Yorumlar ve İncelemeler

Puan vermedi·79 syf.··
2021 104. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 01 Kasım 2021 21:43
Sanırım en sevdiğim yazar Cibran.O kadar kendine has,büyülü bir anlatımı var ki 40 sayfalık kitabın içinde kayboldum.Bu eşsiz ruhla keşke gerçekten tanışlabilseydim diyorum bazen, iyiki yazmış.Kitapta bir hikayede bir Azizle günahkarın sohbetini konu ediyor Cibran günah çıkarmak için Azize giden adam ne derse Aziz bende yaptım,bende ettim,bende günahkarım diyor ve günahkar sorgulu gözlerle bakarak Azizden uzaklaşıyor. Yanındaki adam Azize dönüp ne diye işlemediğin günahlarla kendini suçladın adam artık sana inanmıyor görmedin mi? dediğinde Aziz:bana artık inanmıyor olabilir ama avutulmuş gitti diyor.İşte keseme aldığım hisse bazen sadece ihtiyacımız olanı duymak bilmek isteriz bazen gerçektende yeter. Mutlaka okumalısınız.Keyifli okumalar.
HaberciHalil Cibran · Anahtar Kitaplar · 20043,123 okunma
9/10
·79 syf.··
Beğendi
·
2019 115. kitabı
·
2 saatte okudu
·
Okunma: 29 Nisan 2019 07:35
Fanatikliğe dönüşen bir hayranlık oluyor sanki bende Halil Cibran Ve kitaplarını sadece benim için yazmış gibi anlıyorum arkadaşların yaptığı yorumları görünce... Kitabı okumadan yine kitap için yapılan değerlendirme ve verilen notlara baktım da tam bir hayal kırıklığı... 7.4 nedir arkadaşlar gerçekten anlamıyorum sizi... Halil Cibran sizlere sesleniyor ve diyor ki... "Sizler kadehlerden içmeyi seviyordunuz, taşan bir ırmaktan değil." Halil Cibran'ı keşfetmeye ve Halil Cibran ile keşfe devam... Bir daha Onunla ile ilgili olumsuz birşey duyarsam çok kızarım ona göre :)
HaberciHalil Cibran · Anahtar Kitaplar · 20043,123 okunma
Puan vermedi·79 syf.··
2020 90. kitabı
Merhaba arkadaşlar Halil Cibran'ın kalemiyle Ermiş adlı kitabı ile tanıştım. Arkadaşımın hediyesiydi. Çok etkilenmiştim. O yüzden indirimde iken serisini aldım ve okudum. Tabi ki pişman olmadım. Müthişti. Kitabın sayfa sayısı az ama içindekiler koca bir ansiklopedi gibi. Okurken sizi düşündüren satırlarla dolu. Birbirinden güzel öyküler vardı kitapta, her biri ayrı ders veren hikayelerdi. Okumanızı öneririm.
HaberciHalil Cibran · Anahtar Kitaplar · 20043,123 okunma
Gözü Açık Değil Gönlü Açık Olun
9/10
·79 syf.··
Beğendi
·
2021 44. kitabı
·
31 saatte okudu
·
Okunma: 09 Nisan 2021 19:36
Halil Cibran’ın kulaktan önce kalbe ulaşan sesine kulak vermenizi öneririm. Kitap pek çok hikayeden oluşuyor. Hikayelerin getirdiği haber ise hayata ve ötesine ruhunuzla mı yoksa gözünüzle mi baktığınızla ilgili. Olayların kahramanları sizi kendinizi sorgulamanız için adeta zorluyor. Hayatın keşmekeşinden kopup İçinize dönmenize çabalıyor. Okunmasını tavsiye ederim
İnsan ve Duygular
HaberciHalil Cibran · Anahtar Kitaplar · 20043,123 okunma
9/10
·79 syf.··
Beğendi
·
2020 354. kitabı
Halil Cibran bize bizi insan yapan yanımızdan haber veriyor ve bunu bir kuş kanadının yüzünüze dokunması bir kelebeğin havayı okşayıcı kadar narin yapıyor. İyi okumalar. Var olun.
