Eylül 2019
Orijinal Dil:
Orijinal Ülke:

Puan vermedi·240 syf.·
2021 34. kitabı
İnsan için üç türlü kardeşlik vardır Aynı Adem ve Havva dan gelen kardeşlik Aynı babadan olma kardeşlik
Din
2020 59. kitabı
Maria, dinine düşkün Hristiyan bir genç kızın, müslüman bir erkekten İslam'ı öğrenerek müslüman olma hikayesini anlatıyor. Emine Şenlikoğlu'nun yazdığı Maria kitabı 1900'lü yıllarda başlayan batı özentiliğini, hızla yayılan ateistliği ve Türkiye başta olmak üzere dünyanın hızla değişen düzenini anlatıyor. Kitabın kurgusu her ne kadar güzel ve akıcı bir dili olsa da Atatürk ile yer verilen kesitler beni son derece rahatsız etti. Bu yüzden yazarın başka bir kitabını okuyabileceğimi sanmıyorum açıkçası. İnternette araştırma yaptığımda da kitapta anlatılan olayın gerçek hayattan alındığını öğrendim. Hikaye olarak çok akıcı ilerlediği için bir çırpıda bitirebileceğiniz bir kitap ama yukarıda bahsini ettiğim durumdan ötürü rahatsız oldum. Yine de okuyup okumamak size kalmış. İslamiyeti daha güzel anlatan daha derin mesajlar yükleyen romanlar illaki vardır ya da yazarın daha güzel kitapları varsa sizlerin okuduğu, bu postun altına yorum olarak yazabilirsiniz.
2020 26. kitabı
Okunma: 05 Ekim 2020 14:23
Almanya'da yaşayan bir genç kızın müslüman oluş hikayesi... Dili oldukça sade ve akıcı. Daha çok ortaokul/lise seviyesinde bir roman olduğunu düşünsemde okumanızı tavsiye edebileceğim eserler arasında. İyi okumalar.
Öneri
2025 3. kitabı
Okunma: 08 Eylül 2025 13:19
Dini yönden birçok bilgiyi romana cok güzel verlestiren bir yazar, diğer romanlarında olduğu gibibu romanında da ona yer vermiş. Fazla eleştirel bir yönü olsa da konusuyla fazlaca dini Emine ŞenlikoğluEmine Şenlikoğlu bilgi içeriyor.
Kitap Alıntısı
2022 27. kitabı
Okunma: 13 Mart 2022 00:24
İsminden de tahmin edileceği gibi ,koyu Katolik bir anne ve ateist bir babanın kızı olan Maria'nın samimi bir Müslüman oluşunun hikayesi.. Emine Senlikoğlu 'nun o güzel anlatımı ile farklı bir boyuta taşıdığı gerçek ve bir o kadarda farklı hayat hikayesi... Sadece bir Müslüman oluş değil anlatılan.. Değişen bir hayat ve değiştiren bir hayat.. Bir solukta bitecek bir kitap .. Ve bir ömür unutulmayacak gerçek bir aşk....
Maria
2019 29. kitabı
Okunma: 17 Temmuz 2019 15:31
Maria; Babası ve erkek kardeşi ateist,annesi,teyzesi ve kendisi hristiyan ...Abdulvahapla tanıştıktan sonra hayatı değişiyor. Abdulvahap'a sürekli islam dini ile ilgili sorular yöneltiyor. Abdulvahap'ın sorulari mantikli ve güzel cevaplamasi karsisinda şaşkınlık yaşıyor. Aslında her müslümanın sorulari abdulvahap gibi cevaplaması lazım. Müslüman sandığı sevgilisi mehmedi hristiyan yapmaya çalışırken kendisi müslüman oluyor. Okuduğum kitap hem çok etkileyici hem de ülkem ve dinimiz hakkında çok bilgiye ulaşmamı sağladı. Herkesin okumasını tavsiye eder iyi okumalar dilerim.
Din
2018 25. kitabı
Okunma: 10 Mart 2018 05:03
Maria ; Babası atesist , annesi , teyzesi , kardeşi ve kendisi hristiyan ....Abdulvahap ile tanışınca hayatı değişecektir.Varlığını , dinini sorguluyor müslüman olan sevgilisini hristiyan yapmaya
·166 syf.·
2007 1. kitabı
Bu kitabı lise 2. sınıfta okumuştum kitapların arasına bakarken aklıma geldi buraya yazmak. Emine ŞENLİKOĞLU'nun çok güzel anlatımı ile, elimden bırakmadan bitirdiğim ve bu gün bir daha okumak istediğim kadim bir eser
2018 12. kitabı
Okunma: 30 Mart 2018 00:29
Daha önce okuduğum islami kitaplar arasında en beğendiğim diyebilirim. Kurgusu çok güzel, zaten emine şenlikoğlunun çoğu kitabı kurgu yönünden kaliteli.herkesin okuması gereken gerçekler yer alıyor kitapta,özellikle islami roman okuyucularına şiddetle tavsiye edilir.
2016 10. kitabı
Maria Emine Şenlikoğlu ablamızın beğenerek okuduğum ikinci kitabıdır. Rahat 10 yıl oldu okuduğum. Her ne kadar olaylar aklıma gelmemiş olsa da, en kısa zamanda tekrar okumayı düşünüyorum. Ve bütün dostlarıma tavsiye ediyorum.

Emine ŞenlikoğluYazar · 87 kitap
İslamî içerikli kitap ve roman yazarlığı ile konferansları ile tanınır Emine Şenlikoğlu, 1953 yılında doğduğu Giresun-Dereli-Anbaralan köyünden çok küçük yaşta iken Adapazarı'na, oradan da ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşti ve gençlik yıllarında araştırmacılığa başladı. Öncelikle Hristiyanlık dini ve İncil üzerine araştırmalarda bulundu. Sonraki yıllarda yoğunlukla İslam dini üzerine araştırmalar yapmaya başladı. İslamî temel ilimlerden olan fıkıh ve akait üzerine çalışmalar yaptı. 1984 yılında yazdığı ilk kitabından (Gençliğin İmanını Sorularla Çaldılar) dolayı yargılandı. 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İlâhiyatçı, gazeteci yazar Recep Özkan ile evli, iki çocuk annesidir. Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/Emine_Şen...