No Longer Human

Osamu Dazai
Portraying himself as a failure, the protagonist of Osamu Dazai's No Longer Human narrates a seemingly normal life even while he feels himself incapable of understanding human beings. Oba Yozo's attempts to reconcile himself to the world around him begin in early childhood, continue through high school, where he becomes a "clown" to mask his alienation, and eventually lead to a failed suicide attempt as an adult. Without sentimentality, he records the casual cruelties of life and its fleeting moments of human connection and tenderness.
176 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1948

Puan vermedi
Artık gerçekten insanlığımı yitirmiştim.
Sevgili Osamu Dazai'nin otobiyografik romanıyla karşınızdayım bugün de. Kalbimin derinlerine dokunan, kimi zaman yalnız değilmişim dedirten kimi zaman 'neden !' Diyerek isyan etmeme sebep olan, kimi zamansa göz yaşlarıma engel olamadığım bir kitap olduğunu söylemeden geçemeyeceğim açıkçası. Kitabımızı başında bizi yazarımız
Puan vermedi
Hepinizden nefret ediyorum ama tek başıma da canım sıkılıyor
Yozo babasının işinden dolayı küçük yaşta insan ilişkilerindeki sahteliğin çok yakın bir tanığı olmak zorunda kalmıştır. Bu durum tüm yaşamını etkilemiş, insanlığa güvenmeyi bırakın ondan korkunç derecede ürkmüştür. Hizmetkarlarla yaşadığı bir olay da bu durumu pekiştirmiştir. Bu olayı güvenmediği için ailesine bile anlatamamıştır.
10/10 puan verdi
cinsel istismarın bir insanın hayatındaki izleri. Spoiler içerir
Yozo, etrafına sürekli kendini sevdirmeye çalışan, sürekli komiklikler yaparak insanları güldürmeye çalışan bir çocuktur ama iç dünyası çok farklıdır. Yozo kendini hiç sevmez iç dünyası kapkaranlıktır. Başkalarıyla tartışamıyor, kendini savunamıyor ve kimseye hayır diyemiyor (tüm hayatı boyunca hayır diyemiyor). İnsanlara güvenmiyor. Bu dünyada
109 syf.
7/10 puan verdi
Şaklaban
Osamu Dazai
, bana göre intiharın hayatının başından beri etrafında dönmüş bir insandır. İncelemem tamamlandıktan sonra ne demek istediğimi daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum. 6 kere intihar girişimi, 3 kere de ailesinin evlatlıktan reddettiği, birçok kez evlenen garip bir hayat hikayesi ve böyle bir kafanın yazdığı bir kitaptan bahsedeceğim birazdan.
İnsanlığımı YitirirkenOsamu Dazai · Sel Yayıncılık · 202045,8bin okunma
114 syf.
9/10 puan verdi
Kitapla daha doğrusu yazarla tanışmam Bungou Stray Dogs isimli anime sayesinde oldu.Yazarın en tanınmış eseri olan İnsanlığımı yitirirken yarı otobiyografi şekilde nitelendirebileceğimiz yazarın hayatından kesitler ve duygu düşünceleriyle karşımıza çıkıyor. "Hayata dikiş tutturamamış" kavramıyla tanıştırdı beni Dazai. Yaşamak sanki onun için uygun bir şey değilmiş gibi tekrar tekrar hayatına son verme gayretiyle çabalıyor,beyni bununla haşır neşir iken bir yandan da maskeler altında sakladığı kişiliğinin ve yalnızlığının buhranlı ve bir o kadar karmaşık fikirleriyle zor bir süreç içinde yıpranıyor.Kitabı okudukça Dazai'nin yalnızlığıyla yalnız kalıp bazen onun depresifliğinin üzerime sindiğini hissettirdi bana. Sanki ellerimin arasından kayıp yalnızlığına mahkum oluşunu uzaktan izliyormuşcasına bir hüzne kapıldım okurken. Animeden kaynaklı yazara ayrı bir ilgi duyduğum için midir bilemiyorum ama hayata bakışıma,sahip olduğum değerlere ve yaşamaya farklı bir pencereden bakmamı sağladı.
İnsanlığımı YitirirkenOsamu Dazai · Karakutu Yayınları · 200645,8bin okunma
10/10 puan verdi
Peki, güvenmek bir suç muydu?
İnsanlığımı Yitirirken
, topluma kendini yabancı hisseden varolmaya çalışırken tüm umudunu ve güvenini kaybeden bir yazarın, hayatından parçalar taşıyan yarı otobiyografik bir romandır. **
Osamu Dazai
, gerçek adıyla Şuci Tsuşima, 19 haziran 1909 yılında Tsugaru Yarımadası’nın merkezî yakınlarında küçük bir kasaba olan Kanagi’de, Tsushima ailesinin 12
120 syf.
8/10 puan verdi
İnsanlığımı Yitirirken - O. DAZAI /Mutlu görünen mutsuzlar için!
Nereden başlayacağımı bilemediğim bir incelemeyi yazmak için aldım kalemi, kağıdı elime. Yazıp yazıp siliyorum, başkahraman ayrı, onun içimizde hep var olun kişiliği ayrı hikâye... Hiç fark ettiniz mi? En çok gülen insanların birçoğu aslında içlerinde en büyük acıyı barındıran insanlar. En büyük soytarılar, kendileriyle başbaşa kaldıklarında
İnsanlığımı YitirirkenOsamu Dazai · Kapra Yayıncılık · 202345,8bin okunma
8/10 puan verdi
Açıkçası bu incelemede tam olarak ne yazacağımı bilemiyorum.
Osamu Dazai
bu kitabıyla tüm ruh enerjimi sömürdü, hayatın tüm kötülükleri üzerime toplandı. Başkahramanımız Yozo, küçüklüğünden beri kendini topluma ait hissetmemiş, herkesten ve her şeyden korkar olmuş, depresif bir insandır. İnsanlarla konuşmayı dahi bilemeyen Yozo, son çırpınış olarak ‘soytarılık’ kullanmaya başlar. Bu soytarılık insanları güldürmeyi, eğlendirmeyi amaçlar fakat içinde kopan fırtınaları tamamen kendisine saklar. Dışarıya tozpembe görünür, içi zifiri karanlıktır. Bu dünyayı anlamayan, insanları anlamayan Yozo büyüdükçe kendini içkiye, kadınlara, uyuşturucuya verir. Birkaç kez intihar etmeyi dahi dener. Yozo, bu dünyanın kötülüklerini, insanlarını kaldıramayan bir insandır kısaca. Bu kitap çoğu insana göre hemen hemen yazarın kendi hayatını anlatıyor. Yazarın hayat hikayesini bilenler, kitap ve yazar hakkında çok benzerlik bulacaktır. Derin bir kitaptı. Japon edebiyatı okumak isteyenlerin okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Bu kitabın bir de mangası var.
İnsanlığımı Yitirirken (Manga)
İnsanlığımı Yitirirken (Manga)
kitabını da bir an önce edineceğim.
Puan vermedi
Selam :) Kitapla alakalı melankolik ve depresif tarzında yorumlar çok yapılmış.. Ben kitabı okumadan paylaştığımda da benzer yorumlar aldım. Ama melankolik içerikli kitapları sevdiğim için, beni negatif anlamda etkilemedi.. Japon edebiyatı ilk defa okudum. Güzeldi.. Zaten önsöz kısmında yazarla alakalı kısa bir biyografi vardı ve yazarın defalarca intihar girişiminde bulunması ilgimi çekmişti.. Kitap için roman deniliyor ama bence yazarın romana uyarladığı, tamamen kendi iç dünyasını ve hesaplaşmalarını anlattığı bir veda diyebilirim.. Toplumu asla anlamlandıramayan, ağır sosyal fobi içerisinde bir yaşam.. Ben etkilendim. Başarılıydı.. Benzer bir kitap daha okumuştum ve aklıma okurken hep o kitap geldi
Sırça Fanus
Sırça Fanus
Bence yazar fazla akıldan ve fazla sorgulamadan dolayı yaşadığı sosyal fobiyi: Alkol ve uyuşturucu bağımlılığı ile denge de tutmaya çalışarak, finalde başarılı bir intihar girişimi ile sonlandırmış.. Bana göre kitap sıkıcı değildi.. Keyifle okudum diyebilirim. Kendi finalini kendisi planlayan kişilerin arkadasında bıraktığı eserler, genelde en gerçekçi ve çoğu zaman hatırlamakta zorlandığımız gerçekçiliği yüzüme yüzümüze vuran eserler olmuyor mu ? Bu da onlardan biri! Sevgiler..
6/10 puan verdi
Beklentimi Karşılayamadı
Osami Dazai’nin ölmeden önce yazdığı son kitabı. Tema bana çok geçmedi diyebilirim. Kendimce
Albert Camus
Albert Camus
’un
Yabancı
Yabancı
kitabıyla karşılaştırmak istemiyorum ancak elimde değil bana onu hissettirdi. Kitap abartıldığı kadar iyi değil. Şaklabanlığı, acılarına ve sorunlarına perde yapan karakterin eksik olduğu noktalar var. Derin olmak isterken olamıyor. Acı çekiyor, yetemiyor. Varoluşsal problemleri çok fazla ancak trajedilere olan tepkileri bile zorlama sanki. Sancıları kendi içinde çözmeye çalışıp, okuyucuya yer bırakmamış maalesef. 6/10

