Okuması ağır romandan sonra macomber'in kitapları ruhumu dinlendiriyor. Karakterlerin ne yaptıkları ve niçin yaptıkları ve ilişkileri; dostlukları, aşkları, aileleri, iş yaşamındaki ilişkileri vsr... herşey. Merak edici. Bu beni mutlu ediyor. Kendimizden bir parça bulmamızı sağlıyor. Gerçek hayata da yaşanan olaylar olduğunu düşündürüyor zaman zaman. Hayal ürünü de olsa. Seviyorum bu kadının tarzını.
Debbie Macomer Yazdığın Karakterlerin Her Birinde Kendimden Parça Bulmam Ve Her Okuduğum Kitabına Aşık Olmam Normal Mi Gözlerini Kapatın Ve Sahil Bulvarında Bu Kitabı Okuduğunuzu Hayal Edin...
Cedar Cove serisinin 7. kitabı kitabı olan Sahil Bulvarı'nı yine içimde uzun süredir görmediğim tanıdıklarıma kavuşmanın verdiği bir mutluluk ve huzurla okudum. Romandaki karakterler ve ustaca eklenen yeni karakterler okuyucuyu sarıp adeta Cedar Cove Kasabasına taşıyor. Yer yer kitapta önceki kitaplarda geçen olayların kısa özetleri var ve bu da unuttuğunuz bölümleri sıkmadan hatırlatan güzel kısa bölümlerden oluşuyor. Debbie Macomber'in romanlarının bir özelliği de seri şeklinde yazılmış olsa bile kitaplarını sırasıyla okumak zorunda olmamanız. Her kitabında mutlaka küçük hatırlatmalarla yeni hayatları ele aldığından ve her kitabının başında ana karakterlerinin kısa tanıtılmasından okura ''aman bu seri ilk kitaptan başlamak lazım'' dedirtmiyor yani... Debbie Macomber hayranlarına duyurulur, hatta tüm bu tr aile bağları ile ilgili roma okumayı sevenlere :) :)
Okuyacak olanlara tavsiyem bu kitap 11 kitaplık bir serinin kitabi bu kitabin 7. Serisi almadan önce araştırip ilk seriden sirayla baslamalarini tavsiye ederim. Ben karışık aldım araştırmadan direk aldığım için bu serinin okuduğum ilk kitabı bu. Ona rağmen harika bir anlatımı ve pozitif gücü var. Serinin diğer kitaplarını alıp sırayla başlayacağım. Okuyacak olanlar hiç tereddütsüz alıp okuyun gerçekten yazarin hayal gücü harika ve pozitif insan olaylarin icinde gibi hissediyor.
Seri Cedar Cove adlı kasabada ugramadigi hane bırakmayacak gibi. Teri ve Bobby kitaba renk kattı. Kitabin hitap ettiği yaşı 20lere çekmeye yardım etti. Rachel' ın hikayesi de bunu destekler nitelikteydi. Şerif in hikayesiyle de 30 yas ustu okuyucuyu yerinde tutmayı basardı. Olive'in sağlık sıkıntısı kitaba realite katti. Bir sonraki kitabı heyecanla bekliyorum.
Debbie Macomber ne yazarsa yazsın hepsini zevkle okuyorum ;)
Özellikle de; Sahil Bulvarı ' ın da olduğu gibi seri kitap olmasına rağmen bağımsız da okunabilen kitaplarını daha da zevkle okuyorum ;)
Teşekkürler Kıymetli Debbie Macomber ;)
DEBBİE MACOMBER
CEDAR COVE ( serisinden)
SAHİL BULVARI
Bir Debbie Macomber okumak nedense hep heyecanlandırmıştır beni. Yazmış olduğu her karaktere ayrı ayrı bürünüyorum adeta; sanırım heyecanımı da bu yüzden bu kadar zirvelerde yaşıyorum.
Kitap daha ilk satırlarından sizi içine çekmeyi başarıyor. Sıcacık yaşam öykülerini sanki okumuş olduğumuz karakterler değil de kendimiz yaşıyor gibiyiz. Bu kadar kalabalık bir kadronun hayatları ustaca kesişmiş ve kafada hiç soru işareti uyandırmadan birbirlerini tamamlayıcı nitelikte. Karakterlerin günlük yaşantıları da dahil hareketlerini, olaylar karşısındaki tepkileri,düşüncelerini bile detaylıca tasvir etmesi gözümüzde canlanmasını kolaylaştırmış. Kitap tamamen bizim yıllardır tanıdığımız insanlarla,içinde olduğumuz bir şehirde geçen olayları anlatıyor gibi; - söz aramızda- Cedar Cove' nın bize açmadığı kapı kalmadı. Sadece kitapta Cal Washburn, Vicki Newman ve Linette üçgeni hakkında daha fazla bilgi isterdim . Sayfaları çevirdikçe onları okumayı umdum fakat merakım giderilemedi.
