Kalbinde merhamet olmayana cennet yoktur.
Hz. Muhammed s.a.v.
Bu kitap psikolojiden ziyade, insanlığımızı anlatan hatta sayfalarında minik hikayelerle merhamet duygumuzu deşen harika bir eser. Bence insanı insan yapan, merhameti ve vicdanıdır. Yoksa diğer canlılardan ne farkımız kalırdı. Allah insanı o kadar güzel yaratmış ki, insan olarak yaratıldığım için bir kere daha şükrettim...
İnsanların birbirine karşı kıyıcılaştığı bir ülkede, sen de cesaret göster. Bağışlamayı bil.
Kitapta aslında sadece merhamet değil insanın her türlü duygusu konu alıyor. Yüreğin Halleri, Ümidin kandilleri, Acımak, Bağışlamak, gibi gibi konular var. Sayar insanın her duygu durumunu naif anlatımıyla ince düşünerek kaleme almış.
Ümit ve iyimserliği birer mücevher gibi ruhunda gezdiren insanlar sayesinde dünya güzelleşir. Onların yeryüzüne vuran ışığı; bize adaletin, eşitliğin, saygının hâlâ mümkün olduğunu, istersek kötülüğü değiştirebileceğimizi telkin eder.
Bazen insan, modu düşükken böyle kitap arayışlarında bulunuyor. Okuyunca zihin bayram ediyor bu bilgilerle. Ben seve seve okudum sizlere de tavsiye ederim.