Felsefe
HaberciHalil Cibran · Anahtar Kitaplar · 20043,123 okunma
8/10
·79 syf.··
2018 160. kitabı
·
25 saatte okudu
·
Okunma: 07 Kasım 2018 17:31
Halil Cibran’ın kaleme almış olduğu ikinci kitabıdır. Kitapta, aşk ve özlem temasında yazılmış, geniş bakış açılı, daha derin bir bilgelik; sıcak, yumuşak bir sevecenlik taşıyan, yine de kontrollü bir ironiye sahip, bir çoğu güncelliğini yitirmeyen konular yer almaktadır. kaygısını usta çizgilerle süsleyerek kelimeleri ustalıkla kullanarak bilge kişiye ermişe dönüşmenin anahtarının habercisi olan bir kitaptır.
Edebiyat
HaberciHalil Cibran · Anahtar Kitaplar · 20043,123 okunma
8/10
·79 syf.··
2022 150. kitabı
her bir öyküsünü dostla, arkadaşla tartışıp, paylaşıp zevkle ordakı anlamı bulmak ne güzel olur diye düşündüm :) aslında tüm kitaplarını 1000 sayfalık kitapda bitire bilirdi, çok kısa ve doyum yok
HaberciHalil Cibran · Anahtar Kitaplar · 20043,123 okunma
9/10
·79 syf.··
Beğendi
·
2019 46. kitabı
·
7 saatte okudu
·
Okunma: 29 Eylül 2019 20:47
Mevsimlerin durmadan şarkı söyleyip dans ettiği bir ormanın büyüsüyle harmanlanan bir kitap oldu ‘haberci’. Çalan şarkımız ise kuş seslerinin(kızıgerdan) o güzel cıvıltısı ve bir yandan da sonbaharın habercisi olan yaprakların üzerine serilmiş yatıyor iken, ansızın güneş vurdu yüzüme. Tam o esnada şu satırları okuyordum: “Yüreğimin en derininden bir kuş yükseldi ve göğe doğru uçtu. Yükseğe, daha yükseğe çıktı, büyüdü, daha büyüdü. Önce bir kırlangıç gibiydi, sonra bir tarlakuşu oldu, sonra bir kartal, sonra bir ilkbahar bulutu kadar büyüdü ve sonra yıldızlı gökleri doldurdu. Bir kuş yüreğimden göğe uçtu. Ve uçarken büyüdü. Ama hâlâ yüreğimden çıkmadı.” Halil Cibran’nın yeri bir başka bende. Bu kitap yıllardır kitaplığımda oradan oraya taşındıkça geldi benimle, yeri geldi şehir değiştirdi. Bazı zamanlarda çantamda gezdi gitti ve geldi, ilk sayfası okundu ama tekrar kapandı ve kitaplığa terk edildi. Zamanı şimdiymiş, hikâyeleri hissedebileceğim zaman şimdiymiş. O sebeple bir solukta okudum. Belki de içinde bulunduğum tabiatın etkisiyle. Halil Cibran
1000Kitap
HaberciHalil Cibran · Anahtar Kitaplar · 20043,123 okunma
6/10
·79 syf.··
2020 37. kitabı
·
1 saatte okudu
·
Okunma: 17 Ocak 2020 01:24
İnsanlara kıssadan hisselerle ders vermek için yazılmış bir kitap daha. Haberci bunları söyledikten sonra elleriyle yüzünü kapadı ve içli içli ağladı. Tüm çıplaklığıyla aşağılanan sevginin, maskelenmiş zaferlerde aranan sevgiden daha büyük olduğunu tüm kalbiyle biliyordu.
