2021 89. kitabı
Okunma: 04 Ağustos 2021 09:59
Halil Cibran'ın okuduğum beşinci eseri. Yazarla bu sene, yakın bir zamanda tanıştım. Eserleri çok kısa olmasına rağmen, beğenerek okuyorum. Sayfalardan aldığım alıntılar, kitabın çok kısa olmasına rağmen o kadar çok ki... Bazı sayfaları bir kaç kez okuyorum. Sanki her okuyuşumda farklı anlamlar kazanıyor cümleler. Gerçekten çok beğenerek okuyorum. Halil Cibran'ın eserlerini tavsiye ediyorum. Özellikle şuan da benim olduğu gibi yolculuk sırasında kitap okumayı seviyorsanız, kısalığı ve akıcılığı sayesinde çabuk bir şekilde bitirebilirsiniz... İyi okumalar, güzel ve huzurlu günler diliyorum... "Sen sislerin içinde gezinen bir arzuyken, ben de orada gezinen bir arzunun içindeydim. Ve biz hep birbirimizi arayıp durduk ve bizim şevkimizden rüyalar doğdu. Ve rüyalar süre olarak sonsuzdu, rüyalar ölçümsüzdü." - ÖncüÖncü - Halil CibranHalil Cibran
2020 31. kitabı
Yine Halil Cibran...Bu kez 71 sayfalık kisa bir eseri. Birilerinin nasil baktığından ziyade senin nasıl hissettiğinin önemli olduğunu vurgulayan Allah'in Aptalı, Büyüklüğün makamda mevkide olmadığını, hukmettiklerinin farkinda olmadan kölesi olduğunun farkına varılması gerektiğini öğreten Münzevi Kral, Kedi üzerinden çok güzel mesajların verildiği Aslan'ın Kızı, Içinde bulunduğumuz kötü durumla eşdeğer insanlar gördüğümüzde yükümüzün bir nevi hafifledigine dair mesaj veren Aziz, Tüm mutluluk kaynağının gelecekte başına gelebilecek en büyük felaket olabileceğini bizlere gösteren Hanedanlar, Bakisacisinin önemine, farkli düşüncenin tahammulsuzlugune örnek olan Bilgi ve Yarim Bilgi, Akıl,mantık, bilmek mi ? Duygular mi, coşkular mi ? Temalı Bilgin ve Şair, Maddiyattan ziyade bir nesnenin taşıdı tarihi değerin,anlamın önemine vurgu yapan Değerler, Adeta Bir ben var bir de benden öte diyen Yalnızlığım ve Ötesi, Kitabin genelindeki minik öykülerde yer alan kahramanlardan harmanladığı, sevgiyi temele alan, saf sevenin degil de zarar içeren tabiri caizse öldüren sevginin el üstünde tutulduğu Son Nöbet adlı kisa öyküler ve daha baska minik öykülerden oluşan,guzel mesajlar içeren bir kitap. Keyifli okumalar.
2021 14. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2021 06:24
Bin yıllardır dua eder dururuz kötü insanları helak eyle diye, ve istegiğimiz birgün gerçekleşti Kötü insanlar öldü. Ama ruhları ölmedi başka bedenlerde yaşamaya devam ediyorlar. Ve kötülük ezelden ebede devam eder durur.
Neyin haberi?