Osamu DazaiYazar · 14 kitap
Takma adı Osamu Dazai olan ve bu isimle daha iyi tanınan Şuji Tsuşima, 1909'da Tsugaru Yarımadası'nın merkezi yakınlarında küçük bir kasaba olan Kanagi'de dünyaya geldi. Ailedeki siyasetçi olma geleneğine karşı çıkan Dazai gençliğinde yazar olmaya karar verdi. Yirmi yaşında Tokyo Üniversitesi Fransız Edebiyatı Bölümü'ne kaydını yaptırdı. 1935'te kısa hikayeleriyle ve 1936'da ilk romanı ile (Bannen- Alacakaranlık Yılları) Akutagava Ödülü'ne aday gösterildi. Ödül başka yazarlara verilse de Dazai'nin ünü yayıldı. Bunu takip eden on yılda otuzu aşkın edebi ve otobiyografik eser yayımladı (1944 basımı Mor Bir Serserinin Gezi Notları da dahil). Dazai'nin en iyi eserleri savaşın hemen sonrasına rastlar: 1947'de Şayo (Batan Güneş-YKY 1993), 1948'de Ningen Şikkaku (Artık İnsan Değil). Hayatının büyük bölümünü intihar takıntısıyla geçiren Dazai, 1948'de metresiyle birlikte suya atlayarak intihar etti. Ama ölümünden kırk yıl sonra bile Japonya'da hâlâ ilgi gören bir yazardır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.