Kitap kurdu arkadaşlarım hala Debbie Macomber ile tanışmadıysanız mutlaka bir yerden başlamalısınız. Bir Sahil Bulvarı, bir Küçük Mucizeler Dükkanı, bir Kıvılcım Sahili, bir Deniz Feneri Yolu ya da Kızılcık Burnu yerini zamanını siz seçin. ( biriyle tanışınca hepsini ziyaret edeceğinizden emin olun) .................. İyi okumalarrrrrrrrr
Kitabın adı:Sahil Bulvarı
Yazarın adı:Debbie Macomber Okuyanın
Okuyanın adı:Nezaket Topal
Sayfa sayısı 448
Kitabımız bir seri bu kitabımızda olaylar Teri Miller Polgar ve Boby Polgar çevresinde geçiyor genelde kim mi bu kahramanlar?? Teri Get Nailed güzellik merkezinde saç tasarımcısı Boby ise ünlü bir satranç oyuncusudur . Önceki kitabımızda Boby'in tehdit edildiğini söylemiştik bu kitabımızda had safhaya ulaştı hatta adam kaçırmaya kadar götürdüler tabiki yanlış kadını kaçırdılar Teri'yi kaçıracakken Racheli kaçırdılar ve bu yanlış kaçırılma Rachel'in yanlış bir karardan dönmesini sağladı ne mı bı karar ....????
Bu tehditlerin sebebi Rus satranç oyuncusu Vilademir Boby ile bir maç yapıp kazanmak istemesidir Boby sonunda kabul eder amaaa....
Martha Evens adında yalnız yaşayan yaşlı bir kadın ölmüş ve çocuklarının araştırması sonuncunda Marthanın mücevherlerinin çalındığı ortaya çıkmıştır kim almıştır .....???
Maryellen ve Jon Bowmana gelince Maryellen Jon'un menajeri olmuş ve 2 resmini bazı kampanyalarda kullanacaklardır.
Linette McAfee Cal'den ayrıldıktan sonra daha fazla Cedar Cove de duramamış ve oraları terk etmiştir nereye gitti ne yapıyor??
Bu kadar yeter sanırım bakalım diğer kitaplara ne olacak kimin hayatı değişecek. Haaaaa bu arada Teri Miller Polgar hamileeeee
Serinin 7. kitabı.
Bir önceki kitapta seriye giren satranç oyuncusunun hikâyesi beklediğim gibi değildi açıkçası.
Bu kitapta yazar ilginç konu ve karakter bulmakta zorlanmış gibi.
Ayrıca aşk üçgenlerinden nefret ediyorum. Bu kitaptaki ilişkileri ve karakterleri pek sevemedim. Ergen gibi hareket eden karakterlere pek katlanamıyorum. Zaten Grace vardı, yanına birkaç tane daha eklenmesi pek hoşuma gitmedi.
Sanırım şimdiye kadar okuduğum en düşük puanlı Debbie Macomber kitabı oldu. Umarım sonraki kitapta karakter kalitesi tekrardan ivme kazanır. İlginç karakterler var gibi ama, bakalım...
Cedar Cove serisi
8. Kitap ( Umut Geçidi ) incelemem: #281350021
8,5. Ara kitap ( A Cedar Cove Christmas ) incelemem: #295405556
---Blossom Street serisi---
Genel ( Küçük Mucizeler Dükkanı ) incelemem: #219882263
Amerikalı aşk romanları ve çağdaş kadın kurgu yazarıdır. 6 romanı TV filmine, Cedar Cove roman serisi ise yine aynı adlı bir televizyon dizisine uyarlandı.
Disleksik olan Macomber sadece lise mezunudur. İlk yazıları kiralık bir daktiloda evinin mutfağında yazdı. Bir taraftan beş çocuğunu büyütürken yazar olmaya karar verdi. Yazdıklarını yayıncılar defalarca reddetti en sonunda serbest zamanlı bir magazin işi buldu.
Katıldığı bir yazar konferansında yazdığı yazılarından biri Harlequin Enterprises'ın bir editörü tarafından toplum önünde eleştirilmek üzere seçildi. Editör romanını yırttı ve ona da fırlatıp atmasını tavsiye etti. Macomber ilk fırsatta Heartsong adlı aynı romanı Harlequin'in rakibi Silhouette Books'a gönderdi. Silhouette romanı olan kitabı satın aldı ve bu kitabı Publishers Weekly tarafından incelenen ilk aşk romanı oldu.
Starlight, şimdi Harlequin'e ait olan Silhouette Special Edition romantizm serisinin bir parçası olarak yayınlanan romanlarından ilkiydi. Macomber, Silhouette ve daha sonra da Harlequin için aşk romanları yazmaya devam etti. 1988'de Harlequin, Macomber'dan Donanma serisi olarak bilinen bir dizi birbirine bağlı hikaye yazmasını istedi. Çok geçmeden, yılda iki veya üç roman yazmaya başladı. 1994 yılına gelindiğinde, Macomber tek başlıklı romanlar yayınlamaya başladı. İlk ciltli kapağı 2001 yılında piyasaya çıktı.
2002 yılında Macomber, daha çok kadınlara ve onların arkadaşlıklarına odaklanan kitaplar yazmak istediğini fark etti. Thursdays at Eight, geleneksel aşk romanından çağdaş kadın kurgusuna ilk çıkışıydı.
Macomber'in romanları hikayenin mesajını iletmeye odaklanır ve ayrıntılı betimleyici pasajlar içermez. Kadın kahramanları iyimser olma eğilimindedir ve "hikayeler, okuyucuda bir umut duygusu ve mutlu bir beklenti bırakacak şekilde çözülür." Macomber, Hristiyan inançları nedeniyle kitaplarında cinsellik içeren ayrıntılara yer vermese de, şehvet barındırır.
Kitapları dünya çapında 170 milyon kopyadan fazla satmıştır.