Puan vermedi·64 syf.·
2024 58. kitabı
Duymaya hazır olmadığımız ve hiç bir zaman olamayacaklarımızın mı, anlamak istemediklerimizin mi ya da kulaklarımızı tıkadığımız hakikatin haberi mi? Üstümüze sinen sağırlıktan hiç şikayetçi olmadığımız aşikâr, hal böyleyken duymuyor ve anlamıyor oluşumuzu da garipsemiyoruz.. -İnceleme görünümlü iç döküş oldu bu :) Okuduğum diğer Halil Cibran kitapları gibi düşündürdü... Durup düşündüm ya da düşünüp durdum. Kısa öykülerin anlatıldığı yaşamdan kesitleri kapsamış derin, anlamlı, akıcı ve anlaşılır (anlamak isteyen için) bir dili var.. Hayatın kalın sayfalarından alıntılanmış ince bir kitap.. Yazarın kalemini sevenler için bu incelik tartışılır, az sayfalı ama çok anlamlı.. Kitaptan alıntılar; "Yolculuklarımdan birinde bir adada, habire toprak yiyip kana kana deniz suyu içen, insan başlı ve demir toynaklı bir canavar görmüş, uzunca bir süre onu seyretmiştim. Sonra yanına yaklaşıp, "Sen hiç doymaz mısın?"diye sormuştum. "Karnın hiç doymaz mı? Susuzluğun hiç geçmez mi?" "Evet, karnım tok," diye yanıtlamıştı. "Hatta yiyip içmekten yoruldum. Ama yarın yiyecek toprak ve içecek deniz suyu olmamasından korkuyorum."(s.25 )" -Neyseki bir canavarın hikayesi,insan böyle mi! :)) "Yalnızlığımın ötesinde başka bir yalnızlık var; yalnızlığımın yalnızlığı kalabalık bir pazaryeri, sessizliğim seslerin tantanası." (s.57) "Zayıfları sevdiğimi söylediniz, çünkü size göre güç sadece gücü severdi. (s.61) "Şimdi artık beni seviyorsunuz. Çünkü sizi okşayan kılıçları ve yüreğinizi deşen okları seviyorsunuz. Yaralanmak sizi rahatlatıyor; sadece kendi kanınızla sarhoş oluyorsunuz."(s.63)
HaberciHalil Cibran · Martı Yayınları · 20213,119 okunma
2023 5. kitabı
Okunma: 26 Mart 2023 23:02
Doğunun Nietzsche'si olarak bilinen, Lübnan asıllı filozof, şair ve ressam olan, sevgiyi her şeyin üstünde tutan Halil Cibran ve kaleminden dökülen cümlelerde hissettiğimiz sevginin kutsallığı... Kısa hikayelerden oluşan bir Halil Cibran klasiği demek yanlış olmayacaktır diye düşünüyorum. *Yüreğimin derinliklerinden bir kuş uçtu göklere.Uçtukça daha da büyüdü. Ancak yüreğimi terk etmedi. * RüzgargülüRüzgargülü Halil CibranHalil Cibran
RüzgargülüHalil Cibran · Venedik Yayınları · 20213,119 okunma
2021 104. kitabı
Okunma: 01 Kasım 2021 21:43
Sanırım en sevdiğim yazar Cibran.O kadar kendine has,büyülü bir anlatımı var ki 40 sayfalık kitabın içinde kayboldum.Bu eşsiz ruhla keşke gerçekten tanışlabilseydim diyorum bazen, iyiki yazmış.Kitapta bir hikayede bir Azizle günahkarın sohbetini konu ediyor Cibran günah çıkarmak için Azize giden adam ne derse Aziz bende yaptım,bende ettim,bende günahkarım diyor ve günahkar sorgulu gözlerle bakarak Azizden uzaklaşıyor. Yanındaki adam Azize dönüp ne diye işlemediğin günahlarla kendini suçladın adam artık sana inanmıyor görmedin mi? dediğinde Aziz:bana artık inanmıyor olabilir ama avutulmuş gitti diyor.İşte keseme aldığım hisse bazen sadece ihtiyacımız olanı duymak bilmek isteriz bazen gerçektende yeter. Mutlaka okumalısınız.Keyifli okumalar.
HaberciHalil Cibran · Anahtar Kitaplar · 20043,119 okunma
2023 5. kitabı
Yüreğimin derinliklerinden bir kuş uçtu göklere. Uçdukça dahada büyüdü. Ancak yüreğimi terk etmedi Oldukça kısa ve anlamlı bir kitap her sayfası anlam taşıyan okudukça kendimizi bulduğumuz bir eser.
RüzgargülüHalil Cibran · Venedik Yayınları · 20213,119 okunma
2019 34. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2019 15:23
Ne zaman Halil Cibran okusam aynı şeyleri söylüyorum. Genelde kitapları incedir ve anlatımı yalındır. Verdiği mesajları almayı bilirseniz 50 sayfalık kitaptan 150 sayfalık ders çıkarabilirsiniz. Bu kitabı da onlardan biriydi, bir saniye bile sıkılmadan okundu ve bitti.