Edebiyat
HaberciHalil Cibran · Anahtar Kitaplar · 20043,123 okunma
4/10
·79 syf.·
2017 32. kitabı
Bir tane konu seçiyor ahlaki ya da topluma dayanan onun üzerine kısa bir şeyler yazıyor ve biz de bunu okuyoruz. Mükemmel :D Gerçekten bomboş buluyorum bu tarz şeyleri. Çünkü bugüne kadar türlü filozoflar, ilim insanları ya da edebiyatçılar bu konularda fikir belirttiler ve tabii böyle basitçe değildi. Onlardan biraz alıp, içine tasavvuf benzeri bir hale getirmek için Tanrı’yla alakalı bir şeyler serpiştirmek çok büyük etki yaratmıyor bende.
HaberciHalil Cibran · Anahtar Kitaplar · 20043,123 okunma
Reklam

Yazar Hakkında

Halil CibranYazar · 93 kitap
Cibran, 1883 yılında Osmanlı İmparatorluğu kontrolündeki Cebel-i Lübnan Mutasarrıflığı'nda Maruni bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Ailesi ve kardeşleriyle 1895'de ABD'ye göç etti. Annesi terzi olarak çalışırken Boston şehrinde bir okula başladı. Cibran'ın yaratıcılığını fark eden öğretmeni Cibran'ı fotoğrafçı ve yayıncı F. Holland Day'le tanıştırdı. Gibran, Beyrut'taki Collège de la Sagesse'e kaydolmak için on beş yaşında ailesi tarafından memleketine geri gönderildi. 1904'te, Cibran'ın çizimleri ilk kez Boston'daki Day's stüdyosunda sergilendi ve Arapça ilk kitabı 1905'te New York'ta yayımlandı. Cibran, yeni tanıştığı hayırsever Mary Haskell'in mali yardımıyla 1908'den 1910'a kadar Paris'te sanat okudu. Oradayken, Jön Türk Devrimi'nden sonra Osmanlı İmparatorluğu'nda isyanı destekleyen Suriyeli siyasi düşünürlerle tanıştı; Gibran'ın aynı fikirleri ve aynı zamanda antiklerikalizmi dile getiren bazı yazıları, sonunda Osmanlı yetkilileri tarafından yasaklanacaktı. Eserleri ve düşünceleri dünya üzerinde geniş yankı uyandırdı. Şiirleri yirmiden fazla dile çevrilmiş olan Cibran aynı zamanda başarılı bir ressam idi. Resimlerinin bazıları günümüzde dünyanın birçok şehrinde sergilenmektedir. Yaşamının yaklaşık son yirmi yılını ABD'de geçiren yazar, ölümüne kadar kaldığı bu ülkede eserlerini İngilizce yazmıştır. Halil Cibran'ın en ünlü eserlerinden biri olan ve ilk kez 1923 yılında basılan Nebi adlı eseri, toplam 26 adet şiirden oluşan bir karma şiir denemeleri kitabıdır. El Mustafa adındaki bir kahinin 12 sene kaldığı Orphalese şehrinden ayrılıp evine gitmek üzereyken bir grup halk tarafından durdurulması ve ana kahraman ile halk arasında insanlık ve hayatın genel durumu hakkında geçen konuşmalar kitabın kendisini oluşturmaktadır. Cibran'ın bu kitapta El Mustafa isimli şahsa verdiği bu isimle peygamber Hz. Muhammed'i işaret ettiğini iddia edenler vardır. Fakat kitaptaki metinler çoğunlukla Matta'ya göre İncil'in 5. bölümünde yer alan İsa'nın Dağdaki Vaaz'ıyla içerik ve üslup açısından benzerlik ve paralellik gösterir. Yazarın İnsanoğlu İsa adlı kitabındaki çalışmalar da dikkate alınırsa El Mustafa'nın Meryemoğlu İsa Mesih olabileceği iddiaları daha da güç kazanmaktadır. Ermişin Bahçesi Halil Cibran'ın Ermiş kitabının devamı niteliğindedir. Türkçeye çevirisi R.Tanju Sirmen tarafından yapılmıştır. Yayın yılı 1999.