Stefan Zweig
Stefan Zweig, 1881’de Viyana’da dünyaya geldi. Avrupa’da iyi bir eğitim gördü. I. Dünya Savaşı sırasında İsviçre’de ikamet etti. Savaş sonrasında ilk evliliğini Frederike von Winternit’le yaptı. 1934’te Nazi baskısı nedeniyle ülkesini terk etti. 1939’da ikinci evliliğini Lotte Altman’la yaptı. Sonra New York’a, ardından da Brezilya’ya gitti ve buraya yerleşti. 1942’de intihar etti. Çeşitli sebepler söylense de bu intiharın asıl sebebi hiç bilinemedi.
Tahmini Okuma Süresi: 2 sa. 43 dk.Sayfa Sayısı: 96Basım Tarihi: Mart 2020İlk Yayın Tarihi: 1941Yayınevi: Anonim YayıncılıkOrijinal Adı: Schachnovelle
ISBN: 9786053031390Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

77 syf.
10/10 puan verdi
SATRANÇ İNCELEMESİ - Dikkat Spoiler içerebilir!
New York’tan, Buenos Aires’e gitmekte olan bir gemide geçiyor hikaye. Nazi döneminde hücrede işkence çeken birinin askerin paltosunun cebinden düşen satranç kitabıyla esaret günlerini yenmesi. Eser yazarın tamamlanmış son kitabı olma özelliği taşıyor. (Clarissa yarım kalmıştı) Yazar Stefan Zweig daha sonra eşiyle beraber intihar etmiştir... Keyifli okumalar diler, böyle güzel bir mecrayı bizlere sunduğu için 1K ekibine teşekkür ederim.
SatrançStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2020249,2bin okunma
83 syf.
10/10 puan verdi
Entelektüel Ölüm
Satranç, kendinden kaçan bir adamdan ziyade kendini bulmaya çalışan bir adamın hikayesi. Satranç'ı tek kelime ile tanımlamamı isteseydeniz, herhalde o kelime "ÇILDIRIŞ" olurdu. Hiçliğin ortasında satranç oynadınız mı? Zweig bunu yapmış hem de mükemmel bir şekilde başarmış. Tartışmasız Zweig'ın en şiirsel, en yerinde duramadığım, en
SatrançStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2020249,2bin okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.