HaberciHalil Cibran · Karbon Kitaplar · 20183,119 okunma
2019 115. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2019 07:35
Fanatikliğe dönüşen bir hayranlık oluyor sanki bende Halil Cibran Ve kitaplarını sadece benim için yazmış gibi anlıyorum arkadaşların yaptığı yorumları görünce... Kitabı okumadan yine kitap için yapılan değerlendirme ve verilen notlara baktım da tam bir hayal kırıklığı... 7.4 nedir arkadaşlar gerçekten anlamıyorum sizi... Halil Cibran sizlere sesleniyor ve diyor ki... "Sizler kadehlerden içmeyi seviyordunuz, taşan bir ırmaktan değil." Halil Cibran'ı keşfetmeye ve Halil Cibran ile keşfe devam... Bir daha Onunla ile ilgili olumsuz birşey duyarsam çok kızarım ona göre :)
HaberciHalil Cibran · Anahtar Kitaplar · 20043,119 okunma
2021 51. kitabı
Okunma: 04 Haziran 2021 13:47
Yazarın 2.eseri olan "Rüzgar Gülü"nün çok düşündüren veya etkileyen ağır dil uslubu yok akıcı bir kitap yazarın bu aralar kitaplarına sarmış durumdayım:)Deli adlı kitabını okuyanlar varsa bilir onun incelemesini yapmamıştım ama yazar aynı tatta yazmış bu iki kitabıda. .... Fikir zıtlıkları olsada mesaj verme niteliği taşıyor. Deneme ve şiirlerden oluşan bir kitap.. Zengin - fakir, Soylu-halk daha doğrusu anımsattığı kötü krallar ve halk ile arasında geçen çekişmeler gibi masal tadın da da yer yer. İç güzelliği de kötülüğüde süslü cümlelerle anlatmamış akıcı uslubu güzel.. O halde iyi okumalar :)
Rüzgar GülüHalil Cibran · Olympia Yayınları · 20203,119 okunma

Halil CibranYazar · 93 kitap
Cibran, 1883 yılında Osmanlı İmparatorluğu kontrolündeki Cebel-i Lübnan Mutasarrıflığı'nda Maruni bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Ailesi ve kardeşleriyle 1895'de ABD'ye göç etti. Annesi terzi olarak çalışırken Boston şehrinde bir okula başladı. Cibran'ın yaratıcılığını fark eden öğretmeni Cibran'ı fotoğrafçı ve yayıncı F. Holland Day'le tanıştırdı. Gibran, Beyrut'taki Collège de la Sagesse'e kaydolmak için on beş yaşında ailesi tarafından memleketine geri gönderildi. 1904'te, Cibran'ın çizimleri ilk kez Boston'daki Day's stüdyosunda sergilendi ve Arapça ilk kitabı 1905'te New York'ta yayımlandı. Cibran, yeni tanıştığı hayırsever Mary Haskell'in mali yardımıyla 1908'den 1910'a kadar Paris'te sanat okudu. Oradayken, Jön Türk Devrimi'nden sonra Osmanlı İmparatorluğu'nda isyanı destekleyen Suriyeli siyasi düşünürlerle tanıştı; Gibran'ın aynı fikirleri ve aynı zamanda antiklerikalizmi dile getiren bazı yazıları, sonunda Osmanlı yetkilileri tarafından yasaklanacaktı. Eserleri ve düşünceleri dünya üzerinde geniş yankı uyandırdı. Şiirleri yirmiden fazla dile çevrilmiş olan Cibran aynı zamanda başarılı bir ressam idi. Resimlerinin bazıları günümüzde dünyanın birçok şehrinde sergilenmektedir. Yaşamının yaklaşık son yirmi yılını ABD'de geçiren yazar, ölümüne kadar kaldığı bu ülkede eserlerini İngilizce yazmıştır. Halil Cibran'ın en ünlü eserlerinden biri olan ve ilk kez 1923 yılında basılan Nebi adlı eseri, toplam 26 adet şiirden oluşan bir karma şiir denemeleri kitabıdır. El Mustafa adındaki bir kahinin 12 sene kaldığı Orphalese şehrinden ayrılıp evine gitmek üzereyken bir grup halk tarafından durdurulması ve ana kahraman ile halk arasında insanlık ve hayatın genel durumu hakkında geçen konuşmalar kitabın kendisini oluşturmaktadır. Cibran'ın bu kitapta El Mustafa isimli şahsa verdiği bu isimle peygamber Hz. Muhammed'i işaret ettiğini iddia edenler vardır. Fakat kitaptaki metinler çoğunlukla Matta'ya göre İncil'in 5. bölümünde yer alan İsa'nın Dağdaki Vaaz'ıyla içerik ve üslup açısından benzerlik ve paralellik gösterir. Yazarın İnsanoğlu İsa adlı kitabındaki çalışmalar da dikkate alınırsa El Mustafa'nın Meryemoğlu İsa Mesih olabileceği iddiaları daha da güç kazanmaktadır. Ermişin Bahçesi Halil Cibran'ın Ermiş kitabının devamı niteliğindedir. Türkçeye çevirisi R.Tanju Sirmen tarafından yapılmıştır. Yayın yılı 1999.