parti bile verir. Tabi mutlu günleri gölgelemek üzere bekleyen kara bulutlar Luisito ve Anselma için de gelir ve onları acı veren bazı durumlara sürükler. İnsan ilişkilerine dair oldukça öğretici bir kitap olduğunu düşünüyorum. Yalnızlık ve ilgisizliğin bir insan için ne kadar acı verici olabileceğini Anselma’nın hikayesinde görüyoruz. Ancak sevgi, bütün olumsuzlukların, umutsuzlukların üstesinden gelebiliyor. Sevgi tüm insanlığa iyi gelen güçlü bir ilaç. Her zaman sevgiyle kalmanız dileğiyle...
2026 3. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2026 14:47
Sahip olduğu konunun iyi işlenmemiş olduğunu düşünüyorum. Her şey çok yüzeysel geçilmiş, herkesin hayatında en az bir kez yaşadığı her şey kötü giderken çıkan bir umuda bel bağlayıp her şeyi ona adadıktan sonra o şeyi de kaybetme anı olmuştur. Okuru tam burda aldığı noktada yine tam işlemeden apar topar kitap bitiyor. Yazarın okuduğum ilk kitabıydı değerlendirmeden önce başka bir kitabına daha şans vermek isterim. Zaman geçirmek için kafa yormayacak düz bir kitap arıyorsanız okuyabilirsiniz.
2021 4. kitabı
Hayattan bir beklentisi kalmamış, yaşlı bir kadının sevgi gereksinimini bir sabah ona tesadüf eden çöp tenekesinde bulduğu papağan ile tamamlamaya çalışmasını konu alan gayet akıcı, sade bir anlatıma sahip ve insanın içini ısıtan sıcacık bir hikaye. Mutlaka okuyun derim.
2022 65. kitabı
Okunma: 03 Ekim 2022 21:41
Yaşlı ve emekli bir öğretmen olan Anselma, günlerini yalnız geçirmektedir. Karamsarlığın eşiğinde olduğu bu günlerden bir gün çöp atmak için çıktığı vakit terk edilmiş bir papağan bulur ve onu hemen sahiplenerek Luisito adını verir. Onun bu karanlık günlerine rengarenk bir şekilde giren Luisito, varlığıyla Anselma'nın içini ısıttığı kadar benim de içimi ısıttı. Yüreğinin Götürdüğü Yere Git ile aşina olduğumuz gibi bu hikayede de hayatla ilgili güzel anektodlar veriyor yazar. Durup düşündüren alıntılar yine bizi karşılıyor. Monotonlaşan yaşamlarımızda, sevgiyi kaybettiğimizi hissettiğimiz zamanlarda bu havayı bozacak Luisito'lar bulmamız dileğiyle...
2021 17. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2021 20:44
Umudun bittiği anlar vardır , hayatın sona yaklaştığını hissettiren. Bir ömür etrafındakilere rağmen ruhen bir yalnızlığa mahkum olmuştur , tek istisna bir dostun varlığıdır Luısıta ... Yaşamın bir Luısıta’ yı alıp bir Luısıto ‘yu armağan ettiği yaşlı bir öğretmenin en mutlu anlarını kısacık bir öyküye sığdırmış Susanna Tamaro. Bir canlının başka bir canlıya umut oluşunun en naif anlatımı belkide bu kitap. Yaşam , Murano camının renklerinin bir papağanın renkleriyle bütünleşmedir kimbilir...
Luisito
2021 26. kitabı
Yıllar önce okuduğum ve sevgiyi en iyi anlatan kitaplardan biri. Hayatta tekdüze yaşayan yaşlı bir kadın ve çöpten bulduğu sevimli papağanı konu alıyor. Kadının çocukları artık pek gelip gitmiyor, hâlini hatırını arada sıra soruyordur. Papağan, kadının hayatına renk getiriyor, yalnızlığına merhem oluyor. Aralarındaki bağı kitabı okuyarak hissedebilirsiniz. İyi okumalar şimdiden
2024 89. kitabı
Okunma: 04 Mart 2024 18:39
Anselma, yaşlı ve emekli bir öğretmendir. Roma’daki evinde yıllardır yalnız başına yaşamakta, artık tanıyamadığı bu dünyada kendini gereksiz hissetmektedir. Her günü acı ve hüzün doludur. Bir yaz gecesi çöp tenekesinin dibinde terk edilmiş olağanüstü bir papağan bulur. Luisito adını verdiği papağan, Anselma’nın yüreğindeki buzları eritecek, sevgiyi yeniden keşfetmesini sağlayacaktır. Tüm bir yaşamıyla hesaplaşmayı göze alan Anselma, Luisito sayesinde, dünyanın ona unutturmaya çalıştığı yaşama sevincini yeniden duymaya başlayacaktır. Ta ki... Bir Sevgi Öyküsü’nde, sevginin kurtarıcı gücünü yüceltiyor. Luisito, okurunu şaşırtan, duygulandıran ve eğlendiren çağdaş bir masal. Tekdüze ve sevgisiz bir yaşamın bağrındaki şiiri, güzelliği ve sevgiyi ortaya çıkaran küçük bir roman.
Hayata Dair
2021 19. kitabı
Okunma: 03 Eylül 2021 22:47
Kitap beni çok etkiledi. Ağlamak istiyorum ama ağlayamıyorum. Anselma'nın yaşadıkları beni çok üzdü. Resmen hayatta yaşadığı olaylar onu ruhsuz birisine dönüştürmüş. Ve tekrar hayata, özüne dönmesi ve bunu en yakın arkadaşının ismini verdiği papağan ile olması beni derinden etkiledi. Sevgi. Kitapta asıl konu sevgiydi. Sevgi her şeyi değiştirir. Luisito Anselma'ya kendi özünü hatırlattı. Ve özüne dönmesi için Anselma'ya güç verdi. Sevgi verdi.

Susanna TamaroYazar · 31 kitap
Roman, öykü, dergi makaleleri ve çocuk edebiyatı yazarıdır. Susanna Tamaro, İtalyan kent soylu bir ailenin kızı olarak Trieste'de 1957 yılında doğdu ve büyüdü. Anne ve babası boşanan Tamaro, babasını alkolik, annesini ise "soğuk ve zalim" olarak tanımlar. Anne ve babası ayrıldıktan sonra anneannesi tarafından büyütüldü. Bir İtalyan sinema okulu olan Centro Sperimentale di Cinematografia'da okumak için burs kazandı ve 1977'de yönetmenlik diploması aldı ve yönetmen Salvatore Samperi ile çalışmaya başladı Birkaç yıl televizyon endüstrisinde yazar ve editör olarak çalıştı. 1978 yılında ilk öykülerini yazmaya başladı. İlk romanı Illmitz 1981'de tamamlandı, ancak ulaştığı tüm yayınevleri tarafından reddedildi ve ancak 2013'te yayınlandı. 1989'da "La testa fra le nuvole" (Aklı Bir Karış Havada) adlı romanı Marsilio tarafından yayımlandı. 1991'de yayınlanan İkinci kitabı "Per voce sola" (Tek Ses İçin) Uluslararası PEN ödülünü kazandı. 1991 yılında çocuklar için "Cuore di ciccia" (Tombul Yürek) adlı bir kitap yazdı. 1993 yılında yayımladığı "Va' dove ti porta il cuore" (Yüreğinin Götürdüğü Yere Git) adlı romanı ilk yayınlandığında eleştirmenlerden olumlu tepkiler almamasına rağmen en çok satanlar arasına girdi ve 2008 yılına kadar 15 milyon kopya sattı. 20. yüzyılda en çok satılan İtalyan kitabı olarak tanımlanan roman 2008 itibariyle Amerika Birleşik Devletleri'nde de yaklaşık 25.000 kopya satmıştı. Roman, 1994 yılında Premio Donna Citta di Roma ödülünü kazandı. 2002 yılına kadar 44 dile çevrildi ve 1996 yılında İtalyan yönetmen Cristina Comencini, romandan uyarlanan aynı adlı bir film çekildi. 1997'de "Anima Mundi" (Dünyanın Ruhu) adlı romanını yayınladı ve "hakaret, tehdit ve iftira" içeren "utanç verici bir kampanya" olarak nitelendirdiği Peder Walter'ı tasvir etmesi nedeniyle geniş çapta eleştirildi. 1998'de bir İtalyan dergisi olan Famiglia Cristiana için yazdığı "Dear Matildha - I can't wait for man to walk" (Sevgili Mathilda, İnsanın Yürümesini Dört Gözle Bekliyorum) adlı makalelerden oluşan derlemesini yayınladı. Rispondimi (Cevap Ver Bana) adlı kitabı Kirkus Reviews tarafından "seks ve şiddet yığınlarıyla aydınlatılan kutsal soyutlamalar" olarak tanımlandı. Kitap, bir fahişenin kızı, bir iş adamının karısı ve kıskanç bir kocanın yer aldığı üç hikayeden oluşuyordu. 2001'de "Raccontami" (Yanıtla Beni) adlı kitabını yazdı. 2002'de "Più fuoco, più vento" (Daha Çok Ateş Daha Çok Rüzgar) ve 2003'de "Fuori" yayınlandı. 2005'te "Rispondimi"nin "Cehennem yok" başlıklı bir hikayesine dayanan "Nel mio amore" adlı filmini yönetti. 2006'da, "Yüreğinin Götürdüğü Yere Git" (Va' dove ti porta il cuore) adlı romanının devamı niteliğindeki "Ascolta la mia voce"u (Yüreğimin sesini dinle) yayınladı. 2008'de Luisito (Luisito - Bir Sevgi Öyküsü) adlı romanını yayınladı. Eylül 2018'de bir sonraki kitabının çıkacağını duyurdu ve içinde yaşamın ilk yıllarından beri Asperger sendromundan etkilendiğini düşündüğünü ifade etti. Genelde günlük ya da mektuplar şeklinde yazar. Olayları birinci ağızdan anlatır. Eserlerinde hep bir hüzün vardır. Kahramanları genellikle ölümün eşiğine gelmiş ama bu durumu kabullenmiş; hayatta aradığını bulamamış insanlardır. 2002'deki bir röportajda Tamaro, babasının Taoizm'e ve Yahudi annesine olan ilgisi de dahil olmak üzere ailesinin dini inançları nedeniyle kendisini çevreci ve vejetaryen hatta "Katolik'ten çok Hristiyan" olarak tanımladı. 2021 itibariyle yazar Roberta Mazzoni ile otuz yılı aşkın bir süredir birlikte yaşamaktadır. Roman - Büyülü Çember (1994) - Yüreğinin Götürdüğü Yere Git (1994) - Aklı Bir Karış Havada (1989) - Daha Çok Ateş Daha Çok Rüzgar (2002) - Yüreğimin sesini dinle (2007) - Anima Mundi (Dünyanın Ruhu) (1997) - Sonsuza Kadar - Luisito - Bir Sevgi Öyküsü (2008) - Var Olan Ada (2012) - Her Melek Korkunçtur (2013) - Büyük Bir Aşk Hikayesi (2021) Öykü - Tek Ses İçin (1998) - Yanıtla Beni (2001) Çocuk kitabı - Kitaplardan Korkan Çocuk (2000) - Tobia ve Melek (2000) - Tombul Yürek (1999) Günlük - Söyleşi - Sevgili Mathilda, İnsanın Yürümesini Dört Gözle Bekliyorum (2000) - Eve Doğru